10 найкращих книг для розвитку мозку

Інтелект – це найцінніше, що є у людини. Його неможливо купити за гроші чи криптовалюту. Все, що відбувається з нами, з нашим тілом, думками і вчинками, цілковито завдячує роботі мозку. І саме його розумові здібності дозволяють виділятися на тлі інших. Про людський рівень IQ, його точне обчислення і вдосконалення можна міркувати довго. Як його підвищити, як тренувати, удосконалювати… Для того, щоб навчитися користуватися інтелектом, слід чітко розуміти його роботу. А для цього необхідно читати тематичні книги. Ми пропонуємо вам ексклюзивну добірку – книги для розвитку мозку, ТОП 10.


Венді Сузукі, Біллі Фіцпатрік «Странная девочка, которая влюбилась в мозг. Как знание нейробиологии помогает стать привлекательнее, счастливее и лучше»


Книга-автобіографія однієї успішної жінки, її шлях від нетовариської відмінниці до визнаного вченого в області нейрофізіології і просто успішної жінки. На власному прикладі автор показує, як, не втративши надію, виходити з проблемних психологічних станів та підтверджує думки власними даними про роботу мозку. У виданні представлена авторська методика вправ, різні практичні поради (які є втіленням основних нейробіологічних концепцій), а також унікальні чотирихвилинні прийоми для тренування мислення. За допомогою цієї книги з розвитку мозку можна відновити енергію, переналаштувати роботу інтелекту і в цілому покращити настрій.

Річард Нісбетт «Мозгоускорители. Как научиться эффективно мыслить, используя приемы из разных наук»


Даний посібник пропонує поглянути на здоровий глузд і ті логічні помилки, до яких він іноді призводить, в новій проекції. Автор зібрав велику кількість різних інтелектуальних інструментів, що дозволяють навчитися мислити критично, більш ясно. Відомий психолог вчить бачити підступні пастки нашої розумової діяльності, долати прірву між реальністю і власними переконаннями. Надає алгоритми легкого виходу з проблемних життєвих ситуацій. Ця книга про розвиток мозку, безперечно, організовує, дозволивши думати і діяти більш ефективно.

Алекс Роулингс «Как заговорить на любом языке»


Якщо взяти книги, що розвивають мозок, то ця – здатна перетворити читача в справжнього поліглота. Допоможе знайти час, сили і мотиви, щоб підкорити не одну іноземну мову. Видання прекрасно підійде як для початкових етапів вивчення іноземної мови, так і людям зі стажем. Ви не тільки повірите в себе, але і розвієте будь-які сумніви, що це неможливо. Чітка структура, цінна інформація, навчальні методи, прийоми і корисні посилання дадуть можливість ще більше захопитися процесом вивчення «foreign language». Взявши корисну інформацію з книги про розвиток мозку на замітку, ви зможете легко вибудувати власну ефективну програму навчання.

Ася Казанцева «Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці»


Читаючи книги для розвитку мозку, часто приходиш до висновку, що багато в них тісно пов’язано з біологічною складовою, якимись пастками, які заважають нормальному життю. Як відомо, наш розум іноді перекладає відповідальність за вирішення проблем на інстинкти (стреси, депресії, любов і т.д.). Вивчаючи це питання, автор дає тлумачення різним життєвим проблемам – подружній зраді, дурним звичкам, підвищенню апетиту під час стресів, користі обіймів, хімії любові. Посилаючись при цьому на різні дослідження нейробіологів і фізіологів, психіатрів, а також приводячи власні приклади з життя.

Роджер Сайп «Развитие мозга. Как читать быстрее, запоминать лучше и добиваться больших целей»


Освітнє видання, в якому зібрано безліч корисних і ефективних, а головне, перевірених часом рецептів з розвитку мозку. Роджер Сайп пропонує ознайомитися з конкретними ідеями, стратегіями і методами, що дозволяють краще запам’ятовувати різні види інформації, навчитися розумного і швидкого читання. Автором запропоновані цікаві вправи, що раціоналізують роботу людського інтелекту. Якщо вам потрібне тренування для мозку, книги є відмінним способом, і ця – не стала винятком.

