У світі скасовують книжкові ярмарки через коронавірус: втрати для України

Через коронавірусну інфекцію COVID-19 скасовуються та переносяться ярмарки по всьому світу. Так вже офіційно скасували Паризький та Лондонський книжкові ярмарки; перенесено дату Болонського книжкового ярмарку. Про це повідомляє Поліна Сьоміна, проджект-менеджерка Українського інституту книги, який мав 10-12 березня представляти національний стенд у Лондоні.

У світі скасовують книжкові ярмарки через коронавірус: втрати для України 0

За словами Поліни, ще вчора [3 березня] фінальне рішення з приводу Лондонського книжкового ярмарку у її організаторів було інакшим, тож в УІК готувалися до поїздки: «Ми підготували програму, віддали на друк каталоги, планували везти 16 видавців, почали заключати угоди — вже насправді багато чого зробили. Були на низькому старті, купили квитки. У нас планувався захід в будівлі Парламенту Великої Британії з Андрієм Курковим. Чекали вчора на офіційне оголошення [з приводу ярмарки]— нам повідомили, що все відбудеться за планом; а сьогодні дуже раптово скасували. Попередньо планувалося навіть, що події будуть “стрімитися”, бо розуміли, що не всі приїдуть, але менш ніж за добу організатори Лондонського ярмарку передумали проводити його взагалі».

Однак самі видавці теж побоюються ситуації з коронавірусом: «Насправді, частково це було очікувано: дуже багато видавців публічно заявляли, що не поїдуть у Лондон; тобто ярмарок все одно був би напівпустим. Те ж саме відбувається і щодо Болоньї — багато світових видавців відмовилися».

Офіційне звернення до гостей Лондонського книжкового ярмарку вже опубліковано на Facebook. Організатори обіцяють не переривати зв’язок з учасниками виставки й гостями, адже «усвідомлюють, що бізнес-процеси повинні продовжуватися»:

У Франції Паризький ярмарок Livre Paris скасували 1 березнявисловивши надію зустрітися з гостями у 2021 році. Щорічно подію відвідуються понад 160 тис.осіб.

Дати Болонської книжкової ярмарки, на якій представлено дитячу літературу, поки що перенесли на 4-7 травня.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 033 thoughts on “У світі скасовують книжкові ярмарки через коронавірус: втрати для України

    Залишити відповідь