Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019

Видавці старанно готуються до Книжкового Арсеналу, тож в травні новинок різних жанрів — хоч відбавляй. Ми розпитали, що цікавого виходить у видавництвах #Під_Арсенал, тож пропонуємо вам новинки нон-фікшн літератури, на які очікуємо найбільше.

Yakaboo Publishing

«Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя» — книга авторки бестселерів та колумністки The New York Times, у якій вона досліджує життя після сорока і веде читачів у пошуки мудрості і самопізнання. Памела Дракермен, американська письменниця, добре відома українській аудиторії за книжкою «Французьке виховання», написала ще одну історію виховання та дорослішання — цього разу себе як дорослої людини. 

На думку доктора психології Клариси Пінколи Естес, здорові вовки та здорові жінки мають певні спільні психічні характеристики: гостроту відчуття, грайливий дух і глибоку відданість. Вовки й жінки споріднені за природою, допитливі, наділені витривалістю й силою. Вивчаючи вовків, доктор Естес вперше викристалізувала концепт архетипу Дикої жінки. У книжці, яка стала світовим бестселером і сенсацією The New York Times, Естес розкриває цей архетип, розшифровує давні легенди і давно відомі дитячі казки, а також пояснює його на прикладах зі своєї психоаналітичної практики. «Жінки, що біжать з вовками» почалася як нотатки 1970 року, а вже 1971-го Естес узялася за текст. Авторка завершила книжку, «працю про любов і воскресіння жінок нашого світу», за двадцять років; за цей час їй 42 рази відмовили в публікації, аж доки книжка вперше побачила світ у видавництві Ballantine/Random House 1992 року. У 1995-му вийшло оновлене видання з додатком і новою вовчою казкою.

Для західних аудиторій Славенка Дракуліч, хорватська письменниця і журналістка, стала голосом країн з-поза Берлінського муру ще до його  падіння 1989 року. Її есеї були не тільки затребуваною оповіддю про життя в соціалістичному таборі: Славенка Дракуліч також однією з перших почала пояснювати, як жили у соцтаборі жінки. Уже класична книжка Дракуліч «Як ми пережили комунізм і навіть сміялися» відкрила Заходу цей жіночий світ — приватний, професійний, активістський. Він, утім, майже так само невідомий і нам, адже для тодішніх мешканців Радянського Союзу відвідини закордону, навіть «братніх» соціалістичних країн, були рідкісною нагодою і віхою в житті, а покоління, для яких подорожі не є чимось надзвичайним, побачили вже зовсім іншу Східну Європу. Дещо в цих есеях видається спогадами про минулу епоху, проте дещо зрезонує з досвідом навіть тих, хто народився вже після написання книжки. 

Аві Йоріш, підприємець та експерт із Близького Сходу, розповідає про винаходи, які покращують життя мільярдів людей у цілому світі, допомагають годувати голодних, лікувати хворих, рятувати життя. Це історії про відвагу та завзяття винахідників у медицині та сільському господарстві, обороні та енергетиці. Це історії країни, яка, шукаючи рішення для своїх локальних викликів і проблем, знайшла рішення, що стають у пригоді за тисячі кілометрів від Ізраїлю. Це і мобільні команди парамедиків, які встигають туди, куди не встигає звичайна «швидка», і система крапельного зрошування, і глибинне стимулювання мозку, і системи кібербезпеки.  

Аві Йоріш пояснює, як працює специфічна ізраїльська культура інновацій, у підґрунті якої – релігійне переконання, що добрі євреї мають направляти світ, tikkun olam. У сучасній інтерпретації ці слова давньої молитви означають шукати рішення для складних проблем у медицині, рятувати довкілля і зберігати активну громадянську позицію. Для героїв та героїнь цієї книжки — лікарів, науковців, агрономів, ботаніків, інженерів, юдеїв, християн і мусульман —  «направляти світ» стало головною метою.

#книголав

«Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати» ‒ це авторські рецепти Євгена Клопотенка ‒ кулінарного експерта ранкової програми «Сніданок з 1+1» на каналі «1+1» та реформатора шкільного харчування в Україні. До книжки входять 70 ексклюзивних рецептів, поділених на сім розділів: сніданки, закуски та салати, перші страви, другі страви, страви для дітей, солодкі страви, варення. Корисним доповненням будуть «перехресні рецепти» ‒ з рецептів, що увійшли до видання, кулінар обрав та розробив спеціально готові варіанти страв для особливих обідів та вечерь. 

Вітаємо! Ми — доктори Майкл Кауфман та Майкл Кіммел. І ми обоє часом опиняємося в ситуаціях, коли змушені пояснювати одне й те саме. Зазвичай якийсь хлопець каже: «Звісно, я за рівність і все таке. Але жінкам давно вже не потрібен той фемінізм». Хтось додає, що нині права жінок не порушуються. Інші думають, що ґендерна рівність суперечить природі… Ми вирішили розібратися, що з цього правда, а що міф, і створили цей невеличкий довідник. З нього ви дізнаєтеся, в чому насправді полягає користь фемінізму. Чи дійсно цей рух на часі? А може, він враховує права не лише жінок, а й чоловіків? Заінтриговані? Тоді гайда будувати світ рівних можливостей разом! 

Книжка видана в рамках глобального руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe, заснованого структурою Організації Об’єднаних Націй ООН Жінки, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок. Рух HeForShe в Україні впроваджується за фінансової підтримки Швеції.