«Эффективный мозг. Правое полушарие VS левое полушарие»


Список, в якому зібрані найкращі книги для розвитку мозку продовжує література, що, як і наш мозок, ділиться на дві частини, кожна з яких має своє призначення і функції (одна відповідає за логіку, а інша – за творчість). Автор стверджує, що для того, щоб ефективно розвивати мозок, потрібно прагнути збалансувати роботу його лівої і правої частини. Бо творчість без логіки, і навпаки, існувати не можуть. Щоб реалізувати якусь творчу ідею, треба вміти логічно мислити, а щоб генерувати певну ідею – потрібен творчий підхід. Слідуючи цій логіці, автор пропонує звід корисних порад, тестів, завдань на логіку і унікальних вправ, здатних «взбурліть» сіра речовина обох півкуль мозку. З книги для тренування мозку ви дізнаєтеся про його роботу, таємниці і дійсні факти; зрозумієте, яка з частин мозку у вас краще працює; а також зможете максимально прокачати свій мозок.

Антон Могучий «Самая полная книга-тренажер для развития мозга! Новые тренинги для ума»


Серед літератури, спрямованої на розвиток мозку, книга ця є справжнім тренажером, включаючи в себе авторські комплекси вправ, за допомогою яких можна поліпшити швидкість мозкових процесів, пам’ять в цілому, а також ефективність уваги. Вона допомагає розвинути творчі здібності і навчитися управляти своєю підсвідомістю. За твердженням автора методики, Антона Могутнього, необхідно лише приділяти 10-15 хвилин в день, щоб досягти вражаючих результатів.

Рюта Кавашима «Тренируй свой мозг. Японская система развития интеллекта и памяти. Продвинутая версия»


Без цього примірника топ найкращих книг для розвитку мозку навряд чи можна уявити. Тут описана одна з найбільш просунутих програм зі збереження і розвитку інтелекту, 60-денний курс на розвиток інтелектуальних навичок. Автор переконує в дієвості читання вголос і виконання елементарних математичних розрахунків. І їх практичної користі для запобігання різних психічних проблем і захворювань, а також збереження ясного розуму до глибокої старості. Посібник доповнено тестами загального і циклічного характеру, які необхідно виконувати кожні 5 днів. Значну користь цієї книги про розвиток мозку підтверджують більше 2 мільйонів людей у всьому світі!

Ольга Кинякина «Мозг на 100%. Интеллект. Память. Креатив. Интуиция. Интенсив-тренинг по развитию суперспособностей»


Мінімум теорії і максимум практики – така коротка характеристика цієї книги для мозку. Ексклюзивний тренінг з розвитку мозку, пам’яті, інтуїції і креативу Ольги Кінякіної містить дієві вправи, корисні методики, ефективні завдання для всебічного розвитку людського інтелекту. Посібник вчить без проблем запам’ятовувати великі обсяги інформації, використовувати інтуїцію в потрібних ситуаціях, приймати нестандартні та креативні рішення, а також долати найскладніші перешкоди і життєві головоломки. Незалежно від сфери життя!

Люсі Джо Палладіно «Максимальная концентрация. Как сохранить эффективность в эпоху клипового мышления»


Сьогодні справжнім викликом для людини є вміння зосереджуватися і концентрувати увагу. Відомий психолог Джо Палладіно розбирається в цих проблемах. З його книги про розвиток мозку можна дізнатися чимало практичних порад, як, наприклад, яким чином впоратися з відволікаючими факторами і більш грамотно розподіляти час. Досягти вражаючих висот у всіх справах і підвищити власну інтелектуальну продуктивність. Знизити рівень стресів і впоратися з інформаційним перевантаженням. А найголовніше, як навчитися визначати і фокусуватися на першорядних задачах, тримаючи ситуацію під контролем.

[irp posts=”28583″ name=”Как помнить все, что прочитал: 20 книг для развития памяти”] [irp posts=”27949″ name=”«Умное» чтение на лето: книжные советы от спикеров TED”]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

581 thoughts on “10 найкращих книг для розвитку мозку

    Залишити відповідь