Киця Міла написала добірку до Міжнародного дня кота

8 серпня весь світ вшановує котів. Міжнародний фонд захисту тварин вирішив заснувати це невеличке котяче свято ще у 2002 році, аби привернути увагу до цих пухнастиків. Ось і для блогу Yakaboo сьогодні добірку пишу я — кішечка Міла. Заради цього я довго відточувала свою письменницьку майстерність та часом так втомлювалася від занять, що аж засинала з олівцем. Але таки нашкребла вам цікавенького про 5 своїх улюблених книжок.

Вуличний кіт на ім’я Боб

Джеймс Бовен

Почнемо з історії, яка вже стала класикою. Життя автора цієї книжки Джеймса Бовена — не з легких. З дитинства хворобливий хлопчик з 17 років був змушений ночувати на вулиці через постійні негаразди в сім’ї. Залежність зробила його стан нестерпним, тож у 27 років він вирішив почати все спочатку, записався на програму реабілітації, отримав дах над головою. Саме в цей період Джеймс зустрів Боба — рудого муркотуна, який щодня його навідував.

Боб буквально вдихнув у Бовена нове життя — він вже не був самотнім та відчував відповідальність за порятунок худесенького і змученого котика. Вдячний своєму чотирилапому, він написав не одну книжку мемуарів і роздумів про їхню дружбу, а коли Боба не стало, відкрив для нього бронзовий пам’ятник в одному з парків Лондона.

Суцільне котяче моджо. Путівник по життю з вашим котом

Джексон Галаксі

В Америці є реаліті-шоу про дуже злих котиків — My Cat From Hell («Мій кіт із пекла»). Її ведучим і є Джексон Галаксі, не лише фахівець із поведінки котів, а й хазяїн 8 хвостатих (ще 3 песиків і черепашку не рахуємо; вони в котячій хаті явно випадково затесалися).

Суть цієї книжки проста: коли киця впевнена, то в немає проблем з полюванням, харчуванням, вилизуванням лапок і сном. У неї є моджо. А от коли психологічно тваринка неспокійна, з’являється агресія, починаються злісні царапки, а в капцях власники знаходять… самі знаєте що. Галаксі знає, що зробити, аби допомогти своєму улюбленцю знову стати гордим дорослим котом, який не має часу на маячню, а всю силу проявляє у битві з іграшковою мишкою.

В доробку в автора є також ще не перекладена українською книжка про те, як обладнати дім, щоб киці було крізь комфортно й безпечно. Ось це я розумію рівень любові до свого улюбленця!

 Історії порятунку. Котик-безхатько

Люсі Деніелс

Люсі Деніелс — це насправді тандем двох авторок, письменниці Вікторії Голмс (до речі, вона також одна з авторського складу всесвітньовідомих «Котів-Вояків») та ветеринарки Сари Макгерк. Вікторія з 2 років обожнює кататися верхи та наразі живе в середньовічному маєтку Сара живе в Норвегії, де працює в маленькій ветеринарці та веде блог про власний досвід (і трішечки про рецепти норвезької кухні). І разом вони створили серію-бестселер, яка тільки у Великій Британії продалася накладом у 3 млн.

Котики з цієї історії загубили матусю, і місцева ветклініка прихистила малюків. Тут доля їх зводить з дівчинкою Амелією, яка переїхала за місто і, щоб не почуватися самотньою, вирішує доглядати за тваринами. Вона вирушає на пошуки мами-кішки, адже без неї малята не зможуть вирости мужніми й здоровими котиками! Такий хвилюючий сюжет — сподіваюся, все у них буде добре.

 

Космокоти. Марсіанські хроніки Мурка Мняуска

Юлія Ілюха

Ця книжка якимось дивовижним чином пов’язує котиків та Ілона Маска, але тут все настільки органічно, що навіть не виникає питань. Що ж, котики теж мріють стати космонавтами, злітати в космос та зустрітися зі своїми кумирами. От і Мурко досі пам’ятає день, коли вперше почув про Ілона, так яскраво, ніби це було вчора.

На господарському ноутбуці він швидко лапками накатав до винахідника лист — і з цього моменту його сумне сіре життя в багатоповерхівці перетворилося на справжню казку.

Сподобалася вам моя пухнастка добірочка?
А більше цікавинок про муркотиків шукайте на Yakaboo!

«Рефлекс медузи»

Роксолана Сьома

Здавалося б, одвічну, як світ, тему батьків і дітей підняла в своєму свіжому романі письменниця Роксолана Сьома, і нічого нового в цьому контексті сказати уже неможливо.

Однак, авторці вдалося доволі тонко відчути, які місця є найболючішими у взаєминах поколінь, і чому між ними годі чекати порозуміння. У центрі сюжету «Рефлексу медузи» – непрості стосунки матері та її сина-підлітка, тож від книжки цілком справедливо можна очікувати і психологічної напруги, і драматичних нот, оскільки героям далеко не завжди вдається почути один одного, а тим паче – піти одне одному назустріч.

Токсична материна любов та гіперопіка отруюють життя юнакові. Окрім того, в «Рефлексі медузи» вдосталь й інших складних моментів з життя будь-якого підлітка, тож читати його авторка радить не тільки дорослим, але й юним читачам, щоправда зважаючи на наявну позначку 16+.

Авторка: Юлія Перекрест