Новорічні книги для підлітків

Новорічний настрій приносить набагато більше щастя і натхнення, ніж саме свято. І це відчуття приходить задовго до 31 грудня. Влаштовуйтеся зручніше, заваріть чай або какао, сховайтеся під ковдрою і насолоджуйтеся чарівним затишком. Нижче представлена добірка Якабу — новорічні книги для підлітків, які зроблять вечори напередодні свят теплішими.

Дивовижна, казкова, чудова історія, відома ще з шкільної парти. Чому б не згадати її напередодні Нового року?

Читач відкриє для себе майже казковий світ стародавнього українського села, де літають відьми, де мешкають чорти, де страшний Басаврюк чіпляється до красивих дівчат. Цей веселий, часом, страшнуватий світ зовсім поруч – варто тільки відкрити книгу. Історія повна зимової казки, чарів, любові і українських традицій. Шедевр вітчизняної та світової класики!

Ще одна новорічна книга для школярів, яка дихає морозом і Різдвом. Іноді смішні, іноді сумні, але все ж, чарівні казки для підлітків і дорослих. Знайомлять читача з традиціями європейського Різдва і особливостями побуту англійців 19-го століття. Це не просто інша версія класичних англійських різдвяних «історій з привидами», а книга з глибоким психологізмом. Захопливі недитячі казки, що несуть віру в дива і добро, без зайвого моралізаторства, а виключно за допомогою захопливого наративу.

Казкова історія, де поряд з людьми живуть феї, чаклуни, добрі та злі духи, тварини. Ці казкові істоти діють відповідно до власних законів, часто і за законами людськими – багато в чому несправедливими і підступними. Письменник дотепно їх висміює, а також тих, хто їх придумав.

«Лускунчик і Мишачий король» — дивовижна історія, в якій добро бере верх над злом, де дружба і справедливість тріумфують над жорстокістю і підступністю. Юні герої — відважні, їх очікують дивовижні події, а читачів – абсолютне занурення в світ казки з новорічним присмаком.

Власне, будь-яка книга з серії про юного чаклуна стане прикрасою новорічних зимових вечорів, коли так хочеться казок і магії, але саме події «В’язня Азкабану» припадають на Різдво. Пригоди Гаррі Поттера тривають. Разом з кращими друзями Роном та Герміоною він продовжує вчитися в школі чарівників Гоґвортсі: відвідує уроки по догляду за магічними істотами, вивчає майстерність захисту від темних мистецтв. Гаррі загрожує чергова небезпека, а значить, в різдвяні канікули трапиться багато магічного.

Різдвяна, чарівна зимова книга розповідає про пригоди чотирьох дітей в фантастичних світах Льюїса. Звичайні маленькі англійці – Пітер, Сьюзен, Едмунд та Люсі гостюють у свого родича – професора Керка. Раптово вони знаходять дивовижну шафу, що відправляє в чарівну країну Нарнію. Це казкове місце страждає від чарів злої Білої Відьми. Виявляється, саме ці діти покликані здійснити давнє пророцтво – звільнити країну від Білої Відьми та столітньої зими.

Ця книга розповідає читачеві про реального Діда Мороза, а точніше про звичайного інженера Сергія Івановича Морозова, який раз на рік перетворюється у всім відомого новорічного дідуся.

У книзі дивовижним чином переплітаються буденність і чарівництво. Разом з головним героєм можна прожити XX століття і вступити в століття XXI, спостерігати за історією країни, її трагічними і переможними, яскравими і похмурими, відомими і невідомими сторінками.

На початку книги головний герой Освальд дізнається, що він невиліковно хворий, і вирішує провести останні свої дні не в галасливому Чикаґо, а в маловідомому поселенні Загублений струмок. Саме в цьому місці з дивними звичаями Освальд святкуватиме своє останнє Різдво, напередодні якого починають відбуватися чарівні речі, які докорінно змінюють життя головного героя і місцевих жителів.

Історія дівчини, яка мешкає у невеликому містечку і доглядає за своєю мамою. Джозі Сірріні, так її звати, любить закритися у себе в гардеробній і читати романи про кохання. Але життя дівчинки змінюється, коли в її схованці з’являється якась Делла Лі Баркер, яка вимагає від героїні допомоги у своїх романтичних справах. У книзі є місце містиці, сімейним проблемам і, звичайно ж, святковій атмосфері. Історія немовби пахне першим снігом і новорічним настроєм. Тому беріть в руки «Цукрову королеву» і починайте своє свято вже зараз.

