Читай як завгодно: must-read від команди Куражу

Вже наступних вихідних ми чекатимемо вас на третьому Літературному Куражі — з книжковими новинками, крутими спікерами і цікавезними майстер-класами. Ну а поки що розповідаємо про улюблені книжки команди Куражу — ті, що зачаровують, надихають і мотивують. Додавайте до своїх мастрідів і читайте як завгодно.

Зустрінемось на Куражі!

Альона Гудкова

Альона Гудкова, СЕО

Грег МакКеон «Коротко і по суті»

Книга про те, як систематизувати процес ухвалення рішень. Вчить робити це просто — для того, щоб розвиватись в обраній сфері і не почуватись жертвою.

Для мене вона стала найкращою книгою, прочитаною за цей рік.

Сюзан Нейпір «Чарівні світи Хаяо Міядзакі»

Я ще не прочитала цю книгу, але вона — №1 у списку очікування, прочитаю її, як тільки з’явиться час. Я прихильниця творчості Міядзакі, на мій погляд, він — один із найбільш непересічних режисерів, творців. Хочу прочитати про нього, мені цікаво, як він мислить. Взагалі, завжди цікаво, як мислять вражаючі люди.

Донна Тартт «Щиголь»

Неймовірна художня книга про втрату. Про хлопчика, який втратив маму в ранньому віці, про те, як він трансформує свій біль у майбутньому в своїх відносинах. Ця книга сподобалась не лише мені — «Щиголь» став лауреатом багатьох нагород, у тому числі Пулітцерівської премії за художню книгу 2014 року. Для мене це той рідкісний досвід з художньою книжкою, коли я не могла від неї відірватись. Те, що називають «залишила великий слід у моєму серці».

Гері Чепмен «5 мов любові»

Просто про складне. Книга, яка дозволяє (завдяки простим тестам) визначити свою мову любові і на базовому рівні зрозуміти мови любові оточуючих. Зрозуміти, що для них важливо і таким чином поліпшити якість спілкування. Мова не тільки про людей, яких пов’язують романтичні стосунки, але також про відносини з дітьми, батьками, з близьким оточенням. Зрозуміти, що для них «любов», яка — для тебе самого. Дуже допомагає правильно будувати комунікації з самого початку.

Наташа Арзамасцева

Наташа Арзамасцева, бренд-директорка

Тоні Шей «Доставка щастя»

Сподобалась не лише як мотивація і приклад успіху. У ній можна знайти багато про відносини з партнерами, колективом, про корпоративні цінності. І про те, що треба займатись улюбленою справою і не витрачати час на те, що не приносить щастя.

Максим Батирєв «45 татуювань менеджера. Правила керівника»

Допомогла мені подорослішати.

Практичні поради до дії на позиції менеджера.

Дуже цікаво слухати.

Патрік Зюскінд «Парфумер. Історія одного вбивці»

Книга, яку я прочитала одну з перших, за секунду практично. Просто коли запитують про улюблену книгу, згадую її перш за все.

Елен Дельфорж «Мама»

Шалено красива книга, мені її подарувала сестра після народження моєї дитини, від того, що вона була першою в той момент, вона вже стає улюбленою.

Такий собі гімн материнству, дуже чуттєва книжка, бо період такий))

Джоан Роулінг «Гаррі Поттер» (колекція)

Насправді, не читала їх, але фільми обожнюю.

І можна ще подивитись шоу «книжковий клуб» про Гаррі Поттера, навіть тим, хто не читав.

Анастасія Лепіхова

Анастасія Лепіхова, операційна директорка

Філіп Пулман, трилогія «Темні матерії»

Найзахопливіша книга, яку я читала! 

Люблю її не лише за цікавий сюжет, а й за те, як під виглядом дитячої книжки та за допомогою чарівних елементів і метафор автор порушує зовсім не дитячі питання на тему впливу релігійного інституту на життя людей.

Андре Асіман «Називай мене своїм ім’ям»

Спершу для мене, як і для багатьох, мабуть, був фільм, а потім вже книга. Незважаючи на сюжет про «ненормативний» для більшості суспільств романтичний зв’язок між головними героями, я в цій історії відчула кохання as it is, у чистому вигляді, красиве, ідеальне. Насправді, жодна з історій про гетеросексуальне кохання не викликала в мені таких емоцій, як ця. Ну і що стосується фільму це один із найкрасивіших фільмів, які я бачила.

Лорен Грофф «Долі та фурії»

«Клюнула» на неї, коли прочитала, що Барак Обама відзначив її як найкращий роман 2015 року. Це складна книга, переважно депресивна, але корисно-приземлююча. І оскільки вона про шлюб, про партнерство, про місце кожного партнера у шлюбі та у своєму окремому житті, авторка підібрала ідеальний спосіб для передачі її суті — книга ділиться на дві частини і два життя. Перша «Долі» — про професійне становлення чоловіка, а друга «Фурії», неочікувана — історія від імені його дружини про той же проміжок часу.

Ну а окреме місце в моєму серці (і досить велике) займають книги, які можу перечитувати мало не щороку — мої ідеальні класичні романи: «Джейн Ейр» Шарлотти Бронте, «Гордість та упередження» Джейн Остін, «Ті, що співають у терні» Коллін Мак-Каллоу та «Звіяні вітром» Маргарет Мітчел. 

Тут маю лише один коментар — щороку, коли я у відпустці і люблю «проковтнути» якомога більше книжок, мені страшенно сумно, що скоро для мене не лишиться аналогічних класичних романів, тому принаймні одну (або ж усі) з них я читаю щороку і насолоджуюсь.

Марія Вімберг

Марія Вімберг, асистентка СЕО

Крихітна, але така важлива для мене книга. Розповідає як бути конструктивним і творчим у найширшому почутті — любові.

Пам’ятаю відчуття запаморочення від легкості і глибини. Абсолютно дивовижна казка про наше життя. Ні на що не схожа, унікальна для мене книга.

У довільному порядку і будь-який незрозумілій ситуації. Мій улюблений засіб для екстреного задоволення від процесу читання. Люблю читати вголос, кішка в захваті!

Анастасія Рибалко

Анастасія Рибалко, френд-менеджерка

«Витончене мистецтво забивати на все» і «Усе замахало, але надія є» Марка Менсона

Ці книги говорять про те, що не потрібно жити в ілюзіях, афірмації і сподіватися на диво. Ми люди, які чогось бояться, чогось не знають, помиляються, спотикаються і роблять помилкові висновки — і це нормально. Потрібно просто прийняти це, пробачити собі слабкості, минулі історії і нарешті, блін, взяти відповідальність за себе і своє життя. Тому що немає «правильного» — «неправильного», є тільки ти і твоє життя, і тільки ти вирішуєш, яким йому бути сьогодні.

Джен Сінсеро «НІ СИ»

Читається дуже швидко, легко і в кайф, особливо, якщо потрапляє в руки в потрібний час. Авторка на своєму прикладі та історії показує, що життя стає набагато простіше, коли ти любиш себе, поважаєш себе і свої бажання. У книзі зібрані як приклади, так і практичні завдання, які допомагають «поколупатись» у собі і відшукати ті самі дитячу безтурботність, прийняття і мрії, які були давно зариті за «дорослими» комплексами і соціальними установками.

Дерек Томпсон «Хітмейкери»

Ця книга пояснює, чому нам подобається те, що подобається. За допомогою чого одні класні пісні, фільми, картини стають популярними, а інші (які нічим не гірше) залишаються чекати свого зоряного часу або зовсім «пролітають».

На основі психологічних досліджень, культурології та інтерв’ю з фахівцями з різних сфер автор показує історію виникнення всіх трендів. А бонусом ще можна дізнатись про купу талановитих виконавців, художників, топових зарубіжних компаній та їхні продукти.

Пауло Коельо «Алхімік»

Книга, яка перейшла до мене з маминої бібліотеки.

Мені здається, це красива казка для дорослих, про те, як можна вірити в свою ідею, мрію і нарешті знайти її.

