Гарячі книги для морозного листопада: 10 новинок для вихідних

Листопадові новинки тішать розмаїттям: тут не тільки добре знані автори, а ті, кого українською видають вперше. До слова, цю добірку можна використовувати як своєрідну шпаргалку перед Чорною п’ятницею.

Від автора моторошного трилера «Пасажир №23». Психіатр Віктор Ларенца невтішний – він чотири роки намагається відшукати свою зниклу 12-річну доньку, але слід вже захолов, надії майже не лишилось. Чоловік вирушає на острів, щоб втекти від спогадів, от тільки не знаходить там спокою. Жінка з психічним розладом заявляє, що бачила його доньку уві сні. Тож чоловік вирішує вдатись до того, що вміє найкраще, щоб знайти хоч якийсь натяк на те, щоб знайти Йозефіну. До терапії. 

У цій книжці дві повісті про хлопчаків Максима Білана й Дениса Черненка: «Донька Короля» і та, яка дала назву виданню. На канікулах юнаки мандрують і потрапляють у халепу – Дениса називають крадієм та погрожують розправою, але ж хлопець не винен. А це тільки початок загадки, яка ховає за собою величезний секрет Клубу Боягузів. Друзі впораються з цим завданням. А що ж до «Доньки Короля» то її хлопці зустрічають випадково, ще й рятують, і з цього починається нова захоплива детективна пригода.

Чума ХХІ століття – прокрастинація, яка впевнено та систематично пожирає нашу продуктивність, залишаючи тільки залишки, які тремтять перед дедлайнами, та все ж змушують знову і знову гортати стрічку Facebook. Досить! Потрібно відновити працездатність та врешті взятись до роботи, провести добряче лікування та прогнати цього нав’язливого друга. Низка ефективних технік, яка допоможе не тільки активізувати працездатність, а й краще планувати свій час, щоб не дати прокрастинації жодного шансу. 

Улюблені герої, без яких неможливий Всесвіт DC, знову українською. Воллі Вест (надшвидкісний Флеш) завис у неймовірному позачасовому та позапросторовому місці, в якому опинився через Флешпойнт. Тут він знаходить відповідь на важливу таємницю. І має повернутись з цим на Землю, щоб захистити тих, хто завжди про нього дбав, але це не так просто, коли перебуваєш у міжвимірному розриві, з якого, здається, немає виходу. Хто почує поклик Флеш? Хто допоможе йому вибратись з порожнечі? 

Дебютна збірка поезій, створена журналістом та музикантом, який опанував екзотичний інструмент укулеле, а ще кожен з нас вже чув його поезії в піснях «ТІК». Понад сотня ліричних творів – від коротеньких чотиривіршів до повнокровних ліроепічних картин. У ній Київ з його дощами, спекою, снігопадами та пронизливими вітрами. У ній буря гормонів, яка то змушує прагнути кохання, то ненавидіти весь світ, почасти затуманена випарами алкоголю, з яким все здається яскравішим, але й розмитішим теж. 

Магічна, космічна та пригодницька історія про невідому галактику, де кожен має надсилу. Народи тувеситів та шотетів ворогують. Противники викрадають синів оракула тувеситів. Один із них, Акос володіє рідкісним талантом – надсили інших на нього не діють. Він зосереджується на тому, щоб не дати зашкодити братові. Тим часом сестра правителя шотетів, Кіра, прагне звільнитись з-під гніту родича. Її дотик завдає страшного болю, от тільки їй не хочеться використовувати цю силу. Що як вона вирішить допомогти поневоленим братам? 

Антуана Доріса приваблює краса. Йому добре серед емоційних полотен, неповторних кольорів, тож чоловік залишає наукову роботу та стає доглядачем у музеї. Він блукає серед живописних пам’яток, ховаючи за пазухою велику таємницю. Він свідомо позбувається всіх контактів, залишаючи тільки прагнення до краси. Адже краса для того створена, щоб лікувати зранені душі. Вона може йому допомогти подолати черв’ячка провини, який вже роками точить та виснажує науковця. 

«Маестра» – трилер, який з кожною сторінкою набирає обертів. Джудіт має добре око на шедеври, вона у цьому експертка. Дівчина мріє про власну галерею, а поки працює в аукціонному домі. Та чи все, що видають за оригінали справді таке? Джудіт звернула на це увагу і втратила роботу. Вона прагне помсти та покарати тих, хто вважає себе вищим за мистецтво. Вона перетворюється на карательку – привабливу та невблаганну, яка відплатить за потоптаний талант та віру у справедливість. 

Тентен – культовий коміксовий персонаж, родом з Бельгії, який мандрує всім світом та розповідає у часописі про все побачене. У себе на батьківщині він – чи но не національний герой. Відкриває серію про репортера графічний роман про жахіття тоталітарного режиму СРСР – колективізацію та штучно створений голод. Тентена переслідують та всіляко перешкоджають його роботі, та все ж він бачить, що відбувається. І навіть допомагає селянам повернути реквізоване зерно, щоб врятуватись від голоду.

Ви сьогодні були абсолютно чесними у своїх розмовах? Чи десь прикрасили-обманули-збрехали? Звісно, говорити правду в очі не завжди комфортно, доцільно і потрібно, та все ж хоча б собою ви чесні? Чи подвійний стандарт лицемірства, який вже став ознакою нашого суспільства в’ївся вам під шкіру? Зрештою, так зручніше і безпечніше серед сучасного божевільного ритму. Але запитайте себе: чи готові ви до відвертості наодинці з собою? Чи стане вам духу почати довгу та виснажливу внутрішню сповідь? 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

8 thoughts on “Гарячі книги для морозного листопада: 10 новинок для вихідних

    Залишити відповідь