Видавництво Старого Лева

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Феміністки не носять рожевого та інші вигадки» (уп. Скарлетт Кертіс; пер. Ганна Лелів)

«Феміністки не носять рожевого та інші вигадки» — це збірка есеїв видатних жінок (акторок, співачок, активісток, письменниць, блогерок, дизайнерок), серед яких Кіра Найтлі, Сірша Ронан, Гелен Філдінґ, Емма Вотсон, Джемма Артертон, Скарлетт Кертіс… Ця книжка — не посібник про те, як бути ідеальною феміністкою, чи історія руху. Це приватні історії дуже різних жінок — відвертих, зворушливих, іноді смішних, часом збентежених, частіше невимовно сміливих. Вони користуються косметикою (якщо хочуть), носять рожеве (якщо хочуть), плачуть (або ні) та почуваються сильними (або ні). Кожна з них має свою історію, свій досвід і свій голос — і всі вони цінні та важливі. Ця книжка не розповідає всього, що треба розуміти чи знати про фемінізм, зате показує, що в серці фемінізму — жінки.

Джеймі Олівер «Супер'їжа на щодень» (пер. Марта Сахно)

Джеймі Олівер — всесвітньо відомий шеф-кухар, харизматичний телеведучий та автор кулінарних бестселерів. Він готує як рок-зірка і знає про їжу все!

У книжці «Супер’їжа на щодень» Джеймі поєднав свій яскравий талант із порадами та досвідом дієтологів, лікарів і прихильників здорового способу життя з різних куточків нашої планети. Так народилося 90 рецептів сніданків, обідів та вечер, виникли цікаві ідеї перекусів і напоїв. Страви від Джеймі Олівера корисні, вишукані й прості. До кожного рецепта ретельно прораховано калорійність та визначено баланс інгредієнтів.

«Супер’їжа на щодень» — особлива філософія їжі від Джеймі Олівера та крок до здорового і дуже смачного життя!

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0
Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Ukraїner. Країна зсередини»

«Ukraїner. Країна зсередини» — книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Украї­ною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з манд­рівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують 

Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. Ініціатор проекту — Богдан Логвиненко.

Книга містить ґрунтовний аналіз проповідницької спадщини Митро­полита Андрея Шептицького з точки зору її відповідності (чи невідповідності) методологічному принципу, що в нинішній час отримав назву «позитивної суми», або «win-win». Генезу цього способу думання Митрополит виводив із богослов’я, а приклади його застосування самим Митрополитом автор знаходить у посланнях Кир Андрея у сфері економічних стосунків, національних взаємин, державного будівництва, міжконфесійних та міжрелігійних відносин. Цю наукову розвідку автор доповнив своїм власним баченням того, яку роль принцип «позитивної суми» та формули Митрополита Андрея можуть відіграти в найближчому майбутньому України та світу.

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

Валерія Козлова «Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті» (пер. Сергій Осока)

Ухвалюєте рішення на емоціях, а потім шкодуєте про його наслідки? А, може, навпаки — довго зважуєте всі «за» і «проти», підраховуєте, намагаєтеся спрогнозувати — і втрачаєте шанс, бо варто було довіритися інтуїції й прийняти рішення швидко.

Бізнес, кар’єра, як і все наше життя — це передусім емоції. Перемагає той, хто розуміє себе, вміє керувати власними емоціями і моделювати схожі емоції в інших. У цій книжці про те, як скористатися особливою авторською методикою бізнес-тренера Валерії Козлової, щоби підвищити рівень свого емоційного інтелекту та досягти успіху в житті та бізнесі.

Сара Паппворт «Це Моне» (пер. Тетяна Савчинська)

Клод Моне — французький художник, найбільш відомий як головний представник напрочуд впливової авангардної групи — імпресіоністів. Він прожив довге й плідне, сповнене творчості життя, любив експериментувати з новими техніками малювання, а втім, його роботи ніколи не базувалися на мистецьких теоріях, лише на швидкоплинних враженнях. Він часто прокидався удосвіта, щоб встигнути зловити, приміром літній світанок над Сеною.

З часом його потреба «закарбувати відчуття» і упіймати скороминущі, мінливі ефекти стала головною одержимістю його творчості. У цьому ілюстрованому життєписі художника — найцікавіші факти біографії та історії створення найвідоміших картин Моне.

Для тих, хто цікавиться творчістю Клода Моне й мистецтвом ХІХ-ХХ століття загалом.

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

Наш формат

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Яка частка людей у світі живе в злиднях? Скільки сучасних дітей вакциновано? Скільки років навчаються дівчата з бідних країн? Інформація про ці факти постійно циркулює навколо нас, але навіть високоосвічені люди відповідають на схожі запитання неправильно. Ба більше, помилки тяжіють до одного напрямку — світ страшніший, жорстокіший і безнадійніший, ніж є насправді. Причина не в поінформованості чи інтелекті. Усе це — ірраціональне мислення й драматичні інстинкти, що примушують людей згущувати фарби. У цій книжці Ганс Рослінг із допомогою Улі й Анни показує помилки нашого сприйняття, дає інструменти, щоб розпізнати невиправдані узагальнення, заспокоїти ірраціональні страхи та сприймати життя на підставі фактів.

Вивчення розвитку людських суспільств не зводиться до каталогізації видатних постатей, подій, конфліктів і політичних рішень. Щоб зрозуміти основні процеси та поворотні моменти, слід дослідити, як виникали, змінювалися й занепадали політичні інститути — переконує професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма.

У другому томі своєї праці він аналізує, як розвивалися та взаємодіяли держава, право й демократія протягом останніх двох сторіч. Автор простежує, чому в одних країнах вдалося встановити демократичні уряди, яким властива відповідальність і підзвітність, а в інших — ні, а також описує небезпечні ознаки, що можуть вказувати на занепад розвинених демократій.

