Кастор — майстер-бобер

У серці Стокгольма багато років тому сидів біля вікна чоловік і старанно виводив малюнки рослин і тварин із усіх куточків земної кулі. Звали цього видатного художника й у майбутньому знаменитого дитячого письменника Ларс Клінтінг.


Улюбленець дітей усього світу бобер Кастор з’явився в ту мить, коли Ларс вирішив поєднати свої знання ремісника, натураліста й художника у серії «Кастор — на всі лапи майстер».

Чудові оповідання про майстра на всі лапи Кастора і його друга й помічника Фріппе мали (і дотепер мають) колосальний успіх серед дітей і їхніх батьків. І не дивно, адже захопливими пригодами книжки Клінтінга не обмежуються — у них дані корисні поради щодо виконання конкретних завдань, практично майстер-класи. При цьому читач легко й просто запам’ятовує, як називаються та застосовуються різні інструменти.

Веселі й добрі друзі вміють пекти пиріг, вирощувати квасолю, шити, фарбувати, майструвати, і роблять це так захопливо, що книжку ще не дочитано, а юному читачеві вже не терпиться все самому випробувати на практиці!

Із моменту першої публікації серія про Кастора була перекладена 25 мовами і здобула безліч міжнародних нагород.
Цього року улюбленець дітей усього світу завдяки видавництву «Час майстрів» заговорив і українською мовою!

img300_60

І хоч Кастор нам розповідає про безліч корисних речей, просто прочитати книжку не достатньо для того, щоб дитина засвоїла цю інформацію на рівні «я знаю». Потрібно дати дітям практичні завдання, які допоможуть засвоїти матеріал на рівні вміння. Наприклад, після прочитання книжки дитина зможе спекти пиріг із певною допомогою батьків (у книжці є покроковий рецепт), але якщо перед тим, як взятися до безпосереднього випікання пирога, закріпити знання дитини про те, як це робити, то в процесі вона сама буде нагадувати батькам етапи роботи, а не навпаки. Саме в такий спосіб її знання закріпляться. Для цього видавництво «Час майстрів» зараз розробляє робочі зошити до кожної книжки про Кастора. На книжковому ринку представлено величезну кількість інтерактивних зошитів для дітей. Наше завдання — вивчити всі й, спираючись на найкращі зразки, вийти на новий рівень як щодо методики, так і щодо змісту зошита. На конкурсних засадах ми обрали автора інтерактивних зошитів до «Кастора», ним стала Марія Іванова. Уже багато років вона працює з дітьми, відкриваючи перед допитливими малятами світ фізики, хімії, природознавства. І все це відбувається через інтерактивні, творчі й казкові заняття.

img302_65

Ось що пише про себе майстер, якому ми довірили створення зошитів:

«Я дуже довго вчилася, намагаючись знайти для себе професію, яка буде мені до душі. Але при цьому не розлучалася з пензлями, олівцями, пластиліном і всім тим, із чого можна було зробити щось незвичайне й у той же час корисне. У міру того, як підростали мої діти, я зрозуміла, що робота з малятами — це те, чому я дійсно готова присвятити життя. У нашому дитячому центрі через творчість і нестандартні завдання ми знайомимо дітей з математикою, розвитком мовлення, географією тощо. Відбираючи матеріали для роботи із дітьми, ми зіткнулися із проблемою: маса розвивальних зошитів одноманітна, вони не вчать дітей багатозадачності. Тоді й почалися перші кроки до створення цікавих пізнавальних уроків, де дитина могла, знайомлячись із континентами й тваринами, що живуть на них, вивчати математику й логіку. Створити зошит майстра-бобра — це прекрасна можливість принести в світ свої ідеї. Я закладаю в нього завдання на логіку, уважність, розвиток мовлення поряд із головним завданням — познайомити дітей з видами інструментів, матеріалами, технологіями, необхідними в практиці щоденного життя. Дуже важливо дитині знати речі, які здаються нам звичайними й простими: як просіяти борошно, чому гвинтик закручується, що потрібно рослині для зростання — для нас це просто, але часом ми забуваємо, що для дитини це ціле відкриття, яке в цей момент для її становлення може виявитися кориснішим, ніж навчитися читати й писати. Звичайно, у цьому зошиті діти будуть писати, прикрашати й лічити, працювати з наклейками, робити всілякі аплікації з підручних матеріалів. Кожне завдання проходить рецензування фахівців, а також апробується нашими дітьми в центрі, після чого допрацьовується з урахуванням усіх зауважень».

Над оформленням зошита працює чудовий український художник Віталій Кириченко. Дизайн, науково-методичне й літературне редагування здійснює редакція видавництва. Ця робота приносить усьому колективу величезне задоволення. Ми радіємо нашим знахідкам і кінцевому результату. Дуже сподіваємося, що не менше задоволення одержать і маленькі читачі з великими батьками.


Купити книжку в Yakaboo


Олег Симоненко

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Кастор — майстер-бобер

    Залишити відповідь