Книга Джоан Роулінг «Iкабог» вже вийшла!

10 листопада починаються продажі нової книги Джоан Роулінг «Ікабог». Письменниця та авторка семи книг про Гаррі Поттера вже виставляла розділи книги, щоб підбадьорити дітей та їх батьків, які змушені під час карантину сидіти вдома.

На 280 сторінках казки для дітей від 7 до 9 років розгортається протистояння двох королівств: заможної Корнікопії та похмурого Смурланду, де мешкало болотне чудисько Ікабог. Останнього вважали дитячою фантазією, поки чутки не стали реальністю. Король  Корнікопії – залежний від радників Фред – вирішує відправитися на пошуки монстра.

Ідея фантастичного твору виникла ще 10 років тому –  письменниця читала казку власним дітям.

«Ікабог – це історія про правду і зловживання владою. Щоб попередити одне очевидне запитання: ця ідея прийшла до мене більше десяти років тому, тому вона не має сприйматися як відповідь на все, що відбувається в світі прямо зараз. Теми поза часом і можуть стосуватися будь-якої епохи і будь-якої країни», – таку відповідь дає письменниця на запитання чи часом Ікабог  не є уособленням коронавірусних часів.

Влітку Роулінг просила малих читачів надіслати малюнки для ілюстрації книги. Всього письменниця отримала 18 тисяч ілюстрацій з усього світу. Цікаво, що кожен з 8 регіонів отримає свою версію книги з ілюстраціями дітей, які мешкають в цих країнах.

 

Книга вийде відразу на 8 мовах. Yakaboo приймає замовлення на книгу  – перші примірники будуть доставлені в країну 14 листопада. Видавці книги запланували широку рекламну кампанію по промоції новинки. Зокрема, передбачалося провести свято Ікабога в книгарнях. Проте локдаун у Великій Британії та країнах Європи змінив плани – основні активності перемістилися в інтернет.

Роялті від книги надійдуть у благодійний фонд Volant Charitable Trust, який підтримує групи, що постраждали від Covid-19.

Інші книги Джоан Роулінг, які треба прочитати:

Гаррі Поттер та філософський камінь

Перший з семи романів про пригоди юного чарівника. Серію публікували в 1997-2007 роках, але й досі 7 книг продаються мільйонними накладами. Багато дітей зізнаються, що головний стимул навчитися читати – самим познайомитися з Гаррі Поттером.

garri-potter-i-filosofs-kij-kamin

Фантастичні звірі

За цією книгою Гаррі Поттер вивчав дисципліну «Фантастичні звірі та догляд за ними». Читати всім, кому цікаво чим фантастичні звірі відрізняються від істот. Книгу уклав вчений Ньют Скамандер, який все своє життя присвятив подорожам та вивченню різкопроривців, ніфлерів, муртлапів.

fantastichni-zviri-i-de-ih-shukati
the-tales-of-beedle-the-bard

Казки барда Бідла

Книга-прощання Роулінг з серією «поттеріани» – п’ять абсолютно несхожих казкових історій, які маги читають власним дітям.  Справжня родзинка книги – коментарі Албуса Дамблдора, у яких він ділиться таємницями Гоґвортсу.   

the-casual-vacancy

Несподівана вакансія

Перший «дорослий» роман Роулінг побачив світ у 2012 році. Письменниця препарує життя провінційного містечка, де всі воюють зі всіма. Нового поштовху ці боротьба набуває після смерті члена місцевої ради. Читачі порівнюють роман з реаліті-шоу та тераріумом.