Мастрід письменниці, авторки бестселера «Внутри женщины» Тамріко Шолі

Відома письменниця – авторка бестселерів «Внутри мужчины» і «Внутри женщины», блогерка та журналістка Тамріко Шолі поділилася із читачами блогу Yakaboo 10 книжками, що є найзнаковішими для неї.

Я велика шанувальниця жанру біографій, особливо авто-. Ця — поки що найкраща в моїй колекції. Абрамович максимально чесно розповіла про те, чому вона ставить всі ці експерименти над своїм тілом і чого їй коштувало рішення відмовитися від материнства. Неймовірна сильна книга про те, чи існує взагалі покликання і як навчитися відрізняти свою власну думку від чужої. Книга про те, що легких шляхів не буває в принципі.

Найзагадковіша для мене територія — це місце, де Схід стикається з Заходом. Перетин ісламу і християнства — для мене одна зі спроб зрозуміти цей світ взагалі. Мусульманський хлопчисько Алі й грузинка Ніно — з раннього дитинства закохані один в одного. Чи виправдаються їхні очікування, або любов теж підпорядковується політиці з релігією? Дуже глибока книга про те, чому наші мрії часто не стають реальністю.

Ця книга була вперше опублікована в 1850 році, але актуальна як ніколи й зараз. Головна героїня помилково вважає себе вдовою і віддається новій пристрасті. В результаті народжується дівчинка, яку не визнає ні рідний батько, ні суспільство. У зв’язку з цим жінка зобов’язана нашити на одяг червону букву, як символ власної порочності. Однак ніхто навіть не припускає, що батьком її дитини є головний символ святості в соціумі — священик.

Ця історія заснована на реальних подіях і розповідає про декілька років листування американської дівчинки й африканського хлопчика. Вони ніколи не бачили один одного, але навіть через тисячі кілометрів змогли надавати один одному найсильнішу підтримку. Зворушлива книга про головне.

Мастрід письменниці, авторки бестселера «Внутри женщины» Тамріко Шолі 0

Еліф Шафак «Честь» (Азбука, 2016, пер. Катерина Большелапова)

Син вбиває матір, щоб відновити честь сім’ї. Але що дійсно є честю в наші дні? І взагалі — чи змінилося це поняття з роками? Сильна книга про те, як розуміють честь в різних країнах і культурах та як це впливає на наше життя.

П’ятнадцятирічний Крістофер страждає аутизмом. Сусідського собаку вночі вбивають. Хлопець починає своє власне розслідування і робить попутні замітки у свій блокнот. Так ми дізнаємося про його стосунки з батьком, зі зниклою матір’ю, психологом і людьми, які вважають себе цілком здоровими. Дуже цікава книга про інші ракурси звичного.

Зима 1930. У селянки Зулейхи вбивають чоловіка, а її саму відправляють в товарняку разом з іншими переселенцями на каторгу. Однак досягти пункту призначення їм не вдасться. Загинуть люди, з’являться нові діти, зрадники й теплі почуття до… ворогів. Книга, яка змушує дуже сильно задуматися про те, як зовнішні обставини змінюють хід особистої та загальної історії.

Як складається життя жінки, в якої немає вибору? А жінки, у якої немає вибору, але є відповідальність за життя власних дітей? Чи може вбивство стати вибором? А аборт за допомогою спиці від велосипеда? Книга-правда про те, у що перетворюється життя, якщо відібрати можливість вибирати.

Мастрід письменниці, авторки бестселера «Внутри женщины» Тамріко Шолі 0

Воріс Дірі «Цветок пустыни» (КСД, 2010, пер. Володимир Поляков)

Особисто для мене ця книга про те, як вміти скористатися будь-яким шансом в житті. Реальна історія африканки, що пережила обрізання, насильство і втеча з пустелі. Пізніше вона стане однією з найбільш затребуваних моделей свого часу, а в наші дні — послом доброї волі ООН з питань боротьби з жіночим обрізанням.

У тридцять з гаком років Олівія опиняється в Нью-Йорку й усвідомлює, що вона неймовірно самотня. Як можна відчувати себе настільки непотрібною в такому галасливому й людному місті? Олівія починає знайомитися з цим почуттям і вивчати його через мистецтво, в основному через художників і музикантів. У цій книзі все, що ви хотіли дізнатися про самотність, але соромилися запитати.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “Мастрід письменниці, авторки бестселера «Внутри женщины» Тамріко Шолі

    Залишити відповідь