Книжка, списана з життя: 10 книжок на основі реальних подій

Іноді найцікавіші сюжети придумує саме життя, а письменнику лише залишається записати на папір драми, трагедії, смішні колізії та історії успіху. Хоча ніхто і не забороняє додати фантазію і внести правки у книжки на реальних подіях.Читайте нашу добірку та виконуйте завдання літнього бінго.

Вуличний кіт на ім’я Боб

Джеймс Бовен

Ця книжка не претендує на лаври гостросюжетного роману, котрий триматиме в напрузі від сторінки до сторінки, але читатимете ви його того точно з насолодою. Щири та щемка історія про тих, кого прийнято називати невдахами: колишнього наркомана та бездомного кота. 

Джеймс Боуен, автор книги розповідає без прикрас власну історію: про підліткові проблеми та помилки, їхні наслідки та переживання у той час. Джеймс десять років жив з героїновою залежністю, а у той момент, коли вже здається неможливим повернутися до нормального життя, з’являється Боб – звичайний безпритульний кіт, якого головний герой рятує фізично, а той Джеймса – душевно.   



Американська трагедія

Теодор Драйзер

Вічна класика американської літератури, сюжет якої списаний з кримінальної хроніки: у 1906 році Честер Джилет вбив свою наречену Грейс Браун. Після виходу роман мав великий успіх у читачів, адже тут  багато душевних переживань головних героїв.

Під однією обкладинкою зібрані детектив, драма і трилер, щедро приправлені тогочасною американською культурою: межа між бідними та багатими, наче прірва, яку подолати неможливо і мусиш залишатися на своєму боці. Але ж та «американська мрія» вабить мільйони людей і досі.

Холодний яр

Юрій Горліс-Горський

 

Книга спогадів написана у формі роману. Якщо вам цікава історія становлення української незалежності початку 20 сторіччя, описана безпосереднім її учасником, тоді ви знайшли те, що треба. 

Гасло «Слава Україні!» навіть через 100 років  страшить ворогів, так само, як і в часи Холодноярської республіки, де воно й зародилося. 

Книжку рекомендуємо і застерігаємо: обережно! Після прочитання захочеться відвідати Черкащину.

 

Сам в океані

Слава Курилов

Якби всі документальні книги писали так, як «Сам в океані», то поціновувачів такої літератури було б у рази більше.

Океанолог Слава Курилов написав про свою мрію та досягнення її у формі цікавого пригодницького роману: про неймовірну втечу з Радянського Союзу у 1974 році, про те, як пливти більше 3-х діб до Філіппін, здолавши майже 100 км. За цю втечу він отримає заочний вирок: 10 років позбавлення волі.

І, головне, про те, як сила простої мрії нищить страх, сумніви, кордони і стихії.

Цікавий поворот долі: Курилов потоне в ізраїльському озері Кенерет у 1998 році.

Точка неповернення

Дмитро Вербич

 Сучасна історія України. Читайте, лише якщо готові сприймати інформацію про російсько-українську із перших вуст. Бо вона не завжди зручна та красива, і не дуже схожа на видовищний бойовик: тут ворог має різні обличчя, а той, кого героїзують – втомлюється і злиться, сумнівається і приймає рішення до яких не завжди готовий.

Але це реальність у якій наша країна живе із 2014 року. 

Список Шиндлера 

Томас Кініллі

Сюжет цієї книжки знайомий багатьом – польський бізнесмен Оскар Шиндлер рятує приречених на смерть в’язнів краківського гетто.  На його рахунку 1300 врятованих життів.

А от післясмак книжка залишає унікальний: тут немає яскравих художніх описів, картину того, що відбувається, доведеться малювати власними силами і уявою – автор цього не робить за вас.

Але простим та сухим, здавалось би, текстом, показує силу добра та людяності. 

Але простим та сухим, здавалось би, текстом, показує силу добра та людяності. 

 

Охотник за разумом

Джон Дуглас

Марк Олкшейкер

Автори книжки  – професійний профайлер та агент ФБР розповіли про свою роботу, додали трохи неповторного гумору та байок із власного життя і вийшла непересічна книга. Детектив без видумок та фантазій – з реальними злочинами, моторошними серійними вбивствами і жахами, від яких холоне кров.

Ця книга стала основою для багатьох детективних серіалів, як-от «Мислити як злочинець», «Мовчання ягнят». Автори впевнені, що складання профайлів знаходиться на межі між мистецтвом та наукою.

Авторка: Марина Соколова