Коллін Маккалоу «Ті, що співають у терні»

Напевно, найкращий роман, який я читала. Готова перечитувати знову і знову, щоб занурюватись у життя сім’ї Клірі і покриватись мурашками від останньої фрази в книзі.

Processed with VSCO with a7 preset

Анастасія Костючик, технічна продюсерка проєкту

У цій книзі чудово все. Від біблії персонажів до життєвої історії головної героїні, яка відгукується.

Книга, яка змушує задуматись і допомагає пропрацювати особисті питання до себе, до близьких і до навколишнього світу.

Вау. Netflix — це майбутнє, яке є вже зараз. Цікаві кейси, і відразу ж хочеться створити свою компанію і застосувати всі практики.

Аліна Погоріла

Аліна Погоріла, черіті-менеджерка

Денієл Левітін «Структуроване мислення. Ясний розум в інформаційному хаосі»

Книжка про те, як влаштовані увага і пам’ять людини, як використовувати ці процеси для ефективного вирішення особистих і робочих завдань.

Віктор Франкл «Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі»

Досвід Віктора Франкла, австрійського психолога, засновника логотерапії.

Про несвободу фізичну і свободу духовну. Про те, що не закрити чи не вибити і не виморити в людині. І…. про кохання. Воно всюди.

Нассім Талеб «Шкура у грі»

Ця книжка розповідає про те, як важливо ідентифікувати і фільтрувати нісенітницю, відрізняти теорію від практики, поверхневу компетентність від справжньої, у чому суть найважливішої, на думку автора, якості — не переносити ризик на інших.

Валерія Борисенко

Валерія Борисенко, дизайнерка

Як дизайнерка, я люблю читати книги про своє ремесло, розглядати артбуки і викроювати ідеї верстки навіть із найменших буклетів, які привезла з Берліна.

Отже, топ-3 мої улюблені книги на цей момент:

Надихаюча, красива, практична книга про творчість. У світі немає нічого оригінального, тому не відкидайте чужий вплив. Слідуйте за своїми інтересами, куди б вони вас не завели, і дайте свободу своєму творчому «я»!

У цій книзі багато крутих порад для працівників креативної індустрії. Наприклад, автор розповідає про здорову реакції до критики, яка допоможе зберегти свої нерви багатьом колегам по цеху.

Один з моїх улюблених ілюстраторів розповідає про свої експерименти і знахідки, а також класно і зрозуміло ділиться своїм досвідом в області креативного мислення.

Маша Маркіна

Маша Маркіна, смм-ракета

Сергій Рістенко, Kyiv on air

Останнім часом мені дуже подобається залипати у фотокнигах. Кльовий папір, неймовірні знімки Києва та околиць з дрону. Ото сидіти та гортати за ранковою кавою у вихідний. 

Юркі Вайнонен «Тринадцять новел»

Остання моя покупка на сайті Yakaboo) Цю книжку я зберігаю на дачі, де бережно дістаю її щоразу по приїзді та під деревом на гойдалці читаю по одній історії. А ще — дуже крутий переклад, особливо для скандинавської літератури.

Барні Стінсон та Метт Кун «Кодекс Братана»

Вкотре передивляюся серіал «Як я зустрів вашу маму» під час приготування вечері чи домашньої роботи, щоб під фончик щось бубоніло. І я дивлюся на Барні Стінсона не тільки на телику, але й на книжковій полиці)

Віктор Пелевін «Священна книга оборотня»

Якщо проза і так, щоб прочитати майже за добу, захлинаючись — це про історію китайської лисиці-перевертня А Хулі, яку Пелевін фірмово заміксував у житті великого міста з ФБР та компанією.

Нассім Талеб «Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті»

Дуже важка книжка для мене, але я з разу в раз повертаюся до неї та починаю читати вже зі знайомого абзацу. Але щоразу це погляд з іншого боку, в голові все перевертається і протвережує.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

17 thoughts on “Читай як завгодно: must-read від команди Куражу

    Залишити відповідь