Що читають ювеліри: мастрід засновників ювелірного бренду kochut

31 січня відзначається Всесвітній день ювеліра. 

2011 року брати Юрій, Роман та Ігор Кочут заснували в Ужгороді ювелірний бренд kochut, який з того часу тішить власників та власниць незвичних прикрас, поєднав обручками багато сімей і здобув прихильність любителів оригінальних авторських прикрас не лише в Україні, а й за кордоном (один з фірмових магазинів бренду вже кілька років працює у Відні). В основі прикрас бренду kochut — природні мотиви: їм притаманне звернення до форм і структур дерев та квітів, відчутна любов до гір та тварин, що їх населяють. Одна з моделей каблучки kochut зберігається у фондах Музею історичних коштовностей України.

Ми ж розпитали братів Кочутів про їхні улюблені книжки.

Kochut J2

Юрій Кочут

«Сила Звички» відкрила для мене секрети про самого себе. Все, що раніше було для мене складним, стало простим. Так само доступно тут пояснені закономірності подій у компаніях, зв’язки та стосунки в колективах. Ця книга сподобається всім і буде корисною в особистому житті та в розвитку власної справи.

Rework — перевірка правильності своїх бізнес-цілей. Інколи нам здається, що є тільки один шлях розвитку, але чи це так?

Автор ділиться власною історією, яка наштовхує на нові ідеї для руху вперед. Перечитавши один із розділів, я одразу сів за комп‘ютер, видалив десяток фото з прикрасами — і став щасливіший 🙂

Тепер раджу прочитати книжку всім, хто має власну справу.

Окрім того, раджу «Багатий тато, бідний тато» — читайте і змінюйте свій спосіб мислення.

Одна із найулюбленіших книг художньої літератури — «Мартін Іден» Джека Лондона.

roman kochut

Роман Кочут

Стівен Скотт «Секрети Царя Соломона»

Вона не про магічні секрети, а про такі, що доступні кожному. Принципи, про які в ній ідеться, можна використовувати як в житті, так і в бізнесі. Вона вчить усвідомлення того, що в нас вже є все необхідне, щоб бути щасливими та радіти кожному дню свого життя.

Автор цієї книги Стівен Скотт займається дослідженням позитивних звичок, здатних змінити увесь житєустрій на краще. Обравши за основний об’єкт дослідження деяких своїх бестселерів історичних (ба навіть вже канонічних і легендарних) осіб, Стівен знаходить закономірності їхньої поведінки та успіх, який вони мали серед оточуючих. Для однієї з книг він навіть розібрав діяння Ісуса Христа; для цієї ж — іншого біблійного персонажа, царя Соломона. 

Що читають ювеліри: мастрід засновників ювелірного бренду kochut 0

Книги Сергія Жадана я читав ще студентом, за рекомендацією друга, і насамперед мені сподобалося його почуття гумору, що, очевидно, сформувало і моє. Ще чим цінна ця книжка для мене — вона показала звичні речі під незвичним кутом. 

Цей роман було вперше опубліковано у 2004 році. Він є досить відвертою оповіддю про 90-ті рр., загальну розгубленість молоді та справжні життєві історії, в яких, як то кажуть, «мову героїв збережено» — книжка настільки просочена сленгом і тодішніми реаліями, що чудово передає атмосферу описаних подій, пропонуючи невеличку екскурсію у світ авторських спогадів.

igor kochut

Ігор Кочут

Хочеться кожен день вставати так, ніби сьогодні зранку Миколай приніс подарунки, але інколи цей запал зникає, і ти не розумієш чому. Читаючи цю книжку, розумієш, що всі твої проблеми — насправді не проблеми, а просто задачі. І, маючи це розуміння, з радістю берешся за їх вирішення.

Автор цієї книги надає корисні поради, про що ж варто замислюватися вранці, чому приділяти більше уваги та як так розподілити свій час, щоб до моменту, коли ви вже збираєтеся виходити на роботу, ви чітко бачили перед собою свої цілі і були готовими до викликів нового дня.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

20 thoughts on “Що читають ювеліри: мастрід засновників ювелірного бренду kochut

    Залишити відповідь