Топ 10 найкращих книг з мотивації

«Вік живи — вік учись!» — золоті слова, сказані тисячі років тому. Але їхню соціальну значимість складно применшити навіть сьогодні. Видатний римський філософ Сенека мав рацію, кажучи про те, що без постійної роботи над собою можна сподіватися на світле майбутнє. Світ навколо нас змінюється з кожним днем, і тому важливо йти з ним в ногу. Наступна літературна добірка містить найкращі мотиваційні книги, знання яких не можна отримати в школі та університеті. Фахівці з області психології, особистісного росту, підприємці та бізнесмени діляться з вами тонкощами успіху, розповідають, як подолати життєві проблеми, повірити у власні сили і стати на вірний життєвий шлях.


1. Джейсон Фрайд, Девід Хейнмейер Ханссон «Rework. Ця книга переверне ваш погляд на бізнес»


Ця книга про бізнес і мотивацію — авторський погляд на підприємницьку діяльність від засновників компанії «37Signals», яка стала популярною за рахунок цілого списку успішно розроблених продуктів.

Напевно, багато хто, хто цікавиться бізнес-літературою, стикався з однотипними порадами, методами і правилами. У цій книзі все інакше: складні питання підприємництва автори пропонують вирішити непересічним шляхом. На думку Фрайда і Ханссона, успіх бізнесу залежить від атмосфери в колективі, тому до своїх працівників, клієнтів і, власне, продукту треба ставитися дбайливо. Подібних раціональних підходів до ведення підприємницької діяльності в книзі чимало. Матеріал надихаючий, закликає до розвитку, самопокращення; спонукає всерйоз задуматися над початком своєї справи, над тим, як управляти, що робити і навіщо.


2. Стівен Кові «7 звичок надзвичайно ефективних людей»


Топ мотивуючих книг продовжує видання, що б’є всі рекорди популярності і практичної цінності! Автор стверджує: рушійними силами прогресу тіла і духу є фундаментальні зміни людини в цілому. Для пана Кові в якості фундаментальних змін виступають базові принципи. Книга є путівником людини до гармонії, самокомпенсації і внутрішнього спокою. Видання включає в себе ключі до щасливого майбутнього, велику кількість схем, графіків і малюнків, кожен з яких доповнює загальне уявлення і вибудовує цілісну картину світогляду успішної людини. Як стати краще в професійній діяльності, як максимально реалізувати свій творчий потенціал і, таким чином, назавжди змінити життя на краще – сьогодні це знають і застосовують на практиці багато підприємців по всьому світу. Ви на черзі!

3. Айн Ренд «Атлант розправив плечі (комплект із 3 книг)»


Захоплюючий художній роман, який відносять до бізнес-літератури. Перш за все, книга пропагує багатство, кажучи про те, що прагнення до повної матеріальної і грошової самодостатності є свідченням розуму людини. Власне, весь «Атлант…» побудований на філософії об’єктивізму і любові до правильного чесного капіталізму. Повчальний зміст книги дуже глибокий: вона вчить цінувати себе і свою працю, але не очікувати чогось задарма, не скаржитися на тих, хто вже чогось досяг, відчуваючи до себе жалість. Щоб домогтися успіху і винагороди, необхідно працювати, і працювати багато. Мотивує? Безумовно. Якщо взяти найкращі мотиваційні книги, ця – одночасно і розважає, і стимулює до дії.

4. Ричард Бренсон «К черту все! Берись и делай!»


Автобіографічна, у виконанні успішного підприємця, відомого мислителя зі специфічною філософією життя, книга більше нагадує гостросюжетний блокбастер, де головним героєм є сам пан Бренсон. Тут він розповідає про своє життя, сповненого подій, вражень, величезного числа злетів і падінь. Річард намагається донести думку, що, якщо взяти і почати діяти, не відкладаючи в довгий ящик мрії з бажаннями, все збудеться. І дуже скоро! На озброєння читача надаються чіткі правила життя, які дозволяють стати успішніше. Серед найважливіших правил також: ставити цілі, кидати собі виклики, прагнути змінити світ, жити весело, бути вірним людям, часто ризикувати і багато іншого. Успішну людину книга підживлює необхідною енергетикою, амбітних особистостей мотивує і спонукає до нових звершень.

5. Ель Луна «Между надо и хочу. Найди свой путь и следуй ему»


Книга з промовистою назвою. Автор намагається позначити роль бажань і «треба», акцентуючи увагу на тому, що часто останнє заважає нам жити і реалізовуватися. Ель Луна чітко і ясно говорить нам, що подорослішавши, ми повинні навчитися виключати ті «треба» які йдуть наперекір нашим бажанням і переконанням. Нам необхідно остаточно упевнитися у вірності своїх думок і світогляду. Звичайно ж, це дуже складно зробити. Однак, використовуючи поради книги, ви зможете впоратися. Чи зможете визначити свої «хочу», розкрити латентні бажання, отримати необхідну мотивацію на порозі нового етапу свого життя.

