Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій

22 травня розпочинається Книжковий Арсенал 2019! Куди варто піти, на що можна подивитися та з ким захочеться потеревенити – читайте у нашій добірці подій.

ДОРОСЛІ

22 травня, середа

Міні-лекція Богдани Романцової про викриття та відкриття «Арсенал сусідства ідей: кейси літературних запозичень, або хто і звідки що вкрав»

Учасники: Богдана Романцова

Чому варто йти: Чи замислювалися ви коли-небудь, звідки письменники черпають натхнення? Спеціаліст з американської і німецької літератури Богдана Романцова розповість про цікаві літературні запозичення.

Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій 0
17:00
Екслібрис

23 травня, четвер

nz-green
15:00
Екслібрис

Сучасна новозеландська література: яка вона?

Учасники: Сері Барфорд (Нова Зеландія), Бріар Вудз (Нова Зеландія).

Чому варто йти: Поетеси з Нової Зеландії розкажуть, що цікавого в літературі цієї далекої до нас країни, книжкові новинки з якої не так швидко і часто приходять до нас, як нам би цього хотілося.

Зустріч із автором книжки «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи» Міком Вікінґом

Учасники: Мік Вікінґ.

Чому варто йти: Книжка про секрети данського щастя, життєвий комфорт і спокій «Маленька книга хюґе» стала світовим бестселером. І на Книжковий Арсенал особисто завітає її автор.

хюґе
17:00
УВК
agrafka
18:00
УВК

Лекція «Занурення: від дослідження до з'яви книжки» творчої майстерні «Аґрафка»

Учасники: Романа Романишин, Андрій Лесів

Чому варто йти: «Аґрафка» — одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2018 році Романа та Андрій стали переможцями «Bologna Ragazzi Award 2018» у номінації «Non Fiction» за книги «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу».

Лекція «По ту сторону океану: літературні зв'язки між Україною та Латинською Америкою»

Учасники: засновниці нового видавництва «Макондо» Анабель Рамірес і Марина Марчук. Особливим гостем заходу буде перекладачка і дослідниця латиноамериканської поезії Ольга Здір.

Чому варто йти: Латинська Америка здається такою далекою, однак з Україною її пов’язує, зокрема, література. Цікаво, якими цікавинками поділяться експертки в цій темі?

Map-Latin_America_and_Caribbean
19:00
Пролог
чоловіки про фемінізм
19:00
Фарби

Презентація книги «Чоловіки про фемінізм» на Книжковому Арсеналі

Учасники: Майкл Кіммел, Майкл Кауфман, Тамара Марценюк, Роман Вінтонів, Микола Ябченко.

Чому варто йти: американські активісти Майкл Кіммел та Майкл Кауфман приїжджають на Арсенал, щоб розповісти про сприйняття фемінізму чоловіками, виховання у молоді принципів гендерної рівності та руйнування стереотипів, які можуть скластися про це.

 

24 травня, п'ятниця

Кастанеда: духовний шарлатан чи геніальний візіонер?

Учасники: Дискусія за участі трьох докторів наук: Тараса Лютого, Вахтанґа Кебуладзе і Флорія Бацевича — за модерації Юрка Прохаська.

Чому варто йти: Кастанеда був надзвичайно нестандартною, непересічною особистістю. Хто він – духовний шарлатан, ідеолог Нью-Ейдж, натхненник психоделічної революції чи справжній першовідкривач світу, що лежить за межами усіх відомих нам концепцій?

Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій 0
12:00
Кінозал
Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій 0
16:00
Сфера

Письменники на перетині культур: презентація проекту MONO

Учасники: Юрій Андрухович, Андрій Павлишин, Олександра Коваль, Роман Малиновський. Модераторка – Віра Балдинюк.

Чому варто йти: Ця презентація присвячена іноземним письменникам, які народилися і жили на території сучасної України та основний напрям творчості яких пов’язаний з описом її культурного й суспільно-політичного середовища.

Презентація нового роману Ірени Карпи «Добрі новини з Аральського моря»

Учасники: Ірена Карпа, Гаська Шиян

Чому варто йти: вийшов новий роман відомої письменниці Ірени Карпи, до написання якого її надихнув, зокрема, переїзд до Парижа кілька років тому. Буде цікаво розпитати наживо про враження й досвід Ірени.

Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій 0
20:00
Сфера

25 травня, субота

чайний канон
10:15
Кінозал

Чайна церемонія в рамках презентації книги «Чайний канон»

Учасники: аташе з культурних питань Посольства КНР в Україні пані Лі Дунін; модератор Юлія Джугастрянська, перекладач Євгенія Гобова, ілюстратор Оксана Булькевич, чайний майстер Ростислав Онищук, видавець Світлана Призинчук.

Чому варто йти: справжня чайна церемонія на честь виходу перекладу книжки буддійського монаха Лу Юй, який у VIII ст. н.е. в Стародавньому Китаї. 

Дискусія у межах презентації книжки Кларисси Пінколи Естес «Жінки, що біжать з вовками. Жіночий архетип у міфах та легендах»

Учасники: Оксана Форостина, Ірена Карпа, Наталя Валевська, Гася Шиян.

