Готуємось до Книжкового Арсеналу: півтора десятка нових графічних романів

Допоможемо вам скласти вішлист і обрати коміксові томики зі зручною доставкою, а на Книжковий Арсенал піти за натхненням та обіймами. Нове від Алана Мура, Майка Міньйоли, Джеффа Леміра, а також автори, твори яких виходять українською вперше.

Ліга Видатних Джентльменів. Колекційне видання. Книга 1

Алан Мур, Кевін О’Нілл

Алан Мур відомий насамперед своїми «Вартовими», «V значить Вендетта», «Болотяною істотою». Кевін О’Нілл створив загрозливого і безкомпромісного «Суддю Дредда».

А що вийшло у них разом? Час познайомитись з елегантними та вельможними персонажами з найкращими манерами. Трохи готики, ще більше загадки, і малюнок, який хочеться розглядати панель за панеллю. Ласкаво просимо до вікторіанського Лондона, нашими супутниками будуть відомі літературні персонажі, яких ви могли зустрічати у творах Райдера Гаґґарда, Р.Л. Стівенсона, Брема Стокера. 

 

Бетмен: троє Джокерів

Джефф Джонс

 

Темний Лицар у своєму житті, здається, бачив все. Йому багато довелось пережити і випробувань пройти. Але от до появи трьох Джокерів готовий не був. Як це троє, якщо тут й одному важко дати раду?

Але саме так – троє Джокерів. Тож не дивно, що поганець ніяк не давався в руки. Самому Бетменові не впоратись, але він і не сам.

 Разом з ним двоє месників, які прагнуть відплатити за біль, завданий усміхненим лиходієм. Барбара Ґордон та Джейсон Тодд готові скласти компанію Бросові і здолати всіх. Усіх трьох Джокерів. 

 

Доктор Дум. Том 1. Поттерсвілль

Крістофер Кантвелл

Створення штучної чорної діри – чи мудре це рішення?

Десь з такої думки ви почнете читання цього коміксу. Дум теж вважає, що не варто було цього робити. А далі можливістю скористаються терористи, будуть людські втрати, а підозра впаде на Дума. Він втратить все: і рідний дім, і симпатиків, і врешті своє військо.

Але володар не готовий відмовитись від батькіщини, тож шукає допомоги в того, кого б раніше аж ніяк не вважав союзником. Але Мефісто може згодитись. А Думу випаде чимало випробувань, щоб переконати світ у тому, що не нищив власного народу.

 

Дракула Брема Стокера

Майк Міньйона, Рой Томас

Іконічний вампір у культовій адаптації Френсіса Форда Копполи – бачили? Так, той самий фільм з Ґері Олдманом. Разом з ним вийшов і цей графічний роман про вельможу, над яким не владна смерть.

Динамічна і демонічна, різкувата і моторошна, натхненна і напоєна надією історія змушує затамовувати подих та стежити за тим, що Дракула робитиме далі. Професор Абрагам Ван Гелсинґ розповість все, не пропускаючи деталей. Листи Джонатана Гаркера та навіть тої самої Міни розкажуть, що відбувалось тоді, напередодні початку ХХ століття.

Триліум

Джефф Лемір

Триліум

Джефф Лемір

 

Просто космос – нічого поза ним. Людство тікає у найвіддаленіші куточки космосу, щоб врятуватись від розумного вірусу, який вбиває одного за одним. Можливо, лік у собі має дивна трипелюсткова квітка триліуму. Науковиця Ніка, яка намагалась це з’ясувати, опинилась в іншому світі, де про розумний вірус ніхто не знає. З 3797 у 1921 рік через двері храму інків. Втомлений війною Вільям бреде джунглями, щоб відшукати святиню. А знаходить не тільки традиційну піраміду, а й жінку, яка говорить незнайомою мовою. А довкола, а довкола стільки триліуму… Ще мить – і його життя стане з ніг на голову. Та й Ніка, яка вперше опинилась на Землі, потрапить у вир альтернативної історії. Тільки вони ніколи не забудуть одне одного. 

 

Довгий Джон Сілвер. Том 1

Ксав’є Дорісон

Брутальна піратська казочка, пригодницьке банд десіне, яке не відпускатиме, поки не дочитаєте до кінця. Леді Вів’єн тужить за чоловіком лордом Гастінґом, який вирушив у Новий світ – і з того часу зв’язок з ним обірвався. Вона не хоче думати, що він загинув.

Однак після трьох років від чоловіка таки надходить звістка, – і він просить дружину приїхати до нього, адже він виявив загублене інківське місто Ґайянакапак, повне всіляких дивовиж. А що в таку мандрівку не кожен вирушить, то леді Вів’єн доведеться приєднатись до піратської когорти, до команди Довгого Джона Сілвера, ще того пройдисвіта, який, проте таки може доставити її до місця призначення. 

Пташеня

Дарсі ван Полґіст, Ієн Бертрам

 

Світ, в якому не залишають вибору. Новий Ватикан – тоталітарне угрупування, яке встановлює в США диктатуру релігії. Звісно, таке закручування гайок викликає спротив, але рух опору не надто численний. Ми стежимемо за маленькою бунтівницею, яка прагне скинути задушливий зашморг фанатиків і домогтись відплати за потоптані цінності та принижений народ. Та що може таке мале пташеня? І пташеня може досить, якщо вибере правильний момент. Щемкий мальопис, який показує те, що справжні герої можуть бути і малими, і з невеликою потугою, але, головне, щоб з палкою вірою у власну справу. 

