Даша Малахова та її рецепти на всі випадки життя: огляд книги «Моя кухня»

Даша Малахова живе кухнею. Ця актриса і телеведуча відома також кулінарним проєктом Kartata Potata, а віднедавна — і авторським мультимедійним курсом «Моя кухня». Однойменна книжка Даші вийшла у видавництві Yakaboo Publishing — і стільки смакоти, зібраної в одному місці, ми ще не бачили. Розповідаємо, що цікавого можна знайти на сторінках видання та чому його варто читати всім: і затятим кулінарам, і новачкам, і навіть барменам.

Приготування їжі — як щаслива мить

«Мої рецепти — це просто мої щасливі миті на кухні»

Даша підходить до кожного рецепту з особливою увагою. Ви не побачите в неї чогось надскладного і занадто вишукано-далекого — бо інколи деякі автори намагаються перевершити меню королівського палацу, забуваючи, що в більшості своїй їхні рецепти важко втілити в життя на звичайній кухні. Даша, на щастя, не з таких. Звісно, в неї є рецепти страв підвищеної складності, але їх легко зробити за допомогою покрокових фото. Вся їжа має домашню атмосферу і від неї не віє пафосністю дорогих ресторанів. Також окрім рецептів у книжці є зізнання Даші щодо своїх кулінарних відкриттів та пристрастей та ідеї для проведення різноманітних заходів. 

Особисто мені сподобався підрозділ «Друзі на кухні». Вже уявила, як збираю в себе у квартирі знайомих, ми дістаємо куплені дорогою додому продукти — і ми разом готуємо смореброди, згадуючи, як колись їли схожі в Копенгагені, от тільки в нас точно вийдуть ще кращі, правда ж? А потім хтось дістає пляшку вина, я згадую, що ще з дня народження на кухні завалявся желатин — і от ми вже робимо рецепт «Доросле желе» (яке потім плавно переходить в приготований в домашніх умовах Негроні — дешевше і смачніше, аніж у місцевому барі). А на ранок, коли треба чогось трохи здоровішого, аби розвіяти вчорашні помилки, переходимо до розділу «Тайська вечірка» та крутимо легенькі спринг-роли (а через дві години, коли вже сильно зголодніли, йдемо варити суп фо). 

Що ж, пропоную і вам почитати два рецепти з книги Даші. Можливо, ви вже будете готові розпочати свою вечірку з друзями на кухні. 

Філо з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ
…………………….

  • 2–3 листи тіста філо
  • 3–5 видів сиру (наприклад, м’який козячий, брі, камамбер)
  • 1 інжир

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Сири нарізаю невеликими шматочками. Можна використовувати залишки сирів, які у вас є в холодильнику.

2. На столі акуратно розстеляю листи тіста філо. У центр кладу сири. Збираю краї тіста й перевертаю «швом» донизу.

3. Інжир розрізати на чотири частини. Викладаю його зверху «піраміди» з тіста.

4. Запікаю тісто в духовці за температури 180 градусів до золотавого кольору.

Солоні мафіни

ІНГРЕДІЄНТИ
…………………….

  • 275 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 225 мл молока
  • 1 ч. л. солі
  • козячий сир
  • прошутто
  • розмарин
  • рослинна олія

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Збиваю яйця із сіллю.

2. Додаю молоко і знову збиваю.

3 . Борошно просіюю з розпушувачем і додаю у молочно-яєчну суміш. Тісто замішую дуже швидко, головне, щоб усі інгредієнти перемішалися один з одним.

4. Форми для мафінів змащую рослинною олією, заповнюю тістом на дві третини.

5. Зверху викладаю шматочки козячого сиру, прошутто і гілочки розмарину.

6. Випікаю 20–25 хвилин за температури 180 градусів.