KBU Awards: перемогли книжки Ольги Гуцал та Анастасії Леухіної. Любомир Остапів та Оксана Мороз – призери

29 травня відбулося нагородження премії KBU Awards. Першу нагороду у номінації «Найкраща книга для особистісного зростання» здобула «Зовсім не страшна книга про життя, смерть і все, що поміж ними» Анастасії Леухіної. Переможницею в номінації «книга для розвитку бізнесу стала Ольга Гуцал з виданням «Якщо стрибнули, то гребіть».

KBU Awards  – свіжа премія  переможці визначаються вперше. До шорт-листа премії  у двох номінаціях увійшла 21 книга. Для результатів враховувались оцінки журі та голоси читачів за формулою, в якій 70% — за журі і 30% — за голосами читачів.

Так, кращою у  номінації «Найкраща книга для особистісного зростання»  стала Анастасія Леухіна. Авторка «Зовсім не страшна книга про життя, смерть і все, що поміж ними»  – системний реформатор,  викладачка Київської школи економіки, засновниця ГО «Горизонталі».

Анастасія намагається зробити українську медицину більш людяною після того як пережила смерть новонародженого сина в закритій реанімації та підтримує маму, яка більше 15 років – паліативна пацієнтка. На рахунку авторки  – соціальна кампанія #пуститевреанимацию та зміни в наказі МОЗ, які дозволяють родичам хворих   цілодобовий доступ до реанімацій.

У книзі авторка описує особистий досвід, історії інших пацієнтів, які хочуть жити, а не страждати, та поради лікарів. Одна з вражаючих історій – боротьба за права пацієнтів Ірини Гаврищевої, яка мала 33 різних діагнози й водночас була однією з найвідоміших активістів паліативного руху.

Найкращою бізнес-книгою стала «Якщо стрибнули, то гребіть» від Ольги Гуцал. Журі відзначили її як відверту, чесну, емоційну та дуже корисну всім, хто хоче розпочати власну справу.

Ольга ділиться спостереженнями за різними етапами життя бізнесу, компанії, команди співробітників. Вона порівнює процес зростання підприємницького проєкту з етапами життя людини. Це дозволить підприємцю-початківцю  провести аудит власного проекту,  зрозуміти, на якому ви зараз етапі, чого потрібно досягти в цей момент і яких проблем чи криз зростання уникати.

Журі відзначило і книжки видавництва Yakaboo Publishing. Так, книжка «Малюк та бюджет» Любомира Остапіва отримала друге місце у номінації «Найкраща книга для розвитку бізнесу»

Оксана Мороз з «Нацією овочів» посіла 3-е місце в номінації «Найкраща книга для особистого зростання».

Оксана зазначила, що для неї – це подвійна нагорода.

«З одного боку мою книгу відзначило журі бізнесменів та інтелектуалів, а з іншого – в цей час я читала лекцію з інфогігієни для українців. А така синергія інтересу до теми інфогігієни дає надію, що ми дійдемо до нашої цілі і навчимо 7 млн українців інфогігієні», – переконана авторка.

Також в короткий список KBU Awards  потрапила «Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я» Дарки Озерної.

img275_1_80

Нація овочів

Оксана Мороз

maluk_cover-05 (3)

Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей
Любомир Остапів

ozerna_mockup2_1 (7)

Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я

Дарка Озерна