Англомовні новинки місяця на Yakaboo

Розповідаємо про те, які нові книжки з’явилися на сайті Yakaboo в асортименті англомовної літератури. Деякі з них ще зовсім свіженькі і про них ще не перестали писати іноземні видання. Що ж, ось що зараз читає світ:

Якщо ви вже знайомі з творчістю Ісабель Альєнде (романи «Там, за зимою» та «Японський коханець»), то ця книга в англійському перекладі може вам також сподобатися. 

Громадянська війна в Іспанії, встановлення режиму Франко, еміграція тисячі громадян до Франції — саме на тлі цих подій і розвиваються стосунки двох біженців. Вдова Розер — піаністка, вагітна своєю першою дитиною — вимушена прийняти пропозицію брата свого покійного чоловіка і вийти за нього заміж, бо разом в них будуть більші шанси на виживання у цих жорстких умовах. Нововспечена пара мігрує до Чилі, де вони вдвох досліджують культуру нової країни та власні стосунки, пов’язані постаттю спільної в їхньому житті людини. 

Авторка цієї книжки, втомившись від написання репортажів про жахливі світові події, вирішила записувати щось більш позитивне й кардинально інакше — історії про те, яку роль любов займає в житті людей. Подорожуючи Францією, вона зібрала фото і розповіді незнайомців про це прекрасне (часом, звісно, не дуже радісне) почуття. 

Книжка створювалась якраз в часи після терористичних атак в Парижі, під час яких Стефанія втратила друга. Тож ця колекція стала своєрідним відходом від болю втрати.

Журналістка і авторка Дірдра Бер якось написала Семюелю Бекету відвертого листа: мовляв, дуже хочу написати вашу біографію. На диво, письменник відповів і запропонував для цього Дірдрі приїхати до Парижа. За 7 довгих років вийшла непогана біографія, й авторка потім перейшла до іншого об’єкту свого інтересу, Сімони де Бовуар. Як виявилося, Бовуар і Бекет терпіти не могли одне одного, хоча й жили на одній вулиці; тож до цієї авторки Дірдрі довелося застосувати інший підхід. 

У цій книзі детально розповідається, як письменниця створювала ці біографії відомих діячів своєї сучасності — і ці пережиті моменти тепер увійшли вже до свідчення її життя, цих мемуарів.

Американська письменниця, редакторка і вчителька Лідія Юкнавіч у цій книзі розповідає про своє доволі складне життя. В юні роки вона подавала неабияку надію на те, щоб стати успішною спортсменкою, але сімейне життя ці мрії зруйнувало. Батько-алкоголік та схильна до суїцидних настроїв матір, а згодом і власна залежність закрили для неї майбутнє видатної плавчині. Натомість Лідія поринула в інший світ і згодом опинилася у колі письменників, один з яких — Чак Поланік, який навіть написав вступ до однієї з книг Лідії, а в цих мемуарах згадується майже з самого початку. 

Чергове дослідження про суперечливий феномен президентства Дональда Трампа. Репортери Washington Post провели понад 200 інтерв’ю з різними посадовцями (яких книга з міркувань безпеки не розкриває) і детально описали, що саме прихід Трампа до влади змінив у Білому домі, як він зсунув межі нормального і куди це все може призвести. 

Назва книжки походить від фрази, якою сам Дональд якось себе нарік — “дуже врівноважений геній”.

Якщо ви хочете навчитися впевнено виступати, слідкуючи за правильною поставою, дикцією і тоном, тоді ці поради від Керолайн Гойдер — для вас. Однак, ця книжка може навчити ще чогось значно більшого, того, що не вистачає дуже багатьом: впевненості і спокою. Коли говориш перед великою аудиторією, зазвичай думки можуть віднести зовсім в інше русло і наступає паніка. Тому Керолайн підібрала техніки, які допоможуть залишатися спокійними, навіть якщо навколо буде цілковитий гармидер і вас “валитимуть” запитаннями.

Деніел Левітін — нейробіолог, когнітивний психолог і письменник (який за сумісництвом ще й є музикантом і продюсером, але зараз не про це). Можливо, ви вже стикалися з його працями про структуроване і критичне мислення чи про психологію брехні. Тепер же фахівець вирішив звернути увагу на стереотип щодо того, що з віком ми втрачаємо когнітивні здатності та певні психічні навички. Однак Левітін науково доводить, що це зовсім не так і що з часом ми тільки більше розвиваємося. 

Хірург-трансплантолог — мабуть, одна з найбільш складних і відповідальних професій. Видатний представник цієї професії Джошуа Мезріч розповідає про всі дилеми, які постають в операційній, а також — про власну мотивацію в роботі. Спочатку Джошуа розповідає про нелегкий процес навчання, а вже потім доходить до моральних питань, які часто постають у лікарів його напрямку і до яких не всі були готові. «Смерть — ось наша відправна точка», — підсумовує Мезріч про трансплантологію. І в цьому він правий…

260 thoughts on “Англомовні новинки місяця на Yakaboo

    Залишити відповідь