Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи

Знайомі та незнайомці, резонансні злочини та справи, які вже охололи, одержимі маніяки та залюблені у свою роботу детективи – все це у низці форумних детективних та трилерових новинок. 

Перший переклад українською італійського майстра психологічного трилера, який вже встиг стати культовим не тільки на батьківщині, а й за її межами. Серія незбагненних зникнень прокочується вічним Римом. Здається, що без нечистої сили не обійшлось. Екстрасенс Маркус намагається відшукати зниклу дівчину, в якийсь момент його напарницею стає криміналістка Сандра, яка теж прагне зрозуміти, що коїться. Ці двоє ще не підозрюють, що напали на слід чогось темного і водночас захопливого, підпільного світу Рима, блискучого та потворного. 

Троє сестер: Мі, До та Ля. Але нас цікавлять тільки дві перші, остання одразу зникає з радарів. Після пожежі вже залишилась тільки одна. Мі чи До? Ніхто не знає, та й вона сама вже зовсім не впевнена в тому, хто вона? Над рисами обличчя попрацював вогонь і пластичний хірург, руки ще не скоро загояться, тож відбитків не зняти. Перед нею маячить казкове багатство далекої тітоньки, спадщина, до якої рукою подати. Та хто ж вона? Чи це важливо? Чекайте драматичної розв’язки з ароматом парфумів «Пастка для Попелюшки». 

До всіх нас час від часу на Facebook просяться в друзі дивні персонажі. В цьому немає нічого дивного. До Луїзи додалась давня шкільна подруга, все б нічого, але Марія давно померла. Луїза вірила, що вона померла. Мертва душа, чийсь дурнуватий жарт чи все ж? Разом з цим запитом ожили погані спогади, адже не все між дівчатами було добре, а та страшна таємниця… Якщо вона розкриється, то поховає все Луїзине життя. Невже Марія Вестон жива і повертається? І що тепер робити Луїзі?

Роберт Ґалбрейт «Кар'єра лиходія» (КМ-Букс, 2019)

Найстрашніша книжка з серії про детектