Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи

Матеріал підготовано за підтримки:

Хочете створити курси IELTS своєї мрії? Допоможіть нашим партнерам це втілити, пройшовши опитування.

Плануєте вчитися в англомовній країні, працювати в міжнародній компанії або емігрувати в краще життя? Або, можливо, хочете підтвердити своє знання англійської на світовому рівні? Для всіх цих цілей відмінно підійде один з головних міжнародних іспитів з англійської — IELTS.

Звичайно, найкраще готуватися до тесту з професійними фахівцями, які знають всі тонкощі іспиту IELTS і допоможуть здати його з найвищим результатом. Наприклад, на сертифікованих курсах в Grade Education Center.

А якщо ви відчуваєте себе досить впевнено і добре знаєте англійську, то можете спробувати підготуватися і самостійно. Для цього вам знадобиться дізнатися якомога більше про іспит, завестися кращими підручниками й займатися онлайн на сайтах з інтерактивними тестами.

IELTS: про тест ​

IELTS був розроблений департаментом англійської мови Кембриджського університету і Британською радою 30 років тому. Сьогодні тест щороку складають близько 3 мільйонів осіб по всій планеті.

Максимальний бал: 9.0 – рівень native speaker. Однак для вступу в закордонні виші або роботи в англомовних країнах настільки високий рівень не обов’язковий. Як правило, для цих цілей досить 7.0-7.5 балів.

Сертифікат IELTS приймається в усьому світі, але діє лише 2 роки. Тому, якщо він потрібен вам для конкретної мети, не варто здавати його заздалегідь.

Іспит складається з 4 частин, кожна з яких перевіряє ваше володіння однією з 4 основних мовних навичок. Важливо підготуватися до кожної з них і приділити особливу увагу тим навичкам, які даються вам найскладніше.

– Listening – сприйняття англійської на слух. Тут потрібно послухати 2 діалоги, 2 монологи й відповісти на 40 питань після прослуховування.

– Reading – читання декількох текстів на різні теми і відповіді на 40 запитань.

– Writing – в цій секції IELTS потрібно написати 2 тексти: есе на задану тему і лист. А у випадку здачі IELTS Academic для вступу до іноземного вишу замість листа це буде аналіз або опис інформації, представленої на графіку, діаграмі або в таблиці.

– Speaking – навичка спілкування англійською перевіряється під час бесіди з екзаменатором. Ви розкажете про себе, потім поговорите 2 хвилини на задану тему і відповісте на питання по ній.

Підручники для підготовки до IELTS від провідних світових видавництв ​

Підручники Cambridge University Press. Звичайно, найкраще отримувати знання з першоджерела — від команди департаменту англійської мови Кембріджського університету. На щастя, посібників з підготовки до IELTS вони випускають більш ніж достатньо.

Підручник для самостійної підготовки до іспиту з детальним описом IELTS і офіційними завданнями з іспитів попередніх років + 2 диски з тестами з секції Listening.

Complete IELTS

Знаменита серія підручників Complete IELTS, кожен для свого рівня володіння англійською а, отже, і очікуваного балу на іспиті: Complete IELTS Bands 4-5 (рівень B1), Complete IELTS Bands 5-6.5 (рівень B1 +), Complete IELTS Bands 6.5-7.5 (рівень B2).

Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи 0

Підручники до офіційного курсу підготовки до IELTS від Cambridge English.

Існує певний словниковий набір, який важливо знати для здачі тесту. Все про нього ви знайдете в цій книзі.

Підручники Macmillan. Шановне британське видавництво, яке випускає відомі в усьому світі підручники з англійської, теж пропонує відмінну добірку книг для IELTS.

Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи 0

Improve Your IELTS

Серія Improve Your IELTS для підготовки до кожної секції іспиту: Listening and Speaking Skills, Reading Skills, Writing Skills.

Книги та диски для самостійної підготовки до IELTS General

Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи 0

IELTS Graduation; Ready for IELTS

IELTS Graduation і Ready for IELTS – серії книг і дисків для підготовки до IELTS Academic.

Ще одне провідне британське видавництво, Longman (Pearson Education), пропонує 2 серії підручників IELTS, які охоплюють відразу всі секції іспиту: Expert IELTS і Focus on IELTS.

Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи 0

Також радимо звернути увагу на серію книг Collins English for Exams видавництва HarperCollins Publishing, яке знаходиться в Нью-Йорку і входить в світовий топ-5 найбільших англомовних видавництв.

Як підготуватися до IELTS онлайн

Підготуватися до успішної здачі тесту допоможуть численні сайти з інтерактивними тестами, порадами і лайфхаками. Ось найліпші з них:

IELTS.org  офіційний сайт іспиту. Тут ви знайдете всю інформацію про IELTS і сертифіковані центри, де його можна здати, плюс кілька завдань попередніх років для кожної із секцій тесту: в текстовому та аудіо форматі з правильними відповідями.

Take IELTS від British Council допоможе визначитися, який саме іспит вам вибрати, підготуватися до нього, знайти сертифіковані курси з підготовки і, звичайно, спробувати свої сили за допомогою прикладів тестових завдань.

Exam English  максимально докладна інформація про іспит, поради, посилання на книги, мобільні додатки для підготовки, словник, безліч інтерактивних тестів і правильні відповіді.

How to Do IELTS — сайт колишнього екзаменатора IELTS Девіда Ленга, який ділиться знаннями з перших рук. Девід запрошує вас читати його блог з масою корисної інформації. Крім цього, ви можете підписатися на його акаунти в соцмережах, вступити в закриту групу на Facebook або підписатися на імейл-розсилку — і регулярно отримувати нові завдання, тести та поради.

IELTS Liz — сайт, створений досвідченим інструктором з IELTS, на якому вас чекають поради й практичні заняття, стандартні питання іспиту і відповіді на них, словники, книги та посилання на інші корисні ресурси для підготовки.

Цих підручників і сайтів вам напевно вистачить, якщо ви зважилися готуватися до IELTS самостійно. Вибирайте, що вам більше до душі. І щасти на іспиті!

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

532 thoughts on “Як самостійно підготуватися до IELTS: поради, підручники, інтерактивні тести і вправи

    Залишити відповідь