Нагороду Астрід Ліндгрен 2016 отримала Анна Хьоґлунд

Фото: Dagens Nyheter / Анна Хьоґлунд

У понеділок, 14 листопада, Анна Хьоґлунд, відома письменниця, ілюстраторка та авторка повісті «Бути мною», що у липні 2016 року з’явилася у київському видавництві «Vydavnytstvo», отримала престижну шведську Премію Астрід Ліндґрен (швед. Astrid Lindgren-priset, не плутатити з Меморіальною премією імені Астрід Ліндґрен) — літературну нагороду видавництва «Rabén & Sjögren», у якому друкувала свої твори й працювала редакторкою сама Астрід Ліндґрен, повідомляє Букмоль.

Читати: Перекладачка “Бути мною”: “Твої біологічні особливості не повинні диктувати тобі ким бути і як себе поводити”

Анна Хьоґлунд – шведська письменниця та ілюстраторка. Оформила багато книг шведського письменника Ульфа Старка. Її книжку “Бути мною” (2015) називають найвідвертішою книжкою для пілітків. У її портфоліо близько 20 дитячих книжок, та багато нагород.

Читати: Бути дівчинкою-підлітком

Засновану в 1967-му Премію Астрід Ліндґрен щороку 14 листопада, в день народження Астрід Ліндґрен, присуджують шведськомовним літераторам, які пишуть для дітей і молоді, «за гідну винагороди творчість у галузі літератури для дітей і юнацтва». Свого часу її отримували Барбру Ліндґрен, Ульф Старк, Анніка Тор, Ева Ерікссон, Свен Нордквіст, Ульф Нільссон та Ян Лееф.

Джерело: Букмоль із посиланням на Rabén & Sjögren

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

110 thoughts on “Нагороду Астрід Ліндгрен 2016 отримала Анна Хьоґлунд

    Залишити відповідь