Літературні мишки: Готуємося до Нового 2020 з його пухнастим символом

Маленькі гризуни книжки полюбляють — “гризуть” їх, аж за вухами лящить. Тож хай щурики і мишки принесуть хороші книжки! Пропонуємо поглянути на цих літературних хвостасиків: 

Усі пригоди відважного мишеняти Десперо зібрані в цій одній книжці. Воно намагається врятувати від щурів принцесу, в яку по вуха закохане. Книжка входить у топ-100 дитячих видань від фахового американського видання для шкільних бібліотекарів School Library Journal. Та читати цю захопливу історію від колишньої Національної амбасадорки літератури для молоді в США буде цікаво також і дорослим. 

Ліндберґ — мишеня, яке любить читати. Воно мандрує до бібліотек, залюбки проглядає книжки й газети, і це захоплення майже рятує йому життя. В пресі він вичитує про нові пастки для мишей, таких як він, і прагне зробити щось, щоб уникнути смерті. Його хвостаті друзі раптом зникли з міста, тож він вирушає на їх пошуки, змайструвавши невеликий літачок. Що ж, чи вийде у хороброго авіатора таки долетіти до місця призначення?…

А що якби мишеня завелося в будинку Санта Клауса, а старенький про це і не знав? Хвостатик підбирає частини подарунків, які випали з мішка Санти, та, сховавшись на чарівних санях, розносить їх по всьому світу в Різдво іншим своїм сородичам, яким теж так хочеться свята. 

У багатоповерховому мишачому домі живуть двоє друзів-мишенят. Разом вони риються в лахмітнику, печуть млинці, грають на музичних інструментах — словом, чого тільки не роблять!

А ілюстраціями до цієї книги стали фотографії власноруч створених авторкою персонажів у будиночку із пап’є-маше. 

Відходячи від дитячої тематики гризунів, згадаємо Елджернона, мишу, над якою проводили досліди перед тим, як провести їх на головному герої Чарлі Гордоні. До чого тут квіти, чому Елджернон став дорогим для Чарлі та чим закінчуються такі експерименти — читайте в знаковому науково-фантастичному романі Деніела Кіза. 

У космосі миші — надзвичайно розумні і багатовимірні істоти, завдяки яким, взагалі-то, і була створена Земля. Принаймні, все діє саме так у всесвіті Дуґласа Адамса та його фантастики. Дві білі мишки, Френкі та Бенджі, створюють суперкомп’ютери, зчитують інтелект інших істот та намагаються знайти відповіді на одвічні питання буття. Пристебніть паски безпеки, буде незвично!

Миша Ріпічіп — один із найхоробріших персонажів серії про магічний світ Нарнії. Він — лідер групи мишей, які вміють розмовляти, та мужній воїн. 

В Нарнії незвично все — в цей дивний світ четверо дітей з воєнної Англії 1940-их потрапили крізь шафу, і тепер вимушені захищати країну від нападів злої Білої Чаклунки…

Звісно, що серед героїв маленький щурик Скребл однієї з сестер, Джо, є майже непомітним, однак все ж цей бешкетунчик додає читачеві інформацію про характер Джозефіни, а також — незвичної атмосфери всій книзі. 

До речі, нещодавно «Маленьких жінок» було екранізовано за участі Сірши Ронан, Мерил Стріп, Еми Вотон та Тімоті Шаламе. Цікаво, чи зберегли гризуна-героя у фільмі? 

І маленький подарунок від авторки матеріалу — мишача листівочка для особистого користування:

Літературні мишки: Готуємося до Нового 2020 з його пухнастим символом 0

3 805 thoughts on “Літературні мишки: Готуємося до Нового 2020 з його пухнастим символом

    Залишити відповідь