Незабутнє читання: як навчитися читати швидко й усвідомлено

Привчити себе до читання, причому, не примусово, а розвинути таку необхідність в отриманні нових знань, освоїти мистецтво усвідомленого читання, а згодом і ефективного швидкочитання, допоможе букнот — блокнот, зовнішній вигляд і функції якого ще раз доводять, що все геніальне просто. Він був розроблений практиками школи швидкого читання «Читай швидко» тому, крім своєї основної функції, допомогти читати усвідомлено, містить ще й поради зі швидкочитання.

Букнот, за своєю суттю, уособлює записну книжку, призначену для:

● Внесення назв книг, статей, імен авторів. Це допоможе складати й виконувати план, щоб структуризувати прочитану інформацію.

● Аналіз інформації, дістають із книжок — назва, тематика, цікаві думки, висвітлювані ідеї, важливі питання.

● Осмислення і засвоєння — сподобалися цитати, доводи, з якими читач згоден чи ні, особисті думки з приводу книги, коротка рецензія, висновки про одержану користь, можливості й доцільність застосування одержаних знань у повсякденному житті, професійній сфері (в залежності від стилю, призначення, тематики й жанру).

В цілому, ведення коротких записів в букноті під час читання пов’язане з залученням дрібної моторики, що, у свою чергу, стимулює розумові процеси, тренує логіку, пам’ять, грамотну мову, зорове сприйняття, структурує дані. В результаті ефективність засвоєння матеріалу значно підвищується, збільшується швидкість сприйняття.

До того ж, досягненню поставлених цілей сприяють зручний формат і привабливий дизайн букнота:

● Стильне стримане зовнішнє оформлення у вигляді перекидного блокнота на пружині з жорсткою обкладинкою. Для комфорту букнот уміщується в зручний м’який чохол.

● Продумана внутрішня структура, яка полегшує роботу з літературою і робить засвоєння інформації більш ефективним завдяки спеціально відведених полів під замітки, особисті думки та висновки. Читач швидко і легко зорієнтується, куди й що записати, а згодом тільки при побіжному перегляді структурованих записів зможе відновити в пам’яті суть прочитаного.

● Додатковий бонус для користувача букнота — це слушні поради з освоєння швидкого читання, які можна знайти в нижній частині сторінок.

Використання настільки нехитрого, але дієвого інструменту здатне в рази підвищити ефективність роботи з інформацією, читати більше, краще і з задоволенням, отримуючи більше теоретичної й практичної користі. Особливо це актуально для нехудожньої літератури й серйозних літературних творів художнього характеру, наповнених глибоким змістом.

Любите читати або хочете виробити в собі таку звичку, бажаєте займатися самоосвітою і розвиватися, думаєте над приємним і практичним подарунком книголюбові й особливо цінителю нон-фікшн літератури? Букнот — доступне кожному готове рішення, яке доведе свою ефективність.

Як підвищити ефективність читання за допомогою букнота?

Література нехудожнього жанру або література нон-фікшн якомога краще сприяє саморозвитку та особистісного росту. Це саме те, що потрібно сучасній людині, націленій на успіх, тому читання, що вимагає осмислення, стає особливо популярним у наш час. Однак серед «білого шуму» стає все складніше засвоювати прочитане й отримувати з нього користь. Все зливається в хаос. У підсумку – витрачений даремно час, розчарування. Ситуація ускладнюється з кожною новою книгою.

Підвищити ефективність читання, систематизувати й виділити для себе найбільш корисну інформацію можна за допомогою букнота:

1. Записуйте не тільки важливі цитати й назви творів, також зберігайте в букноті свої висновки про прочитану книгу.

2. Періодично перечитуйте збережену інформацію — таким чином можна тренувати пам’ять і перевірити, чи добре ви зрозуміли те, що прочитали недавно.

Навчитися читати вдумливо і швидко допоможе освоєння технік швидкого читання, а також перехід на принципи усвідомленого читання. При цьому усвідомлене читання виступає відправною точкою для переходу на новий рівень засвоєння інформації і передбачає осмислений підхід до вибору, освоєння та використання літератури, вмінню застосувати отримані знання в житті.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

948 thoughts on “Незабутнє читання: як навчитися читати швидко й усвідомлено

    Залишити відповідь