Як виглядають найкрасивіші бібліотеки світу

Приємно читати і обирати книжки у гарно облаштованій бібліотеці з мальовничим краєвидом, коли сидиш з кавою за зручним столиком і споглядаєш у далечінь. Пропонуємо вирушити разом із нами у мандрівку найкрасивішими бібліотеками світу, які нам тільки вдалося відшукати.


Королівська бібліотека в Данії


Цю бібліотеку в Копенгагені називають також «Чорним діамантом» через надзвичайний вигляд її будівлі ззовні. Вона є однією з найбільших бібліотек країн Скандинавії.


 Державна бібліотека Oratoriana Girolami в Італії


4134

Найдавніша бібліотека Неаполя, відкрита для відвідувачів з 1586 року. В ній міститься переважно література з таких тем як філософія, теологія та історія Європи.


 Бібліотека імені Джорджа Пібоді у Балтиморі, США


The_George_Peabody_Library_in_Baltimore

Бібліотечна колекція містить понад 300 тис. книжок. Сам заклад входить до Університету Джона Гопкінса. Через свою надзвичайну красу бібліотека є одним із популярних місць для проведення весільних церемоній.


 Дослідницька бібліотека Rijksmuseum в Амстердамі


library-rijksmuseum-amsterdam-netherlands-april-city-april-40178548
2941927

Ця бібліотека містить матеріали з історії мистецтва, які колекціонувалися з 1885 року. Бібліотека закріплена при не менш вишуканому музеї.


Бібліотека рідкісних книжок Beinecke в США


Тут можна знайти Біблію Гутенберга і рукописи Середньовіччя. Книжки оберігає не лише жорстка система охорони, а й спеціальні пристрої для створення відповідного температурного режиму, складна протипожежна система і методика захисту від шкідників.


Biblioteca Joanina в Португалії


4134 (1)

Перші книги сюди завезли ще у 1750 році.  А ще ця бібліотека — одна з двох існуючих у світі, де захист від комах-шкідників забезпечується кажанами, які проживають поблизу будівлі.


Biblioteca Real Gabinete Portugues De Leitura в Бразилії


Бібліотеку було засновано португальськими іммігрантами, і наразі вона містить найбільшу колекцію португаломовної літератури поза межами самої Португалії — понад 350 тис. примірників.


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

364 thoughts on “Як виглядають найкрасивіші бібліотеки світу

    Залишити відповідь