Читання на вихідних: Десятка новинок для перших читань на природі

Майже середина квітня, а це означає, що можна спокійно виходити у сади і парки, вмощуватись під деревами та насолоджуватись читанням під гудіння бджіл та пташині трелі.

У квітні святкують день народження видатного данського казкаря і тоді ж вшановують дитячу літературу. Саме час читати! Це видання з ілюстраціями Франчески Россі –  мандрівка у дитинство до улюблених персонажів історій, що вчать бути добрими, чесними і справедливими, вірити у дружбу і любов. У цьому збірнику такі відомі казки: «Снігова королева», «Нове вбрання короля», «Дюймовочка», «Принцеса на горошині», «Русалонька», «Олов’яний солдатик», «Дикі лебеді» та інші.

Дуже весняна квіткова збірка від автора поетичних «Осоте!» та «Метрофобія». «Троянда» переосмилює та творить, спрощує та ускладнює, знаходить нове у старому, а в майбутньому – відгомін минулого. «Троянда» – багатошарова і духмяна, вона таїть у собі досконалість і розкривається не одразу, немов ніжний пуп’янок, захищений гострими шипами. Спробуйте виростити троянду у своєму серці з цією збіркою. Поетичне натхнення Мирослава Лаюка доповнюють ілюстрації талановитої художниці Альони Соломадіної.

Лінці доведеться відмовитись від тих планів, які вона вибудувала на майбутнє, або принаймні відкласти їх. Молодій мамі складно цілком віддаватись журналістиці, подорожувати, а надто, коли коханий, якого ошелешила новина про вагітність, не збирається допомагати. Це – не те, чого юнак-художник хотів би для себе зараз, до батьківства він ще не доріс. Лінка залишиться сама з маленькою Євою, їй доведеться знайти баланс між доглядом за дитиною та навчанням. Чи вдасться їй скласти цей іспит?

Переконувати краще з меншими зусиллями – чи не про це мріємо ми, коли не можемо знайти спільної мови з друзями, рідними чи колегами. Троє дослідників-психологів навчать нас творити аргументи, захоплювати репліками, досягти нового рівня у спілкуванні. Хочете частіше отримувати відповідь «так» і при цьому не надто напружуватись? Тут ви знайдете 60 таємних (і не дуже) технік, які допоможуть переконувати навіть тих, хто категорично не згоден з вашими поглядами.

Ви вже бачили «Шазам» в кіно? Неважливо, що ви відповісте, адже цей графічний роман варто прочитати все одно. Підліток Біллі Бетсон отримує крихітку стародавньої магії та стає супергероєм. Шазам – і готово. Сила захоплює його, мало не зриває дах. Та разом з суперсилою Біллі вивіляється ще трохи магії і прокидається прадавнє зло – Чорний Адам, готовий знищити все, до чого торкнеться, він, сповнений люті та ненависті, і прагне руйнування. Чи зможе йому протистояти малий шибайголова?

Щемка історія про жіночу солідарність та долі трьох жінок, які завжди могли знайти спокій у рідному домі, куди люблять повертатись. Їм випало жити у нелегкі часи у Польщі, яка ще кривавить після того, як була пошматована Другою світовою війною, а тепер відчула на власній шкурі переваги комунізму у сталінському баченні. Ґерта, Труда та Ільда не здаються навіть тоді, коли стає дуже важко, коли здається, що більше жити несила. Вони залишають по собі квіти «Від Байдужої», тільки їм аж ніяк не байдуже.

Містечко на периферії Дубліна біля моря сколихнуло жорстоке вбивство. Там, у новому кварталі вбили всю сім’ю. На перший погляд здається, що батько вкоротив віку дітям, посягав на дружину, їй, хоч і важко пораненій, вдалось вижити, а потім порішив і себе. Розслідують цю криваву справу досвідчений детектив та молодий полісмен. Вони розглядають версію з батьком-винуватцем, та їх насторожує те, що помешкання нашпиговане камерами, ніби родина до чогось готувалось. Що такого у минулому Спейнів, що за це можна вбити.

Пам’ятаєте міф про кровожерного Прокруста, який кожного гостя, якого заманив обманом, підганяв до свого ложа: хто мав зріст замалий, того витягував, а хто був зависокий, тому відрубував ноги? Його намагання підганяти все під єдиний стандарт Талеб бачить у сучасному суспільстві, що входить за межі схем, у які його намагаються втиснути; людей, які мають бути саме такими у призмі ідеалів; інтелекту як якоїсь вимірюваної величини; експериментів, які таять в собі те ж прокрустове ложе.  

Продовжуємо мандрівку Дискосвітом Террі Пратчетта. Коли ти восьмий син восьмого сина магія наповнює тебе по вінця і ти стаєш її джерелом, чаротворцем. Койн саме такий, йому судилось вдихнути нові сили у стару магію, насити її чаром. Така влада може вдарити в голову та поставити під загрозу побут всього світу. Противагою чаротворцеві Койну стане вже відомий маг-невдаха Ринсвід та його вірні посіпаки сильна духом Коніна та перспективний Найджел. Що з цього вийде? Традиційно весела та афористична розповідь.

Знайти зниклу дівчину – такою була перша справа новоспеченого приватного детектива Макса Ґедзя, якого жартома зареєструвала племінниця. Молодик після АТО змушений працювати сторожем, бо на кращу роботу поки розраховувати не може. Спочатку Макс не сприймає справу серйозно, мовляв, швидше за все, дівчина модельної зовнішності просто втомилась від компанії коханого, та під час пошуків виявляє дивну систему і розуміє, що натрапив на когось доволі небезпечного. Підказку у пошуку зниклих дасть йому інстаграм.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

7 thoughts on “Читання на вихідних: Десятка новинок для перших читань на природі

    Залишити відповідь