Інформація щодо судового позову до ТОВ «Якабу Трейд»

До відома ЗМІ, наших партнерів і клієнтів. Повідомляємо, що сьогодні в Господарському суді м.Києва розглядатиметься позов щодо банкрутства ТОВ «Якабу Трейд». Щоб уникнути розповсюдження некоректної інформації, вносимо ясність у це питання.

➤ Ця судова суперечка жодним чином не впливає на фінансовий стан та роботу книгарні Yakaboo. ТОВ «Якабу Трейд» – один із підрозділів холдингу, який відповідав за роботу з постачальниками та видавництвами.
Книжкова платформа Yakaboo продовжує працювати в звичайному режимі. Всі зобов’язання перед клієнтами та партнерами виконуються та будуть виконуватися безперебійно.

➤ Підставою для позову стала суперечка щодо розрахунків між двома суб’єктами господарювання, що виникла в зв’язку з початком повномасштабної війни проти України у 2022.

➤ ТОВ «Якабу Трейд» розірвало договірні відносини з компанією, що подала позов, у 2022 році. У грудні 2023 року також вийшло журналістське розслідування, у якому встановлюється зв’язок позивача з росією.

➤ ТОВ «Якабу Трейд» намагалося вирішити питання досудовим шляхом, щоб остаточно поставити крапку у будь-яких відносинах зі згаданою компанією. Однак контрагент зайняв неконструктивну позицію. Тож Yakaboo захищає права та інтереси свого підрозділу в судовому порядку та переконана в обґрунтованості своєї юридичної позиції.