Як навчитись готувати дещо особливе: три книги від кулінарних телезірок

Кулінарні шоу на українських екранах – річ особлива. Зазвичай їх веде тандем кухар + ведучий, або і сам ведучий намагається корчити з себе кулінара. Згодом з подачі маркетологів з’являються навіть добірки рецептів за результатами передач, але часто якість їх сумнівна. Тож українським фанатам телекулінарії залишається милуватись на закордонних кулінарних телезірок. І читати їх книги.

Найсвіжіша україномовна новинка – кулінарна книга американської шеф-кухарки Енн Барел, побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Впевнена, книгу не оминуть фанати її телешоу. «Обсмажена їжа смачна завжди», – девіз панянки із вибуховою стрижкою. Її рецепти прості, а особлива увага приділена сендвічам, які в її авторстві стають просто витворами мистецтва.

Яскравий дизайн і якісна поліграфія роблять книгу прекрасним подарунком любителям кулінарії.

Книга британського кухаря Гордона Рамзі – це підбірка страв які ви можете знайти у модному ресторані у серці Лондона, однак їх легко можна приготувати вдома.

Тут є все від сніданків і закусок до десертів. Проте варто буде внести поправку на те, що частину продуктів, які використовує автор, вам доведеться цілеспрямовано придбати для кулінарних експериментів, адже сумнівно що у вас просто так завалявся кленовий сироп і подібні смаколики.

Ця книга фактично цілий посібник. Тут ви знайдете рецепти салатів, пасти, ньокі, різотто, м’яса, риби, овочів та десертів, а також добірку корисних порад.

Книга підійде як для новачків, бо страви у ній подані досить прості і все розкладено по поличках, так і для тих, хто вже має досвід, адже тут вам навіть розкажуть про особливості приготування і розкачування різних видів пасти. 

Як обирати рибу і дізнатись, що вона вже готова? Як вибрати правильне м’ясо і що впливає на його якість? Відповіді на ці та інші питання, окрім рецептів, ви знайдете в книзі.

Також читати: «Смачна країна» Костянтина Грубича, «У будні і свята» Дар’ї Цвєк, «Перша кулінарна книга» Ектора Хіменес Браво.

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

240 thoughts on “Як навчитись готувати дещо особливе: три книги від кулінарних телезірок

    Залишити відповідь