6 книг від Барака Обами, щоб зрозуміти Африку

Загальновідомо, що 44-ий Президент США Барак Обама обожнює читати, і в його бібліотеці легко знайдуться книжки на будь-яку тематику. На своїй сторінці у Facebook політик часто викладає літературні підбірки і пояснює, що цікавого можна винести з тієї чи іншої книги.

Цього тижня Барак Обама здійснює робочу поїздку на африканський контент, де виголосить промову на честь століття з дня народження Нельсона Мандели та проведе зустріч з талановитою молоддю. У зв’язку з цим він вирішив згадати про своїх найулюбленіших африканських письменників, які зображують світ реалістично, глибоко і правдиво, так що читати їх важко, але від того не менш цікаво. Пропонуємо і вам поглянути на добірку африканських письменників, про яких варто знати.


number-one


Чинуа Ачебе «Things Fall Apart»


17_23_07

Чому Обама рекомендує:

«Справжня класика світової літератури; цей роман описує ситуацію боротьби корінного суспільства з засиллям іноземного впливу, що має різні прояви — від християн-місіонерів до британських колонізаторів. Шедевр, надихнувший не одне покоління письменників в Нігерії, в Африці та й у всьому світі».


number-two


Нгугі Ва Тхіонго «A Grain of Wheat»


Чому Обама рекомендує:

«Хроніка подій, що привели Кенію до незалежності, та захоплююча історія того, як переломні моменти історії відображаються на житті та відносинах окремих людей».


number-three


Нельсон Мандела «Довгий шлях до свободи»


Чому Обама рекомендує:

«Життя Мандели було однією з найяскравіших віх ХХ століття. Ці епохальні мемуари описують його життєвий шлях від невеличкого містечка до років революційної діяльності, тривалого ув’язнення і врешті-решт до його становлення як президента, що об’єднав країну, як лідера, як міжнародного кумира. Ця книга є обов’язковою для прочитання усім, хто хоче зрозуміти історію — а потім піти і почати її творити».

17_24_07

number-four


Чімаманда Нґозі Адічі «Американха»


17_25_07

Чому Обама рекомендує:

«Історія від одного з найкращих сучасних письменників про двох нігерійців, що намагаються влаштувати своє життя в США та Великобританії, підіймає універсальні питання расової ідентичності і почуття належності, досвіду проживання африканської діаспори закордоном та пошуку власної індивідуальності і домівки».


number-five


Гішам Матар «The Return»


Чому Обама рекомендує:

«Прекрасно написані мемуари, де майстерно поєднано акуратний екскурс в історію Лівії та ретельне авторське розслідування у пошуках свого батька, що зник у в’язниці в часи правління Каддафі».


number-six


Бен Роудз «The World As It Is»


Чому Обама рекомендує:

«Так, у Бена в жилах не тече африканська кров. Та мало хто ще може поглянути на світ моїми очима так, як він. Бен — один з небагатьох, хто залишився зі мною з моменту мого першого президентського терміну. Його мемуари є одним із найбільш осмислених свідчень того, який підхід ми мали до зовнішньої політики, і однією з найзахопливіших історій про те, як це в дійсності — впродовж 8 років служити американському народові у Білому домі».



Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

9 thoughts on “6 книг від Барака Обами, щоб зрозуміти Африку

    Залишити відповідь