Перша книга Мелінди Ґейтс: Якість життя суспільства залежить від того, як воно ставиться до жінок

У квітні 2019 року вийде книга Мелінди Ґейтс «The Moment of Lift. How Empowering Women Changes the World» (букв. пер. «Момент підйому. Як збільшення можливостей реалізації для жінок змінює світ»). Мелінда — дружина відомого підприємця Білла Ґейтса. Сім’я Ґейтсів постійно висловлює свою любов до якісної літератури, тепер надійшла їхня черга зібрати свій життєвий досвід та втілити його у власній книзі.

Ми зібрали усе найцікавіше про цю довгоочікувану нон-фікшн новинку.

Книга розповідає про власний досвід Мелінди та інших поборників прав жінок

Мелінда Ґейтс почала свою кар’єру з розробки мультимедійної продукції в Microsoft, однак покинула її, щоб зосередитися на розвитку своєї сім’ї та на філантропській діяльності, на тому, що їй цікаво. 

У книзі зібрані результати численних розмов авторки з жінками, яким дуже непросто реалізувати себе в умовах, в яких вони наразі перебувають. Підкріплюючи часом зворушливі історії статистичними даними, Мелінда доводить — суспільство втрачає багато своїх ідей та життєздатних сил, коли не опікується питаннями гендерної рівності. 

«Коли ми звеличуємо інших, вони нас звеличують теж»

Авторка вірить у здоровий баланс — «підйом» ніколи не можна побудувати на «опущенні» когось із членів суспільства. Вона наводить цю думку також і щодо свого особистого життя, про те, як їй вдалося досягти гармонії у стосунках з Біллом, обіцяючи найпотаємніші подробиці і найінтимніші думки для своїх читачів. Тож книга матиме не лише глобальний аспект, а й цілком побутовий, практичний.

Книгу вже рекомендує Малала Юсуфзай

Однією з рецензентів, які першими отримали нагоду прочитати текст книги, стала відома пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай: «Мелінда Ґейтс багато років працювала поряд із жінками з різних куточків Землі. Ця книга окреслює її власне становлення як феміністки та відзначає тих, хто надихав її впродовж цього часу. Це доречний у наш час маніфест за рівноправ’я в суспільстві, за те, щоб жінки цінувалися і були визнані в усіх сферах життя. Та понад усе, це заклик до єдності, інклюзії та підтримки взаємозв’язків. Зараз ми його потребуємо, як ніколи». 

Мелінда також уже встигла прочитати нову книгу Малали We Are Displaced, тож дві авторки тісно слідкують за діяльністю одна одної.

Уся виручка з продажів книги піде на благодійність

Мелінда — знаний філантроп. Вона є співзасновницею найбільшого в світі благодійного фонду — Фонду Білла і Мелінди Ґейтс, статки якого нараховують понад $50,7 млрд. Окремо від чоловіка Мелінда також є засновницею фонду Pivotal Ventures, інвестиції якого зосереджені на допомозі жінкам. Тож і продаж книги стане черговим філантропічним проектом.

Нещодавно Мелінда також стала одним із популяризаторів читання, долучившись до проекту Great Minds від компанії Literati, у рамках якого вона підбиратиме дитячі книжки для читацького клубу за підпискою. 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

8 thoughts on “Перша книга Мелінди Ґейтс: Якість життя суспільства залежить від того, як воно ставиться до жінок

    Залишити відповідь