Ця інтелектуальна подорож почалася 1895 року, коли шістнадцятирічний Альберт поставив собі питання: що ми побачимо, якщо летітимемо поруч із променем світла. А вже через 20 років створив одну з найкрасивіших теорій в історії науки — загальну теорію відносності — та вивів найвідоміше рівняння Е = mс2. Цю докладну біографію написано після відкриття всіх архівів Ейнштейна. Автор аналізує науковий шлях й особисте життя фізика і показує, як творчість, нонконформізм, свобода та безмежне захоплення наукою переплелися в цій особистості.

Український бізнес — це не проста прогулянка. Він формувався у жорстких умовах: коли розвалювалися старі економічні зв’язки та створювалися нові. Тому й уроки, які він дає, — безжальні й унікальні. У цій книжці інвестор Дмитро Томчук ділиться власними спостереженнями, які він накопичив протягом десятків років підприємництва — від 1990-х до сьогодні. Як зробити так, щоб гроші працювали на вас? Чи можна довіряти партнерам? Коли потрібна дискусія, а коли — одноосібні рішення? І, зрештою, чому попри всі труднощі варто розбудовувати власну справу в Україні? Ця наповнена гумором, самоіронією і складними реаліями книжка розповість не лише про те, як вести бізнес у нашій країні, а й про життя навколо нас.

Бенджамін Франклін — один з «отців-засновників» США. А також видавець, меценат, винахідник, політик. Як інженер він створив першу бездимну грубу, громовідвід, біфокальні окуляри, як дипломат зміг поєднати ідеалізм із політикою балансу сил, як державний діяч запропонував створити федеральну модель національного уряду.

Попри бажання вибудувати ідеальну репутацію, він не соромився свого походження і все життя продовжував підписуватися «Б. Франклін, друкар». У цій книжці біограф Волтер Айзексон досліджує життя, філософію та особистість людини, погляди якої сформували найважливіші аспекти американської ідентичності — повагу до праці, раціоналізм і дух демократії.

Сучасні міста колонізували заможні й успішні люди, залишивши далеко позаду жителів сіл і містечок. Хаби, коворкінги і хайтек-інновації поглинули парки, магазини та кав’ярні. Розбудова міст і міських районів призвела до нестримного збільшення орендних плат і концентрації багатства. У цій книжці економіст і соціолог Річард Флорида розглядає кризу, що спричинила нинішній тип урбанізації, аналізує, який ефект вона має на економіку всього світу, та пропонує варіанти, як подолати виклики сучасних міст.

Pabulum

З моменту першої публікації в 1975 році книга Пітера Сінґера відкрила очі мільйонам людей на страждання тварин і необхідність боротьби за їхні права.

Автор розкриває страшні реалії сьогоднішніх «фермерських господарств» і процедур тестування продукції на тваринах, пропонуючи натомість здорові, гуманні альтернативи. Вони важливі, оскільки «видова дискримінація» стосовно тварин на сьогодні – це не лише глибоко екологічне і соціальне, але й моральне питання.

Книга надихнула всесвітній рух на ліквідацію значної частини жорстоких та непотрібних лабораторних експериментів, які проводилися над тваринами у минулі десятиліття, та розпочала революцію гуманності, що триває і нині.

Подавати інформацію максимально стисло і структуровано, емоційно і образно можна через історію. Бути хорошим оповідачем непросто, але можливо. Якщо навчитись сторітелінгу.

Як розвинути ідею і тему, як створити фабулу і сюжет, героя і конфлікт, як працювати зі структурою і опорними точками — про все це розповідає автор. У книзі зібрано професійні інструменти, творчі лайфхаки та практичні вправи, щоб упорядкувати думки і розповісти свою історію.

Із влучною іронією, а подекуди із сарказмом, автор пише про стиль і мову, про героїв і фабулу, про значення літератури і мистецтва загалом. Йогансен аналізує літературні прийоми, ділиться інколи дотепними, а інколи серйозними порадами для письменників.

Цей практичний порадник з написання новел, оповідань та іншої короткої прози буде корисний авторам-початківцям та всім, хто хоче краще розуміти принципи літературного процесу.

Book Chef

Засновницю стартапу Theranos називали наймолодшою мільярдеркою світу. 22-річна Елізабет Голмс переконала Америку в тому, що винайшла революційну систему аналізу крові, яка врятує життя тисячам людей. Їй давали гроші найбагатші люди Кремнієвої долини, а Генрі Кіссинджер увійшов до ради директорів її амбітного стартапу. Згодом з’ясувалося: компанію побудовано на брехні, інтригах, панібратстві та шахрайстві. А технологія, що мала перевернути світ медицини, взагалі не працює. І лише один журналіст попри все з’ясував: як Елізабет Голмс вдалось ошукати таке число найрозумніших людей Америки. Ця книга — приголомшливе розслідування, що здивувало навіть Білла Ґейтса.

«Вальс гормонів 2. Дівчинка, дівчина, жінка + «чоловіча партія». Танцюють усі!» – друга книга найпопулярнішого доктора Інстаграм, блог якої читає більше 2 мільйонів підписників, а мега-бестселер «Вальс Гормонів» проданий рекордним накладом примірників. У новій книзі зібрані унікальні знання, які влаштують революцію у вашій голові! Інформація, яка ніде не публікувалася, про імунітет, жіноче здоров’я, ПМС, КОК, ранню сивину, вагітність, про грудне вигодовування та багато-багато іншого. Секрети лікування (стійкої ремісії) хвороб, які раніше вважалися невиліковними. Та найголовніше – партія чоловіків, якої так не вистачало в першій книзі, та про яку просили сотні тисяч читачок! Все найважливіше про гормони чоловіків та стрес, облисіння, пивний животик, харчування, чоловічий клімакс.

