Залайкані в Інстаграм: книжки із соцмереж Yakaboo

Для соцмереж Yakaboo, як і для блогу, ми обираємо лише найкращі книжки! Асортимент нашої книжкової платформи дозволяє не повторюватись навіть тоді, коли щоденно розповідаємо про 5-7 книжок. Завдання «Книжка із соцмереж Yakaboo» вже стало досить звичним для учасників бінго. Тому, не зраджуючи традиціям, зібрали книжки, які ви особливо виділили у нашому Інстаграмі останнім часом.


«Вибір. Прийняти можливе»

Едіт Егер

Зізнаємось відверто – не зовсім «інстаграмна» книжка, але вона впевнено увійшла у ТОП не лише зимових публікацій, але й у ТОП 2020 року, буквально за кілька днів. 

Авторка книги впевнена, що «ніхто не може уникнути страждань у своєму житті, але кожен має вибір, як вийти з таких ситуацій — як жертва чи той, хто вцілів».  І це не просто слова, а пережите і усвідомлене. Едіт Єва Егер у підлітковому віці потрапила у Аушвіц, втратила батьків.

За кілька років після звільнення переїхала до США, де все життя намагалась втамувати біль пережитого у юному віці. І ця книга, написана в 90 років, – один із кроків зцілення.

 

«Сім принципів щасливого шлюбу»

Джон Готтман, Нен Сільвер

Серед читачів книжки було проведено дослідження і  63% жінок та чоловіків назвали рекомендації, які дає Джон Готтман, дійсно дієвими і помічними у зміцненні шлюбу. 

До речі, за спостереженнями  вченого, люди у передрозривний період починають частіше використовувати займенник «я», все більше зосереджуючись на собі та власних почуттях. 

Актуальна тема для вас, чи ні – вирішувати не нам. Але у рекомендованих, ми цю книжку все ж залишимо


«Джерело. Відкрий свій розум та звільни себе»

Тара Сворт

Про те, що мозок людини можна «програмувати» відомо давно. Хтось досконало освоїв цю науку, а дехто – лише робить перші кроки. Всі коучі світу будуть свою роботу на одному лише принципі: всі проблеми у твоїй голові. І вирішення їх також потрібно шукати там. Мозок людини – це початок всіх змін, джерело здійснення мрій.

Просто змінивши мислення, можна змінити життя. Головне, правильно користуватись тим, що закладено у нас природою.

«Париж»

Едвард Резерфорд

 Париж, Париж, Париж … Мабуть, у часи заборони подорожей, потреба у мандрівках значно зростає. Тому, цілком виправдано, що книжки про міста та країни хочеться читати ще більше. 

«Париж» – це місто-історія, центр західної цивілізації та місце кохання. У романі Резерфорда воно показується у історії п’яти родин в багатьох поколіннях. Якщо ви вже закохані у Париж, або хочете з ним познайомитись та здійснити віртуальну мандрівку в часі і по префектурам столиці Франціїї, –  то книжка для вас.

 

«Покінчи з «хорошою дівчинкою». Як переписати застарілі правила, відкрити в собі джерело сили і творити наповнене життя»

 Махо Мольфіно 

 «Будь хорошою дівчинкою!», «Ти ж гарна дівчинка!» – хто із вас не чув хоча б один раз у житті якусь із цих, чи подібних фраз, пропускайте цю рекомендацію. Для всіх інших книжка буде надзвичайно цікавою. 

Серед найбільш руйнівних тенденцій особистості можна виділити п’ять міфів про «хорошу дівчинку»: про правила, досконалість, логіку, гармонію та жертовність, які кожна жінка повинна подолати, щоб мати владу над своїм життям.

У книжці не просто практичні поради, як викорінити наслідки цих міфів із життя, але й зрозумілий аналіз, як оминати граблі у майбутньому.

«Три метри над рівнем неба»

Федеріко Моччіа

Гарним дівчатам подобаються погані хлопці. Класична історія, яка актуальна вже сотні років, і ще стільки ж буде жити.  В світі вже продано 10 млн примірників роману Моччіа – і це найкраще  підтвердження того, що книжка вартісна. 

Вона – красуня і відмінниця, він – хуліган та пройдисвіт. Вони живуть у різних світах і не мало б навіть зустрітись. Але ці два світи поєднує кохання і змінює обох.

«Котячі листи»

Оя Байдар

Класний роман рекомендуємо в якості  прикладу сучасної художньої прози. І нехай вас не вводить в оману грайлива назва книжки. Тут про життя політичних вигнанців: про побут та звички, роботу та домашніх улюбленців, сум за домом та просте життя. Але розповідають про це все домашні коти, на чиїх очах відбуваються всі події. 

Авторка Оя Байдар й сама 12 років змушена була жити поза межами Туреччини, вона знає як написати щемкий роман.

«Тут у реальному світі»

Сара Пенніпакер

Сучасний підлітковий роман можемо сміливо рекомендувати юнакам  і юнкам, які живуть у власному вигаданому світі.  

Двоє дивакуватих підлітків, яких не розуміють батьки і намагаються перетворити їх на «нормальних» дітей.  Вейр, як справжній лицар мріє збудувати замок, а батьки його записують в табір. Проте Вейр  і його нова подружка Джолін все ж проживать літо у своєму ідеальному світі, аж поки туди не втручаються «нормальні» дорослі.

«Походження мови. Як ми навчилися говорити»

Деніел Еверетт
Питання мови сьогодні актуальне, як ніколи! Відомий дослідник мови Деніел Еверетт перевернув сучасний лінгвістичний світ. Вчений досліджував мову древнього племені мисливців-збирачів в джунглях Амазонки. Саме в джунглях експерт дійшов висновку, що мова не була особливістю нашого виду.

В книжці розглядається еволюція мови: від появи перших слів взагалі, до моменту, коли зараз існує понад 700 живих мов світу. Все, що є спільного  і відмінного, як мови об’єднують та розділяють людей, як формують спільноти та пристосовуються до нових потреб людства.

Дослідження Еверетта – чудовий приклад науково-популярної літератури!

«Дівчина з Нідерландів. Одрі Гепберн та Друга світова війна»

Роберт Матцен

Одрі Гепберн – зірка Голлівуду світового масштабу, володарка «Оскара», жінка про яку зняли десятки фільмів та написана не одна книжка. Але зазвичай всі говорять про історію успіху та публічне життя.

Ця книга про жахи, які пережила дівчинці-підлітку під час Другої світової війни, чому життя майбутньої зірки декілька разів висіло на волосині та як вдалось вижити. 

Невідомі факти, які автор вишукував в архівах, тогочасних газетах та у діалогах з очевидцями.

Авторка: Марина Соколова