Будинок, де народилось «Воно»: Стівен Кінг планує перетворити свій дім на музей

У виданні Rolling Stone з’явилася новина про те, що автор жахаючих бестселерів Стівен Кінг перетворить один зі своїх будинків на музей з архівами його робіт та на робоче місце для письменників. 

Маєток знаходиться у місті Банґор (штат Мен, США), і місцева влада вже видала дозвіл на його перетворення у будівлю неприбуткової організації. Стівен і його дружина Табіта планують перевезти в будинок всі архівні матеріали творчості письменника, і його можна буде відвідувати як справжній музей — але лише за записом і з обмеженою кількістю візитів. 

Будинок поряд з самим маєтком зроблять гостьовим робочим місцем, де відразу зможуть знімати приміщення 5 письменників. 

Сама ж сімейна пара проживатиме в інших маєтках у штаті Мен та Флориді, а також багато подорожує, тому цей будинок навідуватиме значно рідше. До того ж, у цій місцевості їм важко позбутися від постійних фанатів, які приїжджають, щоб лиш сфотографувати будинок.

Тут у Банґорі Табіта і Стівен ростили дітей; тут у Кінга з’явилася ідея для написання «Воно», адже за основу описаних у книзі локацій було взяте саме місто. Для вивчення міських міфів Кінг відвідував місцеву бібліотеку і читав книжки про Банґор, й перечитав усі 12 томів, жоден з яких не виявився, за словами письменника, достатньо хорошим.

35 thoughts on “Будинок, де народилось «Воно»: Стівен Кінг планує перетворити свій дім на музей

    Залишити відповідь