Надихаймось на перемоги: 10 автобіографій видатних особистостей

Новий рік – це найкращий період для нових викликів і перемог. Для того, щоб нарешті зробити великий крок уперед і здійснити свою найбільшу мрію. А для натхнення зібрали для вас 10 найкращих біографічних книжок, написаних видатними акторами, політиками та спортсменами, якими захоплюється увесь світ. Читайте – і налаштовуйтесь на грандіозні здобутки. З прийдешнім Новим роком! 

По той бік чарівної палички. Магія і хаос мого дорослішання
Том Фелтон 

Більшість із нас знають Тома Фелтона за роллю Драко Мелфоя у фільмах про Гаррі Поттера. І дійсно, дорослішання та становлення актора переважно пройшло на знімальних майданчиках «поттеріани». А як це було і як позначилось на житті та кар’єрі – Том Фелтон розповідає в своїй зворушливій і кумедній книзі. 

Запасний. Мемуари принца Гаррі 
Гаррі Маунтбеттен-Віндзор

Бути принцом – не така вже легка й безтурботна справа, як може здатися. І чи не найкраще в світі про це знає молодший син британського короля Чарльза принц Гаррі. Його мемуари – це не тільки історія життя королівської родини, але й історія зростання та розвитку людини, яка зіткнулася з безліччю викликів та їх подолала. 

Будь корисним. Сім життєвих правил
Арнольд Шварценеґґер 

Хто, як не залізний Арні, реально розуміється на успіху? Видатний спортсмен, легендарний актор і впливовий політик – за яку б справу не брався Арнольд Шварценеґґер, всюди ставав одним з найкращих. Проте ця книжка не про солодкий успіх, а про спроби, перемоги й невдачі. Про деякі факапи Арнольд розповідає тут вперше. 

Will. Вілл
Вілл Сміт 

Вілл Сміт дійсно унікальна людина: як співак він виграв Ґреммі, а як актор – Оскар. Хтось із нас любить його за роль агента Джея з «Людей у чорному», хтось – за Хенкока, а чиєсь серденько він викрав як репер Fresh Prince. У своїй книзі Вілл Сміт сміливо говорить про свій непростий шлях, успіх і внутрішнє щастя. Обов’язково почитайте! 

Шляхетна сила. Моє життя, мій футбол 
Андрій Шевченко, Алессандро Альчато 

Андрій Шевченко – один з найбільш впізнаваних і успішних спортсменів незалежної України. Він став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів, а ще – завоював Золотий м’яч. Книгу «Шляхетна сила» Андрій Шевченко написав у співавторстві з італійським журналістом Алессандро Альчато, і вона точно варта вашої уваги. 

Шалено, глибоко. Щоденники
Алан Рікман 

Книга «Шалено, глибоко» – це своєрідні залаштунки життя Алана Рікмана та його головних персонажів. 26 щоденників, які Рікман вів від 1993 року й до смерті 2016-го, не залишать байдужим жодного поціновувача творчості великого актора. Бо написані дійсно шалено, глибоко, іронічно та щиро. 

Мрії мого батька. Історія про расу і спадок
Барак Обама 

Барак Обама написав цю книгу задовго до президентства. Вона розповідає про дитинство політика в білій сім’ї матері, навчання у престижній школі, виснажливу історію стосунків із батьком. За оцінкою The Guardian, «Це найчесніша, найсміливіша та найамбітніша історія, викладена великим політиком США за останні 50 років». 

Зелене світло
Меттью Макконагі 

В основу книги «Зелене світло» лягли щоденникові записи Метью Макконагі, які він вів протягом понад 30 років. В них актор занотовував успіхи й невдачі, а ще – речі, які змушували дивуватися й сміятися. Його книга про те, як насолоджуватися життям й усім, що воно пропонує. Як любити людей і бути справедливим. 

Друзі, коханки і велика халепа 
Меттью Перрі

У житті актора Метью Перрі було все: і зйомки в культовому серіалі «Друзі», і романтичні історії, і відчайдушна боротьба з наркозалежністю. В притаманній собі легкій гумористичній манері актор розповідає про сім’ю, в якій виріс, про шлях до успіху та про діру в душі, яка не загоїлася навіть після здійснення найграндіозніших мрій. 

The Woman in Me
Брітні Спірс 

Чудовий привід попрактикувати англійську, читаючи захопливу книжку про улюблену поп-співачку. Мемуари знаменитої Брітні Спірс – це смілива, відверта та зворушлива історія про славу, музику, боротьбу і свободу. Всім фанатам Брітні чи іншої музики 90-2000х читати обов’язково.