Найкращі новорічні книги для дорослих

Зовсім скоро всіх нас — і великих, і маленьких українців — об’єднає особливе та довгоочікуване свято Нового року. Клопоти і суєта в цей час сприймаються в задоволення. Попереду нас чекає безліч сюрпризів, хвилювань і зустрічей. Але для багатьох найбажанішою була і буде зустріч з книгою. Якщо на свята ви плануєте подорож, прихопіть її з собою. Зустрічатимете Новий рік вдома? За читанням можна провести багато прекрасних зимових вечорів. Саме книги на Новий рік для дорослих допоможуть налаштуватися на святковий лад, відчути незабутню атмосферу затишку і тепла.

Ми впевнені, що ви вже давно прочитали і «Дівчинку з сірниками» Андерсена, і «Ніч перед Різдвом» Гоголя, і інші класичні книги про зиму і зимові свята. Тому зробили підбірку, куди увійшли видання, які зустрічаються рідше, але не менше атмосферні і захопливі!

Книга — зимове тепло, книга-радість, відображення духу сімейного свята! Вона – про традиції і Головне, про те, що об’єднує покоління. Напередодні Нового року і Різдва так приємно зануритися в цю чудову атмосферу — послухати вірші та колядки, скуштувати смачні страви, без яких немислимий Святвечір і дійство Різдва. «Містерія Різдва» — прекрасний подарунок рідним, друзям, колегам, усім, хто хоче створити в домі атмосферу радості й веселощів.

Ще один чудовий збірник новорічних історій, просочених теплом, духом Різдва і очікування дива. Зимові свята – час приємних миттєвостей, цінних подарунків, дивовижних пригод і фантасмагорії. Час повернення в дитинство, пошуків батьківського тепла і умиротворення. На Новий рік збуваються всі мрії, з новою силою спалахують іскри любові.

19 сучасних українських письменників написали історії про те, яким різним буває Різдво, яким різним буває життя.

У книзі міститься три розповіді, оповиті святковою магією і чарами зимових свят. Прекрасно поєднані історії сповнені романтики, кохання, ніжних поцілунків, від яких захоплює дух.

Цю книгу складно назвати книгою в повному розумінні цього слова. Тут немає традиційних оповідань, зате доступна маса цікавих розмальовок, об’єднаних темою Різдва і Нового року. Розмальовка розроблена спеціально для дорослих, допомагає відволіктися від повсякденності і сповна відчути дух зимових свят.

Джоанна Басфорд – письменниця-художниця, чиї роботи «Загублений океан», «Чарівний сад» та ін. підкорили мільйони читачів в усьому світі!

Займаючись з цією книгою, ви самі собі створите незабутнє свято, а ще зустрінете сотні повітряних пухнастих сніжинок, яскраво прикрашених пряникових будиночків, оленів, запряжених в сани і багатьох інших персонажів – атрибутів Нового року.

Дивовижне новорічне читання для шанувальників чуттєвих романів в оригіналі!

Історія кохання, написана легко і невимушено, проте, володіє глибиною і мудрістю.

Після зустрічі з бездомним, життя молодого успішного Лу Сафферна знаходить кардинальні зміни. Він навіть подумати не міг, що зустріч з випадковою людиною посеред вулиці стане справжнім дивом Різдва!

Історія «The Gift» – нагадування про те, що, часом, в гонитві за грошима, успіхом і кар’єрою, ми забуваємо про найближчих. А втрачений час не можна повернути назад. Книга змушує переосмислити цінності та пріоритети життя.

Різдвяний батько, або Різдвяний дідусь — одна з іпостасей Святого Миколая чи Санта Клауса, був цілком реальним персонажем для сім’ї Джона Р. Р. Толкіна, адже протягом 24 років (поки не виросли четверо дітей видатного автора) в їхній дім дивовижним чином потрапляли листи з маркою Північного полюса. У них – історії буття Різдвяного діда, його помічників і сусідів: Білого ведмедя, рудих гномів, ніжних ельфів, сніговиків та ін. Неважко здогадатися, що творцем всіх цих новорічних оповідань був сам Толкін. І, те, що вони збереглися і вийшли окремим виданням – це не тільки радість для шанувальників творчості «майстра фентезі», а й можливість побачити його в якості чудового ілюстратора.

Шукаєте книги про Новий рік для дорослих з перекладом? Цей роман — те, що потрібно!

«Ожинова зима» — сильна історія материнської любові, доказ того, що немає нічого сильнішого, ніж дане почуття стосовно своєї дитини.

Автор майстерно переплітає долі героїнь: одна – наша сучасниця, друга – жила в далеких 30-тих. Коли стається сильна снігова хуртовина, обидві переживають події, які докорінно змінюють їхні долі.

