Віднайти себе заново: Топ неочевидних книг для саморозвитку

Хто з нас не мріяв змінити враз своє життя, перетворити його на цілком протилежне, інакше, перевернути світ навколо, так щоб наші проблеми відійшли далеко в небуття, а попереду очікували нові звершення — а з ними і нові ми, кращі, свідоміші, сильніші? The Guardian пропонує до уваги читачів найкращі книги для саморозвитку, що дозволять відчути в собі прагнення до нових зрушень. І вибір редакції доволі неочевидний — цього разу до переліку потрапив не нон-фікшн, який цілковито складається з чітких порад та інструкцій, а художня література. Вона змушує замислитися над важливими для кожної людини проблемами, не даючи при цьому однозначних відповідей на нагальні питання читачів. Кожен повинен відшукати їх у собі сам.


«Життя за життям» — Кейт Аткінсон


01_01_08Урсула Тодд — взірець людини, що не здається. Щоразу після смерті вона відроджується знову, уникаючи попередніх помилок. Можливо, її призначенням є змінити хід історії? Читач вперше зустрічає героїню у один із найбільш хвилюючих моментів, коли в далекому листопаді 1930 року вона стріляє у чоловіка, який ще тільки збирається стати фюрером. Як складеться її доля далі? Які уроки для себе виносить Урсула з кожним прожитим життям? Для тих, хто шукає книги для саморозвитку, ця фантастична метафора переродження особистості стане доволі цінним надбанням.


«З Елеанор Оліфант усе гаразд» — Ґейл Ханімен


01_02_08Самотнє життя тридцятирічної Елеанор зосереджене навколо вихідних, проведених у компанії алкогольних напоїв, та готової піци з супермаркету. Однак раптове захоплення поп-зіркою змушує Елеанор переглянути свої вподобання та нарешті стати активнішою, і її шлях до кращого майбутнього автор описує досить іронічно та захоплююче. Разом з тим книга містить серйозну проблематику, показуючи, що самотність можна подолати, а сумні моменти — розбавляти вірою у краще майбутнє. Ця книга мотивує на те, щоб віднайти в собі бажання рухатися вперед і постійно змінюватися.


«The Poisonwood Bible» — Барбара Кінґсолвер


01_03_08Проповідник Нейтан Прайс разом із сім’єю вирушає із США до Республіки Конго. Контраст між країнами їх проживання значний, і спочатку Прайси не знають, як себе поводити і як пристосуватися до таких змін. Вони розуміють, що їхнє уявлення про Африку абсолютно не співпадає з реальністю і базується радше на загальнопоширених стереотипах. Хоча спочатку це здавалося їм неможливим, герої пристосовуються до місцевого колориту, культури та звичаїв, віднаходячи разом із тим нових себе. Ця книга для саморозвитку вчить, що необхідно бути більш відкритим до нового та незнайомого, толерантнішим та моральнішим.


«Шантарам» — Грегорі Девід Робертс


01_04_08Цей епічний том розповідає про те, як австралійський полонений втікає з в’язниці та сідає на потяг у Мумбаї. Загубившись у тенетах міста, заховавшись у глибоких нетрях, він намагається віднайти власну філософію і сенс. Межа між реальністю та вигадкою в історії губиться; в голові виникає безліч запитань: ким є насправді автор, чи справді він чесний зі своїм читачем? У книзі можна покроково відслідкувати шлях людини до змін та змінитися разом із головним героєм. А ще її варто перечитувати, адже щоразу можна віднайти щось нове і помітити, як герой насправді став інакшим.


«Невероятное паломничество Гарольда Фрая» — Рейчел Джойс


01_05_08Одного дня 65-річний Гарольд отримує таємничий лист у рожевому конверті, і це перевертає його життя з ніг на голову. Тихий чолов’яга, що завжди думав, що він «ні до чого» та намагався триматися осторонь, потрапляє у вир незвичайних подій і здійснює паломництво невідомими землями. Весела, але глибока історія, в якій на шляху до змін перебуває не лише сам герой, а і його дружина, яка чекає на мандрівника вдома. Це чиста, світла і добра книга для саморозвитку.


«Lady Oracle» — Маргарет Етвуд


01_06_08Книга розпочинається словами «Я уважно розпланувала свою смерть», і звідси читач занурюється у жахливі таємниці. Головна героїня поетеса, красуня і дружина приховує харчові розлади та подружню зраду. Заплутавшись у собі, вона інсценізує власну смерть і втікає до Італії. Однак приходить до досить неочікуваних висновків… Ця книга про саморозвиток особистості — надзвичайно інтелектуальна, справжній шедевр Етвуд.


 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “Віднайти себе заново: Топ неочевидних книг для саморозвитку

    Залишити відповідь