6. Ерік Бертран Ларсен «Тепер! Лови мить — це твоє все»


16_06_07
Книга відкриває нові горизонти, допомагає переосмислити. Перший розділ говорить про те, що в шаленому ритмі життя ми не знаходимо час для самих себе, абсолютно забуваємо жити тут і зараз, насолоджуватися простими моментами буття. Тільки після того, як починаємо старіти, усвідомлюємо, як швидко змінюється час і як важливо його берегти. Автор надає цілеспрямовані ефективні поради, що дозволяють відкинути погані звички і почати розвивати сильні риси характеру.


7. Деніел Пінк «Драйв. Дивовижна правда про те, що нас мотивує»


Прекрасна мотивуюча книга, заснована на численній кількості наукових досліджень. За твердженням автора, будь-яка робота в світі ділиться на дві категорії: завдання алгоритмічні (однакові) і евристичні (що вимагають творчого підходу до вирішення). Метод стимулювання роботи «батогом і пряником» можна застосовувати до людей, які виконують алгоритмічні завдання. Але для творчих людей, що мають справу з евристичними завданнями, подібний підхід буде мати згубний вплив. Кращий стимул для них – внутрішня мотивація.
У захоплюючій манері Пінк розповідає, якою має бути винагорода, щоб вона була дієвою, а не навпаки, опускала руки. Також розглядає, що така поведінка типу Х і Y і закони майстерності. Практичну користь книга матиме для тих, кому вже сьогодні не вистачає натхнення, внутрішнього стрижня, щоб поліпшити результати своєї продуктивності.

8. Нік Вуйчич «Життя без обмежень»


Нік Вуйчич — людина, на яку варто рівнятися. Його доля дуже важка, але те, як йому вдалося з усім впоратися, неймовірно мотивує. У своїй книзі він розповідає про те, як проходили його дитячі роки, про власні комплекси і навіть бажання покінчити життя самогубством. Важко уявити скільки перешкод і випробувань випало на долю цього мужнього чоловіка. Але Нік знайшов в собі сили повірити в краще життя і кращого себе в ній, він обрав шлях борця за власне щастя. І таки виборов право бути щасливим. Вуйчич стверджує: обмеження – це ілюзія, яку ми дозволили собі нав’язати. Треба твердо вірити в себе, вірити всім серцем, адже тільки так можна домогтися поставлених цілей. Прочитавши книгу, ви більше не будете скаржитися на невдачі і несприятливі умови, не залишиться нічого, крім встати, йти і діяти, досягати своєї мрії і бути дійсно щасливим.

9. Віктор Франкл «Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі»


Чи реально знайти сенс життя, втративши ВСЕ, навіть свободу? Як зберегти людську подобу в умовах, коли знаходишся на волосині від смерті, в постійному страху? Австрійський психолог Віктор Франкл доводить: таке можливо! Потрапивши в концентраційний табір за часів Другої світової війни, він розуміє, що або знайде причину жити і залишатися людиною, або буде наступним, хто зійде з розуму і відправиться в газову камеру. Франкл стверджує, що тільки сама людина може вирішити, якою буде її життя, ким вона стане і як буде ставитися до страждань, що випали на її долю. Автор зміг вижити в концтаборах (коли майже вся його сім’я загинула), перш за все, завдяки тому, що не змирився з власним становищем. На власному прикладі показує, як не опустити руки, слідувати своїм переконанням, на шляху до щастя зберегти людяність і стійкий внутрішній стрижень.

10. Регіна Бретт «Бог дає таланти всім. 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя»


Кожна людина – володар унікального таланту. На жаль, більшість з нас втрачають цей божий дар, потопаючи у вирі буденних справ, рутинного життя.
У розділі найкращі мотивуючі книги ця робота дає можливість зрозуміти себе і знайти власне покликання, наповнити життя новим змістом. За словами пані Бретт, кожен повинен займатися своєю справою. Автор щиро закликає працювати над собою, не просто вдало копіюючи чергову успішну особистість або ревно підлаштовуючись під вимоги навколишнього суспільства. Запорука її успіху – постійний розвиток, перманентна проактивність. У книзі зібрано 50 історій з життя різних людей, які опинилися в скрутному становищі, але знайшли в собі сили впоратися з викликами. Книга вчить не опускати руки, не сумувати, а діяти, свято вірячи в щасливий фінал. Отже, підсумок буде таким, як ви того бажаєте.

[irp posts=”26909″ name=”Проект Щастя. Шукаємо мотивацію у книжках”] [irp posts=”28746″ name=”Що читати, щоб бути успішним в бізнесі: 9 книг від Сергія Ноздрачова”]
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

4 069 thoughts on “Топ 10 найкращих книг з мотивації

    Залишити відповідь