Зима — це не тільки холод, сніг і новорічні свята. Це час таємниць, безмовності, дивних легенд і казок. Погоджуєтеся? Значить, цей прекрасний роман з чарівною атмосферою обов’язково вам сподобається. Сюжет сповнений сімейних таємниць, містики, стародавніх ритуалів і несподіваних сюжетних поворотів.

Перед вами — затишна повість про щастя жінки. Вона схожа на клаптикову ковдру, де основа-полотно містить на собі різнокольорові шматочки тканини, які своїм поєднанням створюють унікальний візерунок. Текст має центральну сюжетну лінію: молода жінка трепетно любить свого чоловіка, виховує дітей пече яблука з корицею, піцу і лазанью, облаштовує будинок всілякими художніми дрібничками, готується до Різдва і святкує його з рідними, вирушаючи в подорож. Строкаті клаптики – це різноманітні історії кохання, згадані, списані з життя або вигадані самою героїнею повісті. Саме ці замальовки (або розповіді, як хочете) роблять книгу неповторною, дарують особливу насолоду від читання.

Розповідаючи історію самітника і останнього жаднюги Ебенезера Скруджа, якому гості-духи допомагають зрозуміти справжній сенс Різдва Христового, Дікенс у доступній, живій манері ніби звертається з посланням доброї волі до всього людства. Письменник яскраво відтворює радості вікторіанського Різдва. Його твір викликає надзвичайно яскраві дитячі спогади про новорічні та різдвяні свята.

Розкішні ілюстрації Роберта Інгпена, які доповнюють текст, роблять дане видання незабутнім.

Одна з найкращих сучасних новорічних книг для дорослих!

Головний герой Освальд дізнається, що він невиліковно хворий, і вирішує провести останні свої дні не в галасливому Чикаго, а в маловідомому поселенні Загублений струмок. Саме в цьому місці з дивними звичаями Освальд святкуватиме своє останнє Різдво, напередодні якого починають відбуватися чарівні речі, які докорінно змінюють життя головного героя і місцевих жителів.

Роман Фенні Флеґґ  — це дивовижна, ваблива, оригінальна різдвяна казка, повна магії, чарів, які під силу кожному, варто лише захотіти. Це книга для тих, хто скучив за справжніми красивими історіями і добрим словом.

Головна різдвяна книга Америки!

Щорічно, в листопаді, в Сполучених Штатах друкується близько 500 000 примірників, які розлітаються з книжкових полиць буквально за місяць! І так вже тридцять років.

Напередодні Різдва з одним маленьким хлопчиком (який більше всього на світі хотів почути дзвін дзвіночків упряжки Санта-Клауса) трапилася неймовірна історія. До його дому прибуває чарівний поїзд, який відвозить його на Північний полюс. Саме там сам Санта планує вручити свій перший різдвяний подарунок. Ця історія про те, як важливо вірити в диво.

Всі ми чекаємо новорічного дива від Святого Миколая. А, хтось замислювався, може, отримати подарунок бажає і сам чарівний дідусь? Головна героїня цієї казки – маленька дівчинка, чи не єдина в світі захотіла зробити подарунок Миколаю. Вона подорожує Львовом на покривалі-літаку, приходить в гості до казкового Миколая, відвідує майстерні художників і навіть знайомиться з Чорним мольфаром! Дівчинка дізнається про таємниці стародавніх ікон Галичини, смачні різдвяні страви, обряди і традиції.

«У країні сирних коників» – книга з глибоким змістом, нагадування про те, що не можна забувати про рідних, близьких, завжди допомагати ближньому. Повчальне читання для дорослих і дітей.

«Вуличний кіт на ім’я Боб» – найпопулярніший бестселер на Заході і в усьому світі!

Це розповідь про те, як рудий кіт врятував від загибелі бездомного вуличного музиканта. «Подарунок від кота Боба» – це продовження історії про рудого кота і його друга Джеймса. Виявляється, останній раніше зовсім не любив Різдво! Боб вирішує докорінно змінити ситуацію. Він буквально подарував своєму теперішньому господареві нове життя. Ну, хіба це не диво?!

Волею випадку, перед новорічними святами в одній з провінційних садиб збираються 5 осіб – люди різних інтересів. Хтось втратив близьку людину, інший страждає від нерозділеного кохання, третього очікує швидке розлучення… 

У кожного — свої біди й печалі. Але, може, всю цю тугу розвіє аромат теплої кави й тріск дров у каміні? Окремі історії життя сплітаються в єдиний різдвяний букет — ніжну казку, тиху, як сніг, що падає за вікном. Переддень Різдва – чарівний час, коли можуть збутися всі заповітні мрії, і навіть саме його очікування стає кращим святковим подарунком…

Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

1 152 thoughts on “Найкращі новорічні книги для дорослих

    Залишити відповідь