Тепле читання для йорданських морозів: 10 новинок

Ось-ось настане магічний період «після свят», час, на який переносять усі серйозні справи від початку року. І доведеться братись за роботу, але ще маємо кілька днів для відпочинку, тож пропонуємо традиційну десятку того, що варто читати просто зараз.

Автор – експерт з кібербезпеки та спеціаліст із даних. Він розповідає, як все-таки багато про кожного користувача знає Google, Facebook, Instagram і що вони роблять з цією інформацією. Чому видалення з соцмереж не позбавить нас нав’язливої контекстної реклами. Чи легко хакерові зламати лептоп, мобільник чи відеоняню, яка дивиться за нашими дітьми… В Інтернеті все пов’язано, та сподіватись на те, що ніхто не виявить дірки у нашій кібербезпеці, надто наївно для ХХІ століття.

Історія пампушки Кенні – красуні розміру плюс – вписується у сучасне розуміння успішності. Вона – щаслива, має роботу мрії, багато друзів та улюбленого собаку. Та її позитив руйнує журнальний матеріал, написаний колишнім коханцем про те, як любити нехуденьку жінку. Кенні лютує і починає битву з зайвиною. Світ, зав’язаний на її щасті та розумінні себе, раптово розпадається на друзки. Та зрештою жінка досягає душевної рівноваги та розуміє, що у її житті найголовніше. 

Нагода побачити Набокова не тільки як автора скандальної «Лоліти». «Справжнє життя Себастьяна Найта» – перший англомовний роман письменника, невеликий за обсягом, та поєднує правду і вигадку, наратив і детектив. Російський емігрант розповідає про своє бачення життя брата – письменника Себастьяна Найта, який нещодавно навіки спочив. Він читає іншу біографію і доповнює її, водночас відкриває для себе незнані факти з життя відомого брата. 

Як привернути увагу? А як її утримати? Дерек Томпсон досліджує феномен хітмейкерів, людей, які цікаві всьому світові своїми неабиякими досягненнями. Та чи тільки в цьому секрет успіху – у важкій праці? Він розглядає рок-зірок та поп-дів, політиків та акторів, касові фільми та неймовірні мистецькі полотна, серіали, від яких неможливо відірватись, та потужні бізнеси, які називають своїми клієнтами мільйони. То який же головний інгредієнт всезагальної любові? Про це – у «Хітмейкерах».  

Казкова книжечка для найменших від знаних майстрів фентезі. Які таємниці у собі можуть приховувати звичайні, такі звичні речі, з якими маємо справу щодня? Їхній побут геть не нудний і часто вони справді потребують нашої допомоги, та, на жаль, не завжди ми про це знаємо. Про що мріє заклопотана річка? Як поїзд подолав страх птахів, а водогін опанував нотну грамоту. Дивовижні пригоди звичайних речей будуть для малих дослідників справжнім незвіданим світом, у якому ще стільки відкриттів.

Впевнена, ви не раз думали: «Кого рятує ота гривня в ціннику, який закінчується на 99?». Що ж, ці числа та заклики купівлі за «найвигіднішою пропозицією», «найнижчою ціною» – уміла маніпуляція покупцями. І ми на неї неодноразово ловились. Дослідник Вільям Паундстон розкаже, що ж таке ці спецпропозиції, оновлене упракування та редизайн. Чому у цінах ці магічні 9,99 та чи можлива справедливість у ціні. Особливо корисною буде книжка для тих, хто хоче продати свій продукт.

Горе поділило життя Марії – втративши братика, дівчинка боїться, що й батьки можуть не витримати. Мама важко побивається та втрачає волю до життя, а тато не може впоратись з тими клопотами, які його обсіли. Марія залишається сам-на-сам зі своєю тугою, тож поява нового товариша Якуба рятує її від всеохопного суму. Хлопець показує їй танок зірок та пояснює, як важливо не здаватись та дбати про те, що насправді важливо, роблячи для цього все можливе. 

Від творця легендарного Всесвіту «Відьмака» – ще більше пригод авантюриста Рейневана, який після битви в Сілезії вирішив, що досить з нього пригод, та оселився у Празі під виглядом лікаря. Та чи надовго вистачить його терпіння, щоб жити таким нудним життям? Насуваються війська, які мають намір захопити місто, тож непосидючий Рейневан отримує шпигунське завдання – дістатись до замку Троски, та на заваді йому стають людолови. Звідки чекати допомоги та хто звільнить його з полону хапуг?  

Історія, яка може здатись сюрреалістичною, але є абсолютно реальна. Дівчина, яка через помилку судочинства вмить втратила все, що так любила: сім’ю, коханого та своє студентство, опинилась за ґратами. Термін у жіночій в’язниці не скасують тому, що це прикра випадковість. День за днем їй доведеться нидіти за високими стінами та колючим дротом не тільки серед таких же скривджених, а й справжніх злочинниць. Здається, як мало потрібно, щоб назавжди зруйнувати людині життя. 

Що вибирати: треба чи хочу? Перше подарує відчуття примарної стабільності та водночас стійке переконання, що у житті чогось бракує. Друге ж – можливість самореалізації. Здається, вибір очевидний, та все ж так важко переступити через треба, якщо звик виконувати обов’язки та коритись долі. Хто сказав, що доля має бути саме такою. Книжка Ель Луни вкаже на відправний пункт подорожі, яка змінить все, і відкриє, чого ж ви насправді хочете, якщо відкинете те, що не так уже й треба.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

13 thoughts on “Тепле читання для йорданських морозів: 10 новинок

    Залишити відповідь