Почни нове життя: невредні поради від Дарки Озерної

Щороку ми чуємо поради про те, як стати кращими і здоровішими в році прийдешньому. Але втілювати їх ми ой не завжди кидаємося. Бо лінь. Бо життя бентежне. Бо поради відірвані від нашого контексту. Тож Дарка Озерна – медична журналістка, біологиня і популяризаторка здорового способу життя - вирішила дати поради, для яких треба щось не робити.

Дарка пише колонки, веде програми про здоров’я і науку на Радіо «Культура». Раніше спецалізувалась у галузі молекулярної генетики та імунології, викладала в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія».

Зараз займається адвокацією здорового способу життя, розвінчує міфи про здоров’я, пояснює складні речі простими словами в дописах, лекціях, статтях та ефірах на радіо і телебаченні.

В доробку авторки – вже дві книжки в серії «Оптимістично про здоров’я».

Першою вийшла  «Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя».  Дарка ділиться рекомендаціями, як провести чекін організму, а потім переглянути раціон, внормувати масу тіла і сну та реанімувати фізичну активність.  

Проблеми психічного здоров’я, як воно впливає на загальний стан організму. Дарка вчить як подолати депресію, тривожний розлад, постравматисчний синдром та як впоратися з вигоранням. Навесні має вийти третя книжка Озерної, де вона зупиниться на проблемі старіння.

5 порад від Дарки Озерної

  1. Не бігайте зранку, якщо зранку ви ніякі. Тренуйтеся тоді, коли вам то зручно за часом і комфортно за відчуттями.
  2. Не рятуйте токсичні стосунки, в яких є знецінення, маніпуляції, залежність, приниження чи насильство. Просто йдіть. Бережіть себе і свої роки життя.

  3. В будь-якій непевній ситуації лягайте спати в повній темряві. Ну гаразд, можете перед цим попити чаю і прийняти гарячий душ. Якщо у вас проблеми зі сном, зверніться до лікаря по ліки чи пораду.

  4. Не купуйте продукти зі значною доданою вартістю і складним пакуванням. Бережіть гроші та кишкових бактерій, які потерпають від дуже переробленої їжі тривалого зберігання. Їжте просту їжу.

  5. Не заїдайте стрес. Цим ви можете хіба посилити проблеми. Можна прийняти події, що відбуваються, можна припинити їх вважати стресовими, можна спробувати щось змінити. Але заїдання стресу це дуже тимчасова анестезія з довготривалими наслідками і новим стресом.

Купуйте книжки з добірок про спорт та здоров’я на сайті Yakaboo.ua на суму від 300 гривень та станьте учасником розіграшу призів від експертів спорту та здоров’я – Аніти Луценко та Дарки Озерної. Час дії акції з 5 січня до 11 січня 2021 року.

Умови акції – тут

ozerna_mockup2_1

Дарка Озерна
Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я

__cover123 (2)

Дарка Озерна
Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя