Харукі Муракамі видасть нову книжку у квітні

Письменник зі світовою славою готує нову добірку з восьми оповідань «Від першої особи в однині». Time включив нову «літературну головоломку» Муракамі в перелік найочікуваніших книжок року.

Нова книжка Муракамі вже доступна для замовлення на Amazon, а надіслати покупцям примірник обіцяють вже в квітні.

Вісім оповідань добірки  присвячені різним темам: спогади про юність, роздуми про музику і пристрасну любові до бейсболу та джазових альбомів. Читач має сам вирішити що це: мемуари чи художня література. Критики пишуть, що письменник використовує факти біографії як приманку, щоб створити альтернативну історію життя. В новій книжці показано як сором’язливий письменник створює незвичайну літературу на основі свого життєвого досвіду, мрій і бажань.

Автор бестселерів у новій книжці пробує стирати кордони між мрією та реальністю  та перетворює свою біографію в літературну головоломку – не даремно захоплені оглядачі з New York Times Book Review назвали його «міфотворцем тисячоліття».

В одному з оповідань герой потайки одягає костюм і краватку, а потім гуляє по рідному місту, перетворюючись на невпізнавану особу. Але одного вечора його маскування раптово вийшло з-під контролю.

Особливість стилю Муракамі – дивитися на людей та речі особливим поглядом та підмічати цікаві деталі. Остання збірка оповідань під назвою «Чоловіки без жінок» виходила у Муракамі в 2014 році.

 

А які книжки Харукі Муракамі ви вже читали?

img_29518_1 (1)

Про що я говорю, коли говорю про біг

362440_11007248

Танцюй, танцюй, танцюй

44681_67632_5

Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі

img_76031

Письменник як професія

img_15172

Вбивство командора