Якби книги були коктейлями: що почитати у спеку

Ми спробували уявити, як би смакували книги, якби були вишуканими літніми коктейлями. Коли на вулиці неймовірна спека, книжка дійсно може стати ковтком прохолодного напою і надати енергії. Обирайте, що смакує найбільше, і хай ваше літо буде насиченим!


Сйон «Дитя землі»

багато льодової крихти, цукрова вода, листя м’яти та бурбон у стакані old fashioned з памороззю

01_09_08


«Дитя землі» — нордична казка-містерія, книжка-притча. Вона про те, що серед вікових льодовиків та криг відносною стає сама смерть, а життя людини вартує дуже мало. Оригінальна назва книжки Skugga-Baldur, це ісландська міфічна істота, наполовину кіт, наполовину лисиця. Вона уособлює темні сторони людської натури. Ця істота відіграє ключову роль у житті трьох людей у Ісландії кінця 1800 років. Між місцевим священиком, бідним натуралістом та загадковою жінкою зі синдромом Дауна, яка вигадує собі щораз нове ім’я, існує складний зв’язок і у кінці книги вони зовсім не ті, ким здаються на початку.


Йозеф Вінклер «Natura morta. Римська новела»

сироп з смородини, ожиновий лікер, вишні, сік лимону, листя м’яти у охолодженому стакані рокс

01_08_08


Книжка складається з шести епізодів, що реалістично та натуралістично описують гамір, штовханину, запахи римського ринку. Це справді «натюрморт» — описи такі об’ємні та яскраві, що здаються матеріальними: лотки кривавого мяса, риби з випнутими жабрами, горки овочів, що вже починають псуватись. Головним героєм є юнак Піколетто, син продавчині інжиру. Він насолоджується молодістю та енергією, але Смерть, що чатує на ринку поряд із кров’ю, кишками, головами птиці та худоби, прийде й за ним.


Сара Джіо «Остання камелія»

сироп з квітів бузку та фіалки, содова та рожеве вино у бокалі на ніжці

01_07_08


Сюжет книжки відбувається одночасно в двох вимірах: у Англії 1940-х років та у сучасному Нью-Йорку. Їх об’єднує детективна історія, що пов’язала двох жінок із різних поколінь. Флора у прагненні заволодіти рідким сортом камелії уклала угоду із квітковим злодієм – бо остання квітка росте на території приватного маєтку. Едісон має дізнатись, що тоді сталося і чому історія загадкової камелії впливає і на ії життя.


Білл Брайсон «Прогулянка лісами. Двоє лінюхів проти дикої природи»

сік лайму та лемонграсу, сироп з березового соку, содова у фігурному бокалі

01_11_08


Дотепна розповідь про екоподорож двох друзів складним та небезпечним маршрутом – Аппалацькою стежкою.  Зустрічі з медведями, прикрості із примерзлим спальним мішком, захопливі краєвиди, які не вміщує уява, справжня дружба – ці історії про те, як завдяки мандрам можна віднайти себе.


Катя Петровська «Мабуть Естер»

сироп із ехінацєї, домашнє варення із журавлини з медом, сік лимону у високому стакані

01_12_08


«Мабуть Естер» — це історії звичайних людей на тлі великих подій. Катя Петровська розповідає історію своєї єврейської родини, що виявилась розкиданою по багатьох країнах Європи. Через родинні життєві нариси про тітку Лідію, бабю Розу, діда Семена Штерна, що боячись переслідувань, змінив прізвище Штерн на Петровський, та інших просвічують події світової історії – війна, революція, концтабори, гетто, політичні та расові переслідування.  


Людмила Галичина
Змінила готельно-ресторанну справу на журналістику та комунікації, бо вважаю, що немає нічого важливішого за людину та ії історію. Захоплююся подорожами із наметами, спальниками та наплічниками, люблю почитати на самоті. Переконана, що книги загоюють душевні рани та надають сил та наснаги.

11 thoughts on “Якби книги були коктейлями: що почитати у спеку

    Залишити відповідь