Книжки, які ви залайкали у соцмережах Yakaboo

Щотижня у соцмережах Yakaboo з’являються більше 100 книжок, серед яких новинки, бестселери, найцікавіша художня література і нон-фікшн, для дітей та дорослих — на будь-який смак. Тому, обирайте свою книжку і нумо читати та виконувати завдання весняного бінго (№16) .

 

У мою вчительку вселився прибулець!

Памела Бутчарт

Свіженьке для діток 6-8 років. Захоплююча історія про міс Джонс, яка із страшної мегери перетворилася на несподівано милу жіночку. Раніше вчителька дозволяла собі посміюватися над учнями, ненавиділа плюшеві іграшки, і не точно не була улюбленицею. 

Головна героїня, Іззі з друзями починає власне розслідування, аби зрозуміти що ж сталося і раптом стає ясно, що у міс Джонс вселився прибулець! І тут починається найцікавіше.

 

Дівчина з крамнички

Саяка Мурата

Цю книжку можна прочитати за день – вона маленька та компактна, але думати над її змістом ви точно будете довше. «В тебе є дівчина/хлопець? Ти заміжня? А чого тягнеш? Боже, тобі вже 30 і ти ще не народила? Ти що собі думаєш?!» – щось подібне чують на власну адресу сотні тисяч людей. 

Соціум вимагає, аби ми жили за його правилами, чинила так, щоб усім було зрозуміло і думали «правильно». І нікому не цікава твоя особистість і твоя думка, особливо, якщо вона відрізняється.

Історія 36-річної Кейко, яка щаслива навіть без +1, доводить, що головне –  жити за своїми правилами.

 

Моніка Белуччі. Хто побачить мою красу 

Єлізавета Бута

Надворі 21 століття, а жінка все ще мусить вибирати, якою їй бути – красивою чи розумною?

Моніка Белуччі – італійська актриса, якою захоплюється половина планети. Її історія – це не життя Попелюшки, а постійне розвіювання міфів: її називали «дитя диявола», адже народилась у сім`ї іранця та італійки.

«А як інакше пояснити народження такої красивої дівчинки у безплідної жінки, яка до того ж вийшла заміж за іновірця?»

Але життя цікава штука. Особливо, якщо жити з впевненістю, що «не варто озиратися назад. Завтра буде новий день і нова історія!»

Що знає вітер

Емі Гармон

Кохання долає час і простір, справжня дружба здатна витримати всі випробування, сумні історії бувають дивовижними! 

Що ще потрібно знати про книжку, аби почати її читати? Не хочеться спойлерів, бо кожен читач намалює свою картинку і побачить свою Ірландію, як і Енн Ґаллагер, яка полетіла на Батьківщину розвіяти прах дідуся над озером.
Лише додамо: книжка художня, але у ній розповідається про багато подій, які відбувалися насправді. 

Запевняємо, це один із тих творів, які ви «проживите», читаючи.

Кімната, де це сталося. Мемуари з Білого Дому

Джон Болтон

Цю книжку намагалися заборонити через суд. Нічого не нагадує вам? 

Дональд Трамп – один із тих президентів США про якого писали та говорили надзвичайно багато. Джон Болтон Сміт був його радником та знав про мотиви тих чи інших вчинків та слів Трампа, бачив, що відбувалося за зачиненими дверима та якою була справжня реакція Білого Дому на критичні ситуації.

Болтон у своїй книзі звинувачує Трампа у тому, що він готовий поступитися національними інтересами США заради власної політичної вигоди.

Для українського читача у цій книжці є відповіді на багато питань щодо відносин Україна-США за останні роки.

Щасливий дім. Зміни свій дім, перетвори своє життя

 Ребекка Вест

Наскільки ваш дім відповідає вашим потребам та уявленням про ідеальну оселю? Карантин, мабуть, допоміг знайти відповідь на це питання, бо саме вдома всі ми провели левову частку часу останніх 1,5 року.

А от тепер прийшов час корисних порад, аби створити «щасливий дім» не переїжджаючи, а просто внести ефект новизни у звичний простір, зробити ремонт та навіть навчитися розсудливо ставитися до власних фінансів. 

Чемні дівчатка потрапляють у Рай, погані – куди забажають

Уте Ергард

 

Ідея книжки не нова, але все ще актуальна: для того, щоб подобатися комусь, потрібно сподобатися собі. Часто вчитися цьому ми починаємо вже у дорослому віці і дається таке не так вже і просто.

Говорити «ні», коли нам не хочеться щось робити чи з кимось спілкуватися – це ок. Не догоджати іншим, якщо не відчуваєш у цьому потреби – не егоїзм, а здорове ставлення до себе. Бути щасливою – єдине правильне рішення у житті.

 

Розлука навесні

Агата Крісті

Один із шести психологічних романів Агати Крісті вперше перекладено українською мовою. У чому особливість? Це нетипова Крісті – авторка детективів. Ці романи вона навіть соромилася підписувати власним іменем, бо думала, що вони не сподобаються критикам та читачам. 

Але ми не Агата Крісті і не маємо сумнівів, що книжка буде дочитана до кінця, адже «насправді життя – це послідовність маленьких драм».

Справа майстра-червонодеревника

Олександр Красовицький

 

Вийшла друком третя книжка Олександра Красовицького. Тому, хто прочитав перші дві, вперед за новинкою. Така ж атмосферна, легка для читання і з цікавим гострим сюжетом: вбивають сусіда слідчого у відставці Тараса Адамовича і йому доводиться знову братися за розслідування.

А ще обов’язково зверніть увагу на те, як описується Київ та його мешканці в різний час- від Анни Ахматової до Варвари Ханенко.

Прочитаєте останню сторінку і дуже захочеться на прогулянку.

Авторка: Марина Соколова