Засновано на реальних подіях: Книги за мотивами життя

Якою б дивовижною не була фантазія авторів, іноді життя підкидає не менш цікаві ідеї. Книги, засновані на реальних подіях, можуть вас захопити не менше, ніж війна Сімох Королівств.

Здавалось би, історія про хлопця, всередині якого живе 24 особистості, може бути лише плодом уяви письменника. Але ж ні. Деніел Кіз спілкувався зі справжнім Біллі під час його лікування у психіатричній лікарні і з часом познайомився з деякими його альтер-его – від трирічної Крістін до дорослого румунського комуніста Рейджена. І весь світ дізнався про таке реальне психологічне захворювання, як «розлад множинної особистості».

Читаючи цю книгу, дуже важко повірити, що такі захопливі події відбувалися у реальному житті. Подивіться самі: головний герой, гангстер, втікає з тюрми в Австралії й потрапляє в Індію, у вир неймовірних подій: торгівля рабами, чорний ринок, підробка документів, торгівля зброєю й індійська мафія. Все це на тлі таємничої східної країни, суспільства, поділеного на касти, і невимовно аромату індійських спецій.

Мабуть, ця книжка Томаса Кініллі відома усім. Історія, екранізована у 1993 році Стівеном Спілбергом, отримала 7 Оскарів і завоювала серця мільйонів. Всі дізнались про реального Оскара Шиндлера, німецького промисловця, який зумів під час Другої світової війни врятувати майже 1200 людей від газових камер нацистів. І нехай образ справжнього Шиндлера далекий від книжкового, це не зменшує його героїзму.

Книжка в жанрі магічного реалізму, яка переносить нас до реальної історії чорношкірої рабині у кінець 19 сторіччя. До страшної, гіркої історії, яка розриває наші серця – про експлуатацію одних людей іншими, про втрату свободи і коханої людини. Про біль, який займає все людське єство, всю ту порожнечу, що залишається після вбивства власної дитини.

Жахливо, лякаюче, але захопливо.

На жаль, серійні убивці існують у реальному житті, і ця книжка саме про одного з них. Таємничий злодій, який тероризував всю Америку цілих 25 років. Автор провів журналістське розслідування, вивчаючи листи Зодіака, що приходили в редакцію. Зодіак вбивав жінок, чоловіків, підлітків і писав листи в ЗМІ, знущаючись з поліції, пророкуючи їм, що вони не спіймають його ніколи.

Найстрашніше те, що він мав рацію.

Тепла книга про холодні 50-ті післявоєнного Лондона, автобіографічна історія самої Дженніфер, що працювала акушеркою. Тут ви натрапите на опис великих сімей, маленьких квартир, домашніх пологів, життя жінок у публічних будинках з недовірою до лікарів, нестача антибіотиків і знеболюючих препаратів, відсутність засобів контрацепції.

Важко повірити, що наші прабабусі жили так усього 70 років тому.

Автобіографічна книжка невловимого шахрая. Достатньо сказати, що він відомий як Френк Абігнейл, він же Френк Вільямс, Роберт Конрад, Френк Адамс і Роберт Монхо.

Чарівний, молодий, розумний, харизматичний і скажено верткий. І, як не дивно, розшукується поліцією багатьох країн, адже є аферистом найвищого ґатунку!

Книга, яка вийшла у 1853 році й повторно стала всесвітньо популярною у 2014, коли за нею зняли фільм, що отримав Оскара. Ці мемуари не залишать байдужими жодного читача. 

Це історія дванадцяти років життя Соломона Нортапа, хоча чи можна назвати це життям?..

Доля вільного громадянина найдемократичнішої з країн світу. Потрапивши в рабство, але знаючи смак любові і свободи, Соломон боровся за справедливість… і переміг.

Єдина книжка талановитого нейрохірурга, якому у віці 36 років діагностували рак легенів четвертого ступеня. Та своє коротке життя ця мудра і сильна духом людина змогла наповнити сенсом. Він поспішав дописати свою історію, встигнути поділитися всім, що стосувалося його роботи. Проте не встиг. Книжка не завершена, але все ж опублікована. І навіть така вона вийшла неймовірною.

Авторка написала теплу історію про маленьку дівчинку, яка живе зовсім не так, як варто жити маленьким леді ХІХ сторіччя. Замість танців, музики й малювання, в Черіті є жаби, миші, птахи і їжаки. А головне – вона допитлива і має почуття гумору.

Книжка присвячена життю всесвітньовідомої Беатріс Поттер, яка подарувала світові історію про Кролика Пітера.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

25 thoughts on “Засновано на реальних подіях: Книги за мотивами життя

    Залишити відповідь