Щодня ми стикаємося з проблемою як переконати інших робити те, що ми хочемо. Що змушує людей казати «так» на наші прохання? Ця книга містить десятки порад, найцитованішого фахівця з питань впливу, професора Роберта Чалдині, які вам неодмінно знагодяться. І, застосовуючи їх, ви зможете переконувати як на роботі, так і вдома, докладаючи менше зусиль. Ви дізнаєтеся, як говорити, щоб слухачам не було нудно, що ви можете зробити на роботі, щоб підвищити свій вплив на інших, і чому бути другим гірше, ніж третім. Прочитавши цю книгу, ви побачите, як незначні зміни в підході до спілкування матимуть значний вплив на ваш успіх.

Планер від автора серії бестселерів «Лінива мама» Анни Бикової! Цей планер стане незамінним помічником у житті кожної жінки. Із ним ви зможете не лише ефективно використовувати всі 24 години доби, а й залишатися в балансі, контролюючи значні для себе сфери життя, не втрачаючи головного і не відмовляючись від важливого.

Друга частина книги відомого кулінарного блогера та кондитера Вікторії Мельник «Чизкейк всередині». Перша книга стала справжнім бестселером серед кулінарних видань. У другій частині – абсолютно нові авторські рецепти, доповнені теоретичним розділом. Реструктуризація сабле, десерту меренга, збірка торта, креми для вирівнювання, торти, чизкейки, десерти і ще багато корисних речей чекають читачів у цій книзі. Вікторія пише легко та зрозуміло, дозволяючи навіть початківцям відчути себе справжніми професійними кухарями. Чизкейки та інші солодощі підкорять вас та ваших рідних!

Відомий кардіохірург доктор Стівен Р. Ґандрі, автор бестселера «Рослинний парадокс», представляє нову кулінарну книгу, в якій зібрано 100 простих рецептів для здорового харчування. Автор крок за кроком розкриває секрет здорового харчування і ділиться найулюбленішими і корисними рецептами. Серед розмаїття найпопулярніших страв, що схвалені програмою «Рослинний парадокс», кожен знайде свої найулюбленіші: рецепти пончиків і млинців, піци й страв тайської кухні, фрикадельок і спагеті, тістечок і морозива тощо. До списку рецептів увійшли неймовірні страви від кухарів – володарів кулінарних премій. Ласкаво просимо до кулінарної книги “Рослинний парадокс”!

Уперше ця неофіційна біографія розповідає про історію K-pop гурту BTS із глобальною армією фанатів, які просунули своїх героїв на вершини світових хіт-парадів. Останній альбом BTS «Love Yourself: Answer» отримав перше місце в чартах США після їхнього попереднього альбому «Love Yourself: Tear», який став першим корейським альбомом, що досягнув таких музичних висот; понад 17 мільйонів підписників в Twitter; вони були представлені в US Vogue, а їх музичне відео для IDOL побило рекорди потокового відео на YouTube, адже кількість його переглядів перевищило 46 мільйонів за перші 24 години; вони отримали премію Billboard Music Award в номінації «Найкращий соціальний артист» другий рік поспіль; журнал Time додав їх до списку «25 найвпливовіших людей в інтернеті 2017», а їхній світовий тур 2018–2019 років був розпроданий за кілька хвилин опісля надходження білетів до продажу.

Видавництво Анетти Антоненко

«Османи на трьох континентах» – майстерний виклад загадкової історії нашого заморського сусіда. Адже, як стверджує автор, це не просто минуле цивілізації, без якої не було б сучасної Європи. Це історія «Третього Риму» та цілого Середземномор’я; відгомін Вавилону, шумерів і хетів, давньоєгипетського, грецького й римського спадків, теренів, на яких поставало людство.

Сам кримський татарин за походженням, автор неабияк пишається своїм родинним корінням, що пов’язує його й з Україною. Один із провідних істориків сучасної Туреччини, поліглот і оратор-ерудит Ільбер Ортайли майстерно, винахідливо й захопливо занурює в яскравий світ турецької історії у науково-популярній і дискусійній формі.

То чи належить і нам середземноморський спадок?… Вирішувати читачеві. Книжка стане у пригоді всім поціновувачам світової історії.

КСД

Факти і вигадка, пристрасть і огида, зобов’язання і свобода — драматичні події розгортаються напередодні зародження психоаналізу. Ця книга — фантазія автора про те, що було б, якби три найвизначніші особистості XIX століття зустрілися та почали надавати своєрідну психотерапевтичну допомогу один одному. Перед читачем постають карколомні перипетії, невипадкові зустрічі, бентежні мандрівки вглиб душі. Тут і доктор Броєр із власними моральними проблемами, і допитливий медик-інтерн Зиґмунд Фройд, і те, про що говорили ці двоє в той час, коли Ніцше плакав…

Понад 700 найцікавіших куточків світу 

Для того, щоб вирушити в подорож, достатньо… не підніматися з улюбленого крісла. Навпаки: загорніться у затишну ковдру, увімкніть улюблену музику, розгорніть цей фантастичний Атлас і — вуаля! – обирайте маршрут та прямуйте відкривати найдивовижніші, найхимерніші, найчарівніші місця планети. Неймовірні світлини, обов’язкові карти, описи місцин з усіх регіонів світу. Ви можете потрапити куди завгодно, навіть до таких потаємних куточків, про які не розкаже жодний путівник чи тревел-шоу. «Atlas Obscura» — це музей дивовижних і нетипових туристичних об’єктів, який надихає на подорож. Затяті мандрівники запевняють: такого вони ще не бачили… 

