Мастрід від експертки з сексуальної освіти і фахівця з жіночого здоров’я Наталії Сіліної

Yakaboo хоче розповісти вам про жінок — сильних, величних, підприємливих, — які здатні бути будь-ким та мати найрізноманітніші інтереси. Вони володіють справжнім girl power та доводять, що світ — сповнений можливостями, варто лише повірити в себе.

Що читають успішні та відомі? 

Своїм мастрідом з нами поділилася Наталія Сіліна.

Наталія Сіліна — відомий український гінеколог-ендокринолог, експертка з сексуальної освіти і фахівець з жіночого здоров’я, засновниця освітнього проекту для жінок dr.Silina Школа жіночого здоров’я.

Книжки, які я люблю читати своїм дітям:

Про книгу: Жінки можуть бути ким завгодно: оркестровими диригентками, палеонтологинями, королевами-полководицями та навіть піратками. І це доводить збірка оповідей про 100 надзвичайних жінок — «Казки на ніч для дівчат-бунтарок». Вона стирає будь-які обмеження, що можуть стереотипно формуватися у суспільстві, і доводить — немає нічого неможливого, не залежно від того, хлопчик ти чи дівчинка. 

Кейт Пенкхерст «Fantastically Great Women Who Made History» (Bloomsbury Publishing, 2018)

Про книгу: Завдяки величним справам та мудрим словам описані в цій книзі жінки не лише увійшли в історію — вони сформували світ таким, яким він є зараз. Від Покахонтас і до Ади Лавлейс, авторка розповідає про найбільш визначних постатей світової історії. До того ж, книга має доволі цікавий формат з купою завдань та доповнень.

Мастрід від експертки з сексуальної освіти і фахівця з жіночого здоров’я Наталії Сіліної 0

Моя улюблена казка “Дванадцята пігулка” — це сучасна розповідь про принцесу, яка вчить, що принцеси мають професію. Їх може врятувати принц, але він може зробити це не заради весілля, а просто так. Особисто мені як лікарю подобається, що принцеса зрозуміла важливість інструкції та те що пігулки для лікування треба використовувати чітко за призначенням.

Про книгу: Тут речі оживають і стають зовсім незвичними — морозильна камера радіє дядечку, який ледь не щодня її відвідує, хробак вирушає до Гонконгу, а курка цікавиться технікою і відвідує радіовиставку. Веселі історії формують нешаблонне мислення і сподобаються не лише дітям, а й дорослим.

Також рекомендую до прочитання:

Про книгу: Одна з ключових праць у дослідженні філософії фемінізму від представниці французького екзистенціалізму Сімони де Бовуар. Авторка розкриває питання того, ким саме є жінка, яка її роль, яким є розвиток поглядів суспільства на жінку. Вона натякає, що домашні обов’язки жінки чомусь історично перевищують чоловічі — але так бути не повинно, бо вони відбирають потенціал. 

Про книгу: Довготривалі відносини можуть бути справжнім челленджем для пар, бо кохана людина з часом все ж стає все більш передбачуваною та знайомою до найдрібніших деталей. Однак авторка цієї книги розповідає, як зробити подружнє життя більш активним і насиченим та розбудити фантазію.

Для тих, хто цікавиться людською сексуальністю, Наталія Сіліна радить також книгу «Female Sexual Function and Dysfunction»

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

8 thoughts on “Мастрід від експертки з сексуальної освіти і фахівця з жіночого здоров’я Наталії Сіліної

    Залишити відповідь