Чому варто йти: Книга «Жінки, що біжать з вовками» (Yakaboo Publishing) про архетип Дикої Жінки розповідає основні міфи й легенди, які характеризують жінку як сильну особистість. А ще вона написана за давньою мексиканською традицією curanderisma — історій, здатних лікувати дух. 

жінки що біжать з вовками
12:00
Пролог
заради майбутнього
14:00
Папір

Презентація нової збірки оповідань Макса Кідрука «Заради майбутнього»

Учасники: Макс Кідрук.

Чому варто йти: Чудова новина для любителів фантастики, що має сенс – вихід нової збірки оповідань з елементами горору, містики та навіть гумору від відомого письменника.

Дискусія президентів Українського, Німецького та Польського ПЕН-центрів «Свобода і безпека: чи можливий баланс у сучасній Європі?»

Учасники: Андрій Курков, Реґула Венске, Адам Поморський.

Чому варто йтиПЕН є надзвичайним яищем у світовій літературі; це міжнародна неурядова організація, яка об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів. І у вас є нагода почути погляд експертів у цій сфері на сучасне суспільно-політичне життя.

220px-Kurkov
16:00
Кафе Європа
Франческа 2
17:00
Сфера

Зустріч «Франческа повертається! Команда, або Щодня як маленька війна» з нагоди виходу книжки «Франческа. Володарка офіцерського жетона» Доржа Бату

Учасники: Дорж Бату, Олекса Негребецький, Олексій Парновський, Мар’яна Савка.

Чому варто йтиФранческа повертається! Командний центр управління польотами НАСА чекає ще більше пригод та викликів. Автор книжки Дорж Бату сам коригує траєкторії і контролює польоти космічних кораблів та сателітів у Національному управлінні аеронавтики і космосу. Як це? Є нагода дізнатися від нього самого під час цієї презентації.

Дискусія про феномен волонтерського руху та соціально відповідального бізнесу в Україні «Звідки на світлому боці печеньки» у межах презентації книжки Адама Ґранта «Давати і брати»

Учасники: засновник фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега, фронтовий парамедик Галина Алмазова та творець «Urban Space 100» Юрій Филюк.

Чому варто йтиДоктор психології Адам Ґрант, професор Уортонської школи бізнесу, дає глибоко вмотивовану й неочікувану відповідь на утопічне питання: «Чи можливо досягти суттєвого успіху, допомагаючи іншим на шляху до нього».

Давати і брати
18:00
бізнес-сцена

26 травня, неділя

нехай будуть з вами інновації
14:00
бізнес-сцена

Дискусія в рамках презентації книжки Аві Йоріша «Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість рятує світ»

Учасники: Олександра Говоруха, Юлія Порошенко, Денис Довгополий. 

Чому варто йти: обговорення незвичної ізраїльської культури інновацій tikkun olam.

Дискусія "Прощання з молодістю. Дискусія навколо найновішої книжки Памели Дракермен "Дорослих не буває. Життя після 40".

Учасники: Оксана Форостина, Вікторія Наріжна, Ірина Славінська

Чому варто йти: Дискусія про те, як змінюється наше життя після сорокарічного віку, чому це варто сприймати легше і простіше та як провести 40+ насичено й цікаво.

дорослих не буваэ
15:00
Епілог
як зрозуміти ілюстрацію
16:00
Європа

Лекція Дерека Бразелла і Джо Девіс: «Ілюстратор як підприємець: самопрезентація, договірні відносини й роялті»

Учасники: Дерек Бразелл та Джо Девіс.

Чому варто йти: Якщо ви хочете спробувати себе в такій сфері як ілюстрація, або ж якщо ви працюєте з ілюстраторами чи просто цікавитеся, як насправді відбувається процес становлення ілюстратора в якості підприємця, вам буде цікаво дізнатися досвід британських експертів у цій справі. 

Також ви можете відвідати воркшоп Дерека Бразелла і Джо Девіс про те, як створити ілюстраторське портфоліо, що відбудеться 25 травня о 15:00 в Залі “УВК”.

ДИТЯЧІ

23 травня, четвер

«День народження слона Елмера». Інтерактивне святкування дня народження єдиного у світі картатого слона Елмера

Учасники: Тетяна Левченко, Катерина Дудка, Юлія Ілюха

Чому варто йти: Увесь світ святкуватиме День народження цього милого слоненяти – тож і маленьким відвідувачам Книжкового Арсеналу пропонується долучитися.

01_4_05
12:00
Читальний зал

25 травня, субота

bulkalo_cover_front_2
15:00
Фарби

Дитяча сцена. Театралізовані читання книжки «Булькало» за участі автора

Учасники: Руне Белсвік, Наталя Даценко

Чому варто йти: Норвезький дитячий письменник Руне Белсвік проведе театралізовані читання 

Майстер-клас зі створення анімаційного ролика в техніці stop-motion за мотивами книжки від видавництва Glowberry «Мама поспішає додому»

Учасники: Михайло Лопатюк

Чому варто йти: Ви зможете навчитися разом із дітьми створювати справжні мультики в домашніх умовах! Секрети техніки stop-motion – на цьому незвичному майстер-класі.

img016_3_72
16:00
Дитячі майстерні

15 thoughts on “Куди піти на Книжковому Арсеналі 2019: дайджест цікавих подій

    Залишити відповідь