Зізнання книголюба

Ґрант Снайдер

 

Вам може здатись, що цей пан забагато про вас знає, що він якимось чином зумів підглянути за вами і вашими книжками. Так, він оцінюватиме вас саме за книжковими полицями. Бо як ще книголюбам ідентифікувати одне одного… Та й навіщо?

Збірник односторінкових (подекуди двосторінкових) коміксів Ґранта Снайдера – захоплива мандрівка чужими книжковими полицями (чи все-таки своїми?), спостереження за творчим процесом, а ще цікаве узагальнення літературних творів. Крутий подарунок і для друга-книголюба, і для себе в книжки закоханого. 

Легенди

Пол Дженкінс

 

Епічні герої Marvel – справжні легенди, які мандрують з одного комікса до іншого, зустрічаються у спільних фільмах і взагалі творять всесвіт, де дуже цікаво і страшно небезпечно. В них мільйони фанів по всьому світу. Ви ж теж до них належите, так? У цій збірці, створеній лауреатом премії Айснера, ви побачите таких старих знайомих, як Людина-павук, Фантастична четвірка, Примарний вершник, Халк, Люди Ікс та Капітан Америка…

Дізнаєтесь більше про їхні юні роки, чи то пак супергеройське становлення, а також пригадаєте найбільші пригоди.

А після цього можна влаштувати шалений кіновечір з переглядом «Месників». 

Казки. Том 4. Марш дерев’яних солдатиків

Білл Віллінґем

Кому вдалось вибратись з казкового краю, той тепер живе у Казкополі десь у Нью-Йорку, а кому не вдалось… про того більше нічого не чули.

Аж раптом, ніби ні звідки виникає втікачка – Червона Шапочка, яка вельми рада бути тут, серед інших казок. От тільки вона боїться Вовка Сірка, місцевого детектива, що не дивно, зважаючи на їхню спільну історію, а ще уникає Блакитного Хлопця, в якого навіть була трохи закохана.

Вона якась дивна, але на це не дуже звертають увагу, тому що місто охоплюють передвиборні перегони, а ще на нього суне ватага вельми небезпечних дерев’яних солдатиків. 

Ательє чаклунських капелюхів. Том 3

Камоме Шірахама

Продовження доброї магічною манги про дівчинку Коко, яка несподівано відкрила у собі чарівництво. Вона проходить навчання і дуже старається, однак в якийсь момент все йде шкереберть.

Коли приходить велика вода, Коко разом з подругами-чарівницями допомагає рятуватись селянам. От тільки ця добра справа накликає на неї проблеми: її звинувачують у використанні забороненої магії і погрожуть витурити з чаклунського світу. Але ж вона нічого такого не робила…

Що сталось? Час Коко власноруч переконатись, що в світі не бракує недоброзичливих чаклунів. 

Коли ні з ким стати до бою

Обрі Сіттерсон

 

Супергерої завжди такі зайняті: постійно боронять світ від різних поганців… А цих поганців завжди більше, ніж супергероїв, тому сутички не припиняються. Але буває, що ні з ким стати до бою. От взагалі ні з ким. Що тоді робити? Не помирати ж від нудьги.

У цьому томі аж 5 випусків, кожен з яким дає відповідь на це запитання. Рекомендовано до прочитання насамперед шанувальникам всесвітів «Чорного Молота», «Геллбоя» та «Академії «Парасоля» та всім-всім-всім. 

Батьківщина

Ніна Бунєвац  

 

Графічний спогад, історичний комікс, намальований біль – все це пасує до «Батьківщини» Ніни Бунєвац. Авторка розповідає про Балкани ХХ століття та трагедію власної родини: розлуку, колективні травми, еміграцію. Мама авторки тікає з Канади, куди свого часу емігрувала, на історичну Батьківщину від чоловіка-тирана, який впевнений: для досягнення мети будь-які засоби підійдуть. Навіть якщо мова йде про конструювання бомби.

 Можливо, в історії його дії залишаться героїзмом, але сім’ї це завдає тільки біль. Невдалий вибір чи прагнення до високої мети – чого від тебе прагне батьківщина? Та й чи є вона в тебе, якщо навколо залишаються тільки уламки. 

 

Велетенський Малий Marvel: Месники проти Людей Ікс. Випуск 1

Скотт Янг

Які вони гарненькі, – скажете ви. О так, ці марвелівські малята вельми симпатичні, а й місію мають неабияку.

На уламках звичного для них мультивсесвіту постає Світ баталій, яким керує Віктор фон Дума, його великий Творець та Володар, а ще він – суперлиходій.

Чи зможе ця малеча дати йому раду? Дізнайтесь з яскравого та дотепного синглу, де повно улюблених героїв – від Дедпула і Галка до Капітана Америки з Залізною Людиною.

 

Горизонт. Новий світанок. Сонячний Яструб

Анн Тул

 

Комікс за грою «Горизонт: Новий світанок». Якщо вже грали, то пояснень не потребуєте, якщо ж ні, то можна почати з коміксу і перейти до постапокаліптичної боротьби за виживання, де невеличким племенам людей доводиться протистояти кровожерним звіроподібним роботам.

Люди тут мисливці, якщо на них не полює роботична здобич… У цьому томі людям загрожує нова порода жорстоких машин, якої на цих територіях досі не бачили. Тож боротьба за виживання набирає нових обертів. 

Авторка: Юлія Дутка