Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року

Ми вже писали про новинки, над якими українські видавництва працюють, щоб порадувати нас цікавими книгами уже в 2018 році. Тепер окремо подаємо досить важливу дитячу і підліткову  літературу, тож уже можна планувати, що подарувати малечі на зимові свята.

#книголав

Новинка, що побачить світ до кінця року — «Народжені бути вільними» Джесса П. Шаткіна. Книга про те, як пережити підлітковий вік. Неконтрольована поведінка, конфліктність, загравання з небезпекою, вдавана байдужість – неповний перелік викликів, з якими татусям і мамусям доведеться жити, але в жодному разі не боротися. Чому? Бо у всього є свої причини. Розібратися у них, а також у специфіці психологічного та фізіологічного розвитку підлітків, тонкощах спілкування з ними у період статевого дозрівання, допоможе книжка Джесса П. Шаткіна – визнаного американського фахівця у галузі громадського здоров’я, викладача дитячої та підліткової психіатрії та педіатрії на медичному факультеті Нью-Йоркського університету.

З інших новинок видавництва — популярна трилогія «Перезавантаження». Це психологічний трилер британської письменниці Тері Террі. 16-річна Кайла не пам’ятає свого минулого. Вона, як і тисячі інших людей, пережила так зване перезавантаження ‒ її пам’ять стерто. Але щоночі дівчина бачить жахіття, привиди минулого, які спонукають її згадати щось важливе… Розплутуючи загадку свого життя, юна героїня навіть не здогадується, скільки попереду боротьби й небезпеки. Книга розрахована на підлітків, але буде цікавою навіть дорослим. До кінця року у #книголаві вийде перша частина трилогії. 

Видавництво Старого Лева

У ВСЛ готують видати кілька красивих різдвяних книжок. Це «Лист до Миколая» та «Всім пора колядувати» для найменшеньких.

lyst_do_mykolaya_0
vsim_pora_koliaduvaty_0

Для дітей трохи постарше – «Різдво у лісі». Герой цієї книжки – гном Буркотун, розсердившись через втрачену шапку і рукавиці, не хотів святкувати Різдво. Та попри буркотливий характер і невдоволення усім довкола напередодні свята Буркотун робить багато дрібних і великих добрих справ. Він рятує джмеля, який може загинути від холоду. А ще – дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбилися від дому, шукаючи гнома, без якого Різдво не настане.

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0
Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Ще одна різдвяна книжка для дітей 5-10 років – «Подарунок від святого Миколая». Анотація така: «Щороку Олесь нетерпляче чекає приходу святого Миколая. Та ось після розмови з однокласниками у серце хлопчика закрадається сумнів: чи справді святий існує? Може, дарунки ховають під подушку батьки? Олесь дуже засмучений, та його чекає справжнє диво. Святий приходить до нього і запрошує в найдивовижнішу мандрівку у вічному часі. А ще наділяє особливим даром…».

Для дітей трохи постарше – «Історіум». Ви маєте нагоду побачити колекцію 130 артефактів зі стародавніх цивілізацій. Дізнавайтеся про людей стародавнього світу та досліджуйте дивовижні речі, які вони по собі залишили. 

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0
Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Для підлітків – «Дівчина Онлайн». Це Дебютний роман британської фешн-блогерки, ютуберки та письменниці Зої Заґґ, який вийшов у лис­то­паді 2014 року і побив рекорд за перший тиждень продажів. На сьогодні авторка написала про Пенні вже три книги, які, безсумнівно, завоюють визнання і в українських читачів.

Героїню звати Пенні. Їй шістнадцять, тож, як і у багатьох підлітків, її життя не таке просте, як видається. Дівчина захоплюється фотографією, має найкращого друга Елліота, та не може порозумітися з однолітками. Про свої розчарування, конфузи, стосунки з хлопцями та панічні атаки вона чесно й відверто розповідає у своєму блозі під ніком Дівчина Онлайн. 

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

Книга, яка стовідсотково стане обов’язковою в сімейній бібліотечці поттероманів. Видавництво готує ілюстроване видання «Гаррі Поттер: історія магії». У кожному розділі ви знайдете численні артефакти з Британської бібліотеки та інших колекцій з усього світу, а також ексклюзивні рукописи, ескізи та ілюстрації з архіву Гаррі Поттера. А ще до кожної тематики були написані есе експертами, письменниками та культурологами, яких надихнула виставка і які запропонували власну точку зору на кожну магічну тему.

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Ранок

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Найближчим часом у видавництві вийде книга «Де живе пінгвін?» Наталії Чуб. Пізнавальна книга, яка допоможе малюкові “розглянути” життя цих південних птахів зі всіх сторін: дізнатися де вони мешкають, чому їх пір’ячко не намокає у воді, а вони самі ніколи не мерзнуть, навіщо їм хвіст та чому вони не літають та багато іншого. На кожній сторінці книги – цікавий факт про пінгвінів та стильна ілюстрація.

Ще одна новинка від «Ранка» – «Що заховано в Лапландії?». Для всіх маленьких мандрівників, які без тями від чудес та пригод і бажають дізнатися, що заховано в Лапландії, тепер є велетенський новорічний вімельбух. На кожній сторінці цієї книги розміщені завдання, виконуючи які можна з легкістю знайти та порахувати пироги Санти, рукавиці ельфів, намистинки в піці місіс Клаус, заплутану дорогу до будинку №6 і дізнатися всі таємниці Лапландії.

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0
Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Ще одна новинка для дітей, що є в планах видавництва до кінця року – «Що приховує Різдво?». Велетенський пізнавальний вімельбух, в якому вдало поєднані різноманітні загадки, гумор та українські традиції. На кожній сторінці є унікальні завдання на розвиток уважності та логіки із героями українського фольклору. Пройшовши всі сторінки вімельбуху, дитина познайомиться із Солохою та Горпиною, дізнається, як готувати кутю, скільки страв повинно бути на Різдвяному столі та багато іншого, а ще просто весело проведе час.

Також найближчим часом очікуєтся книжка «Маленька принцеса» Френсіс Бернетт. Сара Кру – семирічна дівчинка, яка сприймає світ, як доросла людина. Улюблене заняття Сари — читати книжки та складати власні історії. Але жодні вподобання дівчинки не зрівняються з її любов’ю до батька — капітана Кру. Добра і сором’язлива Сара завжди вміла бачити людей наскрізь. Так вона з першої зустрічі розпізнала в директорці школи, куди її влаштував батько, нещиру і жорстоку жінку. Своє справжнє обличчя директорка розкриває, щойно до школи приносять звістку про смерть батька Сари, яка залишається без жодного пенса.

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Віват

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

У «Віваті» в листопаді вийде книга «Таємне життя грошей». Вона допоможе довідатися про те, як впливає на наше життя готівка і чому вона більш значуща, ніж банківські рахунки та навіть великі інвестиції. Ґрунтуючись на різноманітних джерелах, від старовинних казочок до новітніх досліджень, автор цієї книжки розплутує загадкові шляхи грошей і розкриває, що воно таке насправді — ота химерна, захоплива й водночас невід’ємна частина життя кожного. 

Ще одна книжка в планах на листопад – «Диво на Різдво». У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка.  

У «Віваті» вийдуть друком відразу дві енциклопедії – «Моя перша велика книжка про світ» та «Моя перша велика книжка чому»

З першою маленькі читачі здолають великий шлях — від Америки до Австралії, від Європи до Антарктиди, — познайомляться з новими людьми, відвідають незвичайні місця, дізнаються багато цікавого про природу та клімат нашої планети. Друга – велика книжка для маленьких «чомучок» від National Geographic. Вона допоможе батькам не обмежуватися відповіддю “тому що”, а надати дитині зрозумілі і, головне, цікаві відповіді. 

piar
чому

КМ-Букс

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

Джон Щешка «Франк Ейнштейн і двигун антиматерії». Це перша книга з пригодницької серії для дітей, яким до вподоби наука. Франк Ейнштейн — онук відомого в місті Мідвіл винахідника Ала Ейнштейна. Певна річ, хлопчик пішов дідовими стопами і працює над винайденням різних дивовиж. Спільно з другом Вотсоном він готується до місцевого конкурсу винахідників. Найперший хлопчиків винахід — роботи, смартботи, які самостворилися, здатні розвиватися і навіть мають власну думку щодо геть усього на світі — Дзвяк і Бряк. Та найбільше досягнення малого генія — двигун, що здатен працювати на антиматерії. Та як водиться, у хорошій історії завжди з’являється поганий хлоп, здатний занапастити будь-яку геніальну ідею. Книга розрахована для середнього шкільного віку.

Також в планах КМ-Букс – книжка для дітей «Де ти, вчора?». Маленький хлопчик не вірить, що завтра може бути таким самим чудовим, як і вчора, а тому докладає всіх зусиль, аби змусити час рухатися у зворотному напрямку. На щастя, поряд із ним є дідусь, який пояснює онукові, що кожен новий день — це джерело щасливих моментів для всіх нас.

Дивовижно ілюстрована філософська книжка сподобається не лишень дітям, а й їхнім батькам.

Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0
Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року 0

А ще до кінця року у видавництві вийде книга «Дивовижні жінки». Це ілюстрована збірка захопливих життєписів 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини. Серед них — Бейонсе, Малала Йусафзай, Мері Джексон та багато інших. Ці жінки досягли визначних успіхів у спорті, науці, мистецтві, політиці та історії. Дізнайтеся більше про жінок, які багато зробили для людства, змінили хід історії і надихнули цілі покоління.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

40 thoughts on “Які дитячі та підліткові книжки готують до друку видавництва наприкінці 2018 року

    Залишити відповідь