Індустрія маркетингових технологій переживає потужний цикл інновацій. Змінюються споживачі та їхні потреби, а схема роботи й послуг досі неефективна. «Agile-маркетинг» пропонує ідеї, які допоможуть маркетологам створити нову культуру для задоволення вимог сучасного маркетингу. Постійне вивчення клієнта та аналітика, а головне, гнучкість планування замість жорстких графіків. Поєднання адаптивних підходів із традиційними практиками маркетингу, концепція agile-методів, огляд скраму та канбану, реалізація agile-методу, сучасний маркетинг і досвід клієнта, економіка співпраці й контент-маркетинг із застосуванням agile-методів; цікаві випадки з практики, дібрані з масштабного досвіду автора (від стартапів до роботи в глобальній технологічній компанії високого рівня), — усе це відчиняє двері до маркетингу нової ери.

Усі знають Сальвадора Далі та його карколомні полотна. А звідки він черпав ідеї для своїх картин? Далі сідав у крісло, під підлокітник якого ставив залізну тарілку. Потім художник клав на той підлокітник руку, у якій затискав залізну ложку. Коли Далі майже засинав, долоня розслаблялась і ложка падала, голосно дзенькаючи. Далі прокидався, і тієї миті, коли мозок митця перебував на межі між сновидіннями та реальністю, йому являлися знамениті образи. Та не кваптеся бігти на кухню за посудом. Ваша доза креативу та ідей — у цій книжці. Це портативний тренажер із вигадок, нестандартних підходів і нетипових розв’язань типових питань. Сотні трюків, підказок, історій геніїв, головоломок, вправ та мозкових штурмів — креативу бути! 

IPIO

Книжка-біографія «Любомир Гузар» розповість дитині історію релігійного діяча, патріарха-предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви. Любомир Гузар був уважним до світу, до людей, співпереживав їх проблемам. Живучи у жорстокі  часи, він ніколи не зраджував собі і досягав вищих результатів, тренуючи свою моральність. Наша історія знає чимало видатних і талановитих українців, що зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури. 

Кожен із них вплинув на Україну та світ своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами. Серія книжок «Видатні українці» розповість про життя цих величних людей, які змінили світ на краще й подарували нам геніальні ідеї та винаходи. Кожна книжка серії – це унікальна історія життя героя з усіма падіннями та злетами і великими досягненнями.

Книжка-біографія «Кузьма Скрябін» розповість дитині історію музиканта від Бога. Андрій Кузьменко жив музикою і створював пісні, які співають досі. Його вплив на індустрію музики і культури України важко порівняти з будь-чиїм ще. Відомий український музикант Андрій Кузьменко «Кузьма» запам’ятається своїм шанувальникам неймовірним гумором, божевільними ідеями та відкритим серцем.

Наша історія знає чимало видатних і талановитих українців, що зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури. Кожен із них вплинув на Україну та світ своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами. Серія книжок «Видатні українці» розповість про життя цих величних людей, які змінили світ на краще й подарували нам геніальні ідеї та винаходи. Кожна книжка серії – це унікальна історія життя героя з усіма падіннями та злетами і великими досягненнями.

Книга «Як дати дитині все без грошей і зв’язків», що написав Дмитро Карпачов, український психолог, телеведучий і автор психологічних тренінгів для батьків, познайомить вас з психологією вашої дитини, навчить зрозумілій для всієї сім’ї мови спілкування з дитиною і дасть базові навички батьківства в цілому.

Тільки уявіть, що відчуває дитина, коли їй нічого не можна і незрозуміло, чому це так. Звичайно, вона буде обурено намагатися спробувати те, що їй забороняють робити. Адже у неї ще немає достатнього досвіду, щоб адекватно оцінювати ситуацію та розрізняти небезпеку.

Це 7-тижневий тренінг, який поліпшить ваші стосунки з дитиною, навчить вас взаємодіяти, чути свою дитину і розуміти її. Вправи, наведені в кожному розділі, допоможуть закріпити навички усвідомленого батьківства та виведуть вас на новий рівень відносин в сім’ї та в суспільстві.

Перед вами книга, яка відкриє вам п’ять секретів справжнього щастя. Це не проста книга — це ваша «Личное дело счастливого человека»! Вона проведе вас крок за кроком до справжнього, тремтячого щастя, яке приховано в глибині вашої душі.

Автор — Маргарита Січкар — амбасадор щастя, засновниця школи щасливого життя. По-справжньому щаслива й успішна жінка. Вона примудряється жонглювати кількома бізнесами, виховувати трьох дітей і паралельно брати участь у світському житті. А ще… балувати вас, шановний читачу, своїми книгами.

Книга «Личное дело счастливого человека» – це 112 сторінок, поділені на 5 розділів, 5 секретів набуття істинного щастя. Авторка ділиться власними секретами щастя, які пропустила крізь себе і вивела формулу тотального щастя, яке людина знаходить і зберігає на життя.

Фабула

Американський дослідник, журналіст і блогер Ерік Баркер пропонує читачам реальні робочі стратегії досягнення успіху в житті. Чи дійсно порядні хлопці фінішують останніми? Чи справді боягузи ніколи не виграють? Чи дійсно довіра гарантує успіх? Відповіді на ці та інші питання від Баркера руйнують розповсюджені стереотипи.

Нетривіальний авторський погляд допоможе урізноманітнити процес саморозвитку і впевнитися в тому, що успіх не обмежується зароблянням грошей.