Різдвяний батько, або Різдвяний дідусь — одна з іпостасей Святого Миколая чи Санта Клауса, був цілком реальним персонажем для сім’ї Джона Р. Р. Толкіна, адже протягом 24 років (поки не виросли четверо дітей видатного автора) в їхній дім дивовижним чином потрапляли листи з маркою Північного полюса. В них — історії буття Різдвяного діда, його помічників і сусідів: Білого ведмедя, рудих гномів, ніжних ельфів, сніговиків та ін. Неважко здогадатися, що творцем всіх цих новорічних оповідань був сам Толкін. І, те, що вони збереглися і вийшли окремим виданням — це не тільки радість для шанувальників творчості «майстра фентезі», а й можливість побачити його як чудового ілюстратора.

Основою книги стала давня норвезька казка. Головна героїня — маленька дівчинка, яка одного разу врятувала від загибелі оленя. За це вона отримала здатність говорити з птахами й звірами. Якось в її дім прийшов величезний білий ведмідь і запропонував парі: якщо дівчинка проживе в його льодовому палаці один рік, вона і її сім’я отримають неймовірні багатства. Чи вдасться героїні без імені пройти всі випробування, які її чекають? Читайте в книзі.

Ослик — найбільший дурень і нечупара в Назареті. На нього неможливо дивитися без сліз. А скільки неприємностей він завдав своєму господареві! Але, одного разу ослик зустрічає дивовижну молоду жінку на ім’я Марія. Її доброта і турбота зробили з осликом диво. Однак найбільше Диво ще тільки чекає героїв і читачів цієї книги. Зворушлива різдвяна історія шведської письменниці Гунгільд Селін завоювала серця читачів у багатьох країнах світу. Книга видана в популярному форматі адвент-календаря.

Книга-фентезі, переможець конкурсу «Коронація слова»!
Дванадцятирічна Марта залишилося без мами. Батько дуже зайнятий, щоб приділяти дівчинці увагу, переїзд та нова школа теж не віщують ніякого добра. Єдине нагадування маленької дівчинки про маму – ангел, вирізаний зі слонової кістки. Однак Марті потрібно постаратися, щоб її талісман не дістався магічним істотам… Це книга про боротьбу добра і зла. І про дива, які можуть трапитися тільки на Різдво.

Волею випадку, перед новорічними святами в одній з провінційних садиб збираються 5 осіб — люди різних інтересів. Хтось втратив близьку людину, інший страждає від нерозділеного кохання, третього очікує швидке розлучення… 

У кожного — свої біди і печалі. Але, може, всю цю тугу розвіє аромат теплої кави і тріск дров у палаючому каміні? Окремі історії життя сплітаються в єдиний різдвяний букет — ніжну казку, тиху, як сніг, що падає за вікном. Переддень Різдва – чарівний час, коли можуть збутися всі заповітні мрії, і навіть саме його очікування стає кращим святковим подарунком…

У зимові свята 2019 не обов’язково читати тільки різдвяні книги для підлітків. Рекомендуємо ще кілька дуже цікавих видань, які здатні організувати незабутню атмосферу, приємне дозвілля з хорошою літературою в руках.

Серія пригодницьких романів-фентезі. Таємничий і чарівний світ Котів-вояків сповнений божевільних пригод і запеклих боїв, дивовижної природи і загадкових явищ. Складається з окремих кланів «пухнастиків», учасники яких володіють певними навичками: дипломатії, магії, військовими хитрощами. Казкові істоти поважають своїх старійшин, готові віддати життя за своїх Королів. Для них понад усе – це відданість і дружба. Всі герої – різні, і об’єднує їх одне – Чарівний Світ, який вони поважають і за який готові стояти до кінця.

[:ua]Дивовижна, неповторна, шедевральна казка-притча, прочитати яку повинен кожен! Вона – вікова мудрість, оповідь про Головне: любов, дружбу, борг і вічність, непереносимість зла і вшанування краси. Знайомлячи читача з найбільш зворушливим і таємничим персонажем світової літератури, великий француз Екзюпері нагадує: «Всі ми родом з дитинства».

Маленький Принц живе на далекій планеті в повній самоті – вирощує баобаби, спостерігає меланхолійні заходи, готує їжу на давно згаслих вулканах. Одного разу на його планету потрапляє насіння троянди-красуні, посварившись з якою Принц вирушає в космічну подорож. На планеті Земля він зустрічає льотчика з поламаним літаком…

Історія чарівного королівства, кожен мешканець якого володіє якимось неймовірним даром, отриманим від Серця чарівництва. У цьому світі було можливе все: зустріч з нічними вартовими, могутнім чарівником, дивовижно красивою королевою льоду… 

Але, в одну мить всі чари зникли. Багато води сплило з тих пір, але, одного разу історія, яка давно перетворилася в казку, отримала продовження.

Цикл «Дарителі» розповідає про Генрі, жителя чарівного світу, який має дар вогню. Перед ним виникає нелегке завдання: подолати підступне зло, знайти Серце чарів і повернути всім людям їхні втрачені дари.

Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

504 thoughts on “Новорічні книги для підлітків

    Залишити відповідь