Куди піти на Kyiv Comic Con 2019: Літературна програма

1 – 2 червня у Києві пройде Фестиваль популярної культури Comic Con 2019, де можна буде насолодитися коміксами і мангою, побачити косплеєрів (або й самим скосплеїти улюблених персонажів), пограти в настільні ігри чи просто приємно відпочити з сім’єю. Ми підібрали для вас найцікавіші події цього масштабного заходу, де можна розкрити свої суперсили.

Коли: 2 червня о 13:00

Де:  Лекційна Темної Сторони

Про що: Роман польського письменника Яцека Дукая «Крига» заслуговує на глибоку та предметну розмову, яку проведуть знавці наукової фантастики. Зокрема про книгу говоритимуть письменниця Світлана Тараторіна, перекладач Андрій Павлишин та дослідник літератури Володимир Аренєв.

Коли: 2 червня 11:00

Де: Лекційна Темної сторони

Про що: Щирий, саркастичний і безпардонно профанний Проповідник висвітлює епічні мандри Преподобного Джессі Кастера, який відстежує Бога-втікача, щоб змусити Його відповісти за страждання Його творіння. 

Як написати про «Пісню льоду і полум’я», щоб сподобатися Дж. Мартіну?

Коли: 2 червня о 17:00

Де: Лекційна Темної сторони

Про що: Тебе турбують дракони, але тобі бракує слів, щоби про це сказати? Ти пишеш про «Пісню льоду й полум’я», але твоїм фолловерам від цього ані жарко, ані холодно? Багато літер і жодної вподобайки? На цій лекції можна дізнатися:
— як професійно писати про драконів і лютововків;
— як здобути армію читачів, чисельнішу за армію мерців;
— який заголовок поцілить влучніше, ніж Ар’їна стріла;
— чому не варто нарікати на ДД і чим екранізація відрізняється від книжки;
— чим epic final відрізняється від epic fail;
— багато інших корисних лайфхаків.

Коли: 1 червня о 13:00

Де: Головна зала

Про що: Почесні гості цьогорічного Комік Кону – визначні польські письменники. Роберт Веґнер створив цикл про Меекханську імперію, який читають в усій Польщі, Анна Каньтох щоразу експериментує й відома як авторка химерної фантастики, підліткового готичного детективу та романів в дусі магічного реалізму. Та і Роберт, і Анна відомі тим, що створюють захопливі, живі, надзвичайні світи. Модерує: Володимир Арєнєв

Магія нової Британії. Вони знали, про що пишуть

Коли: 2 червня о 12:00

Де: Лекційна Темної Сторони

Про що: Початок минулого сторіччя вважається епохою розквіту «другої хвилі» химерної прози: саме тоді з’явилися найзнаковіші твори таких авторів, як Говард ЛавкрафтАбрахам МеррітРоберт Говард та інших американців, а також представників британської школи – лорда Дансені, Артура Мекена, Вільяма Батлера Єйтса і Алістера Кровлі. Втім, попри схоже спрямування творчості з американськими колегами, британці мали одну відмінну рису: вони практикували магію. Під час лекції Євгена Ліра ви почуєте, звідки з’явився один з найвідоміших магічних орденів – «Орден Золотого Світанку», чим магія відрізняється від чаклунства, чому магічна спільнота розділилася на два ворогуючі табори та до чого тут Альберт Айнштайн.

Молода українська фантастика – нова хвиля чи самотні бійці?

Коли: 2 червня о 18:00

Де: Лекційна Темної Сторони

Про що: Чи все так добре із молодою українською фантастикою? Які проблеми бачать самі автори – і чого не вистачає читачам? І чи можемо ми говорити про нову хвилю у вітчизняній фантастиці – чи є ознаки, які об’єднували би всі ці різні за жанровими ознаками тексти? Учасники: Володимир Арєнєв (модератор), Ольга Войтенко, Павло Дерев’янко, Володимир Кузнєцов, Олеся Стужук, Світлана Тараторіна

Коли: 1 червня о 15:30

Де: Головна зала

Про що: Видавництво Рідна мова 1 червня представить найгучніші анонси цього року саме на Kyiv Comic Con.

Куди піти на Kyiv Comic Con 2019: Літературна програма 0

Зустріч із Предрагом Бєлацом

Коли: 1 червня о 19:00

Де: Головна зала

Про що: Приходьте на зустріч з Предрагом Бєлацом! Серед його ролей — Ігор Каркароф, директор школи Дурмстренґ у серії фільмів про Гаррі Поттера, Лорд Доннон у «Хроніках Нарнії», а також ролі в серіалах «Борджіа» та «Діти Дюни».

Коли: 1 червня о 13:30

Де: Лекційна Світлої Сторони

Про що: Друзі, а чи знаєте ви, що цього року святкуємо 220 річчя від народження Оноре де Бальзака? У Франції є графічна новела за його твором «Батько Горіо». А нещодавно вона з’явилася і в Україні, адже її видало за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького інституту видавництво «Леополь».

Учасники:
— Кирило Горішний, видавець графічного роману «Батько Горіо» в Україні
— Селін Метель, виконавча директорка Французького інституту в Україні
Валентина Стукалова, завідувачка медіатеки Французького інституту в Україні

341 thoughts on “Куди піти на Kyiv Comic Con 2019: Літературна програма

    Залишити відповідь