Як стати найкращим у світі продавцем, що майже не отримує відмов від клієнтів? Відповідь міститься у цій книжці. Мета «Секретів укладання угод» — допомогти продавцям переосмислити свої роль і місце у світі продажів, навчитися «працювати» з клієнтом, а не над ним, по-справжньому пишатися собою і своєю роботою, адже саме турбота про вигоду клієнта і є однією з найважливіших умов успіху кожного продавця. Книга розглядає понад 700 питань про продажі і 250 прийомів продажів, містить близько 100 прикладів з особистого досвіду автора — і все це подається у веселій і зрозумілій манері й ілюстровано малюнками.

Якщо спробувати висловити провідну думку цієї книги, вона буде такою: «Клієнт завжди має рацію». Його Величність Клієнт для Майкла Ауна понад усе. Як зробити, щоб клієнт був задоволений, як зрозуміти, що може викликати його обурення, чому клієнти стають колишніми і як цього уникнути. Але цікавою книга буде не лише агентам з продажів. Всі ми у різні моменти або постачальники й продавці, або споживачі і клієнти. Отже, аби краще порозумітися між собою, всі ми мусимо знати, яке обслуговування є якісним, яке — прийнятним лише за відсутності альтернативи, а яке за будь-яких обставин має бути відкинуте.

Пол Лейнванд, Чезаре Мейнарді «Стратегія, що працює»

Дві третини керівників заявляють, що їхні організації не мають можливості підтримувати свою стратегію. У «Стратегії, що працює», Пол Лейнванд і Чезаре Майнарді пояснюють, чому. Вони визначають звичайні бізнес-практики, які ненавмисно створюють розрив між стратегією та виконанням. І вони показують, як одні з кращих компаній світу постійно випереджають своїх конкурентів. Виходячи з нових досліджень, автори розкривають п’ять практик підключення стратегії та виконання, які використовуються дуже успішними підприємствами, такими як IKEA, Natura, Danaher, Haier та Lego.

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

Життя та творчість Босха овіяні таємницею. Дехто намагається пояснити його примхливі видіння за допомогою алхімічної символіки, інші вважають їх закодованими текстами таємного культу, їх навіть намагаються розшифрувати за допомогою психоаналізу. Розглядаючи життя Босха на тлі сучасної йому голландської культури та суспільства, автор створив один з найпереконливіших і докладніших біографічних нарисів про великого майстра.

Рюта Кавашима «Тренуй свою пам’ять»

Ця книга стала бестселером номер один у Японії, продаючи більше 2 мільйонів копій! Розроблена для читачів, які хочуть розвивати свій мозок та пам’ять та уникнути психічних наслідків старіння. Ця книга представляє повну 60-денну програму для покращення мозкової активності. Програма складається з щоденного аркуша простих розрахунків, що займає менше 5 хвилин. Щотижня читачі має провести короткий тест для оцінки свого прогресу.

Світ давно визнав, що фізичні вправи допомагають підтримувати здоров’я. Тепер прийшов час визнати, що нашому мозку теж потрібні регулярні тренування та навантаження!

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

М. Дж. Юнгер «Пікассо»

Книжка американського мистецтвознавця Майлза Юнгера — це розповідь про те, як невідомий юний художник із Барселони на ім’я Пабло Руїс став «тим самим Пікассо», найвпливовішим митцем ХХ століття. Його перші кроки в Парижі були позначені відчайдушною боротьбою, часто відчаєм і зневірою, але Пікассо пізніше згадував їх як найщасливіші в житті. Це історія художнього генія з особливим творчим даром, сповнена розчарувань та триумфів, відчаю, кохань та марень в атмосфері богемного Монмартра — осердя паризького авангарду, розпусти, анархізму та злочинності. Саме там за драматичних обставин народився один із великих шедеврів, що докорінно змінили шляхи сучасного мистецтва.

Особиста ефективність стала нині мало не притчею во язицех. Безліч посібників, довідників, фахівців, тренерів… Єдиним мірилом істини в таких умовах має бути лише власний досвід, і пропонована книжка Романа Тарасенка напевно стане вашим першим кроком до успіху.

Оригінальні авторські спостереження й думки, підкріплені яскравими прикладами з досліджень і висновків науковців різних галузей, викладені у надзвичайно цікавій формі. Видання буде дуже корисним широкій читацькій аудиторії.

Джек Траут «Дифференціюйся, або помри»

У сьогоднішньому ультраконкурентному світі середній супермаркет має на своїх полицях 40 000 найменувань бренду. Покупці авто можуть блукати по салонах понад двадцяти виробників автомобілів. Для маркетологів, диференціація продуктів сьогодні є більш складною, ніж будь-коли в історії, але вона залишається серцем успішного маркетингу. Що ще важливіше, це залишається ключем до виживання компанії.

Автор змушує маркетологів розвивати спритність, щоб виявити і продати унікальні цінності своєї продукції. Він розглядає успішні ініціативи диференціації від гігантів, таких як Dell Computer, Southwest Airlines, і Wal-Mart до менших історій успіху, таких як Matzah і крихітний коледж Трініті в Коннектикуті, щоб визначити, чому деяким маркетологам вдається диференціювати себе, тоді як інші борються і провалюються.

Ця книга є глибоким дослідженням сучасних найбільш успішних стратегій диференціації. Вона пояснює, які саме ці стратегії, де і коли вони повинні бути застосовані, і як вони можуть допомогти вам вирізнити власний образ у переповненому ринку. 

 

Комора

Авторка, якій довелося побувати ботом, розповідає про свій досвід та про те, як влаштовані наші інтернет-хащі. Вона ділиться міркуваннями про вірусну рекламу та природу холіварів, про інтернет-шахраїв та різницю між ботами, тролями і хейтерами, про інформаційну гігієну та збереження здорового глузду в умовах суцільного інформаційного шуму. І, врешті, про те, як соцмережеві паразити впливають на наші реалії.

Впродовж восьми тижнів, з 20 квітня по 22 червня 1945 року, 34-літня берлінська журналістка, залишившись із невеликою групою сусідів у багатоквартирному будинку без їжі, електрики, газу й води, провадила щоденні записи свого досвіду виживання у плюндрованому Червоною Армією місті. В результаті постав унікальний літературний та історичний пам’ятник, якому в мемуаристиці Другої світової війни належить почесне місце — поруч із щоденниками Анни Франк, Віктора Клемперера та Мічігіко Хачійя.

Кмітлива, спостережлива, сповнена вітальних сил і непохитного здорового глузду, героїня-оповідачка «Жінки в Берліні» стала голосом безсловесних мільйонів жінок, яким випало відбудовувати життя з руїн, у матеріально й морально знищеному світі.

Рідна мова

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

Джошуа Беккер "Коли менше — насправді більше" (пер. Тетяна Євлоєва)

Джошуа Беккер — один з найвпливовіших представників руху мінімалістів, засновник сайту «Шлях до мінімалізму», пропонує прості кроки до усвідомленого щасливого життя без зайвих речей. Він розповідає про те, як обходитися меншою кількістю речей і відчувати натомість більше задоволення.

Віват

Тетяна Трофименко «#окололітературне»

Літературознавство – не це нудно, це весело, цікаво й навіть небезпечно. Літературна критика має бути жива і жвава, не оглядатися на персоналії, не виважувати можливих наслідків, не вплутуватися в складну систему дружби з усіма гравцями літпроцесу й ділових стосунків із видавництвами ― це коли говориш про свої враження від тексту як-вони-є. Тому ґонзо-критикиця, вона ж улюблена критикеса Тетяна Трофименко, презентує справжній путівник  у світ такого дивного сучукрліту.

Це не збірка рецензій на різні видання за певний період часу в традиційному розумінні, це анатомічний атлас сучукрліту, реальний зріз сучукрліту останніх десяти років ― з основними гравцями, їхніми творами, реакцією читачів та критиків, та – що важливо – візуалізованими важливими літературознавчими поняттями. Тож перед вами не лише захопливе, сповнене тролінгу, чтиво, а й доволі пізнавальне й інформативне видання.

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0

Поет і Громадянин Василь Стус (1938–1985)не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді,а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних — за статтею «Антирадянська агітація і пропаганда».

У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських,а і європейських поетів ХХ століття.

Протягом століть тривають змагання не тільки за Українську державу, а й за українську церкву.

Київ — самобутнє місто, з особливою християнською місією, і має всі підстави для самостійності. Виникали і формувалися церкви, втрачалися і зберігалися традиції, змінювалися напрями і прагнення… Та ідея української автокефалії, як спляча красуня, прокидалася щоразу, коли її лиця торкався бодай найлегший подих свободи

Відчуйте себе справжнім знавцем данського способу життя! Легка і дотепна історія розповідає про переїзд успішної лондонської кар’єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу і пошуки хюґе – комфортного і безтурботного життя.

Гелен Расселл досліджує найменші нюанси й відверто пише про плюси й мінуси країни: освіту й виховання дітей, баланс між роботою й дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки і навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду й змінити на краще світ навколо себе.

ArtHuss

Чи справді емоція й раціональність суперечать одна одній? Дональд Норман ставить під сумнів цей стереотип, доводячи, що речі, які викликають у нас приємні емоції, виявляються ефективнішими й зручнішими у використанні, та й узагалі емоції допомагають нам краще мислити й ухвалювати відповідніші рішення. Наша прив’язаність до речей, здатність проектувати на них себе й робити їх частиною наших власних історій — безмежний простір для роботи дизайнера. Він може подбати про те, щоб речі викликали в нас довіру, тішили й розважали нас, щоб нам було з ними зручно й безпечно – але дизайнер не всесильний. Кожен із нас має стати дизайнером сам для себе, вибираючи предмети й інтерпретуючи їх, творячи власний простір, взаємодіючи та спілкуючись із оточенням, і просто живучи власним життям. 

Невже в мистецтві досі можна створити щось оригінальне? Чи справді найвидатніші митці минулих епох безсоромно копіювали одне одного? В який момент копія перетворюється на самостійне мистецьке висловлювання? Коли підробка стає оригіналом, і що каже про всі ці тонкі матерії закон? Роберт Шор дає дотепні відповіді на ці питання та впевнено прокладає шлях заплутаними стежками фактів і цікавих історій, розповідаючи, який зв’язок між Адамом і Аполлоном Бельведерським, як Альбрехт Дюрер обзивав піратів-копіювальників, і що таке крива Міккі Мауса. «Благай, кради і позичай» – це провокативне дослідження складної теми, яка, безперечно, ставатиме дедалі актуальніша й важливіша

Книжка однієї з найкомпетентніших fashion-журналісток нашої країни про професійний досвід роботи в моді, написана на основі власної десятирічної практики. 

За 10 років роботи відвідала понад десяток тижнів моди у Нью-Йорку, Лондоні, Мілані, а Париж для неї став майже другою домівкою. Їй пощастило спілкуватися з головними грав­цями світу моди: дизайнерами, моделями, інвесторами, продюсера­ми шоу, візажистами, кастинг-директорами, істориками моди, тощо. Підсумовуючи свій досвід, Оленка розповідає, як воно — працювати у цій сфері: які плюси, мінуси й підводні камені, і чому неодмінно треба наважи­тися, якщо є бажання, але ви досі сумніваєтеся!

65 шедеврів. 46 есеїв. 150 ілюстрацій. Мистецтвознавиця і лекторка Діана Клочко запрошує у мандрівку історією українського мистецтва від VII століття і до останнього року перед здобуттям незалежності. Українська ікона, живопис, скульптура, графіка в українських музеях, приватних колекціях і світовому контексті. Розмова про мистецтво, що сформувало нас.

Ця книжка — рятувальне коло для тих, хто боїться потонути в бурхливому потоці інформації про історію розвитку графічного дизайну. Стислі інформативні статті про основні явища, стилі та напрями, що зумовлювали цей розвиток, і величезна кількість добірних ілюстрацій перетворюють цей блискучий результат співпраці двох дизайнерів на довідник, який корисно завжди мати під рукою і студентам, і дизайнерам-практикам, і тим, хто пише чи хоче писати про дизайн та мистецтво. Однак було б несправедливо обмежити аудиторію книжки лише професіоналами: простота викладу робить зібрану тут інформацію доступною навіть для непідготовленого читача — ідеально для прихильників самоосвіти, а краса дібраного ілюстративного матеріалу милує око і заохочує гортати ці сторінки знову і знову.

Дерек Бразелл і Джо Девіс у цій книжці зібрали й прокоментували унікальну колекцію знакових робіт топових світових ілюстраторів. Кожну з представлених ілюстрацій супроводжує інформація про контекст її створення та використання, бриф і призначення, обставини й особливості роботи над зображенням. Також ви дізнаєтеся, із ким співпрацював ілюстратор, які спеціалізовані знання та інструменти йому знадобилися і, нарешті, який особистий досвід чи переконання допомогли йому осмислити тему й інтерпретувати її саме в такий спосіб. Кожен із цих 36 досить лаконічних есеїв — не просто аналіз твору від авторів книжки, а своєрідний репортаж із місця події й діалог із митцем, що залишає читачеві широкий простір для самостійного осмислення й інтерпретації.

Коли ми наважуємося нарешті втілити свою мрію в життя, завжди постає питання «З чого почати?». Навіть люди найвільніших і найнатхненніших професій на старті дуже потребують підтримки й допомоги досвідчених колег і наставників. Ґевін Емброуз і Найджел Оно-Біллсон запропонували для початківців у царині графічного дизайну помічний, дружній і яскравий путівник у професію. Перша книга з цієї серії допоможе ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, надасть практичні підказки щодо роботи з ідеями та реалізації задуму, навчить працювати з брифом і оформлювати результат своєї творчості відповідно до стандартів. А стислий історичний екскурс і чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дають можливість зрозуміти загальний контекст розвитку галузі.

Terra Incognita

Ця книга підсумовує дослідження змінених станів свідомості, зібрані за понад сорок років наукової діяльності доктора Ґрофа. Професор психології Каліфорнійського інституту інтегральних досліджень, засновник і президент Асоціації трансперсональної психології Станіслав Ґроф запрошує приєднатися до екстравагантної подорожі у пошуках себе. Нова картографія свідомості, базові перинатальні матриці, революційний метод голотропного дихання – вас чекає багато відкриттів на шляху самопізнання. Ще ніколи наукові дослідження і духовні практики не були таким захопливим заняттям.

«Зоряний Корсар» – роман-візитівка Олеся Бердника, культового українського письменника-езотерика, фантаста, філософа, дисидента, який на початку 70-х був виключений зі Спілки письменників, а потім ув’язнений. Його творчість стала знаковою для тих, хто прагнув вирватися за межі тоталітарного режиму бодай інтелектуально. Основна ідея роману – внутрішня свобода, без якої неможлива свобода зовнішня. Радянські ідеологи побачили в романі алегорію на тоталітарну дійсність, тому книга була вилучена з бібліотек. Виразний україноцентризм «Зоряного Корсара» зробив його культовим твором для українців по всьому світу. Натомість радянські літературні критики звинувачували письменника в «космічному націоналізмі» і «хохломанії в космосі».

Час Майстрів

Це документальний роман Станіслава Курилова, який він писав протягом 20 років! 

1974 року Станіслав Курилов вирушив у круїз на лайнері, і темної ночі стрибнув з його борту в безмежний океан. Більше двох діб без їжі, пиття і сну він плив близько 100 кілометрів до землі, якої навіть не було видно на горизонті. І доплив.

Кожна людина має мрію, та не кожна – сили і волю, щоб боротися за неї. Та Слава Курилов — це саме той провідник, що допоможе кожному пізнати себе, відчути себе частиною Всесвіту, знайти в собі силу і подолати власний океан на шляху до мрії.

Фоліо

Катя Кулик «Пригоди француза в Україні»

Хочете подивитись на Україну очима іноземця? Чим наша країна може здивувати, зацікавити, налякати і привабити? Француз закохується в таємничу рудуволосу українку в паризькому метро і їде на її пошуки. Процес пошуків перетворюється на приємну пригоду —  Одеса, водоспад Шипіт, печера Атлантида, тамбури потягів, справжнє українське село, кліщі, тантричний секс і нефритові яйця, вареники і куліш, Карпатські зорі з чорницями, мрії про далекий острів Сен Мартен, болівійські пристрасті і бачата з кубинцями, марихуана і шампанське. Україна у вирії танцю і подорожей, що пахне морем, кольору зоряного неба, неймовірна, захоплююча, на­ївна та різнобарвна. Закохатися в Україну і закохатися в Україні.

Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019 0
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Найцікавіші новинки нон-фікшн до Книжкового Арсеналу 2019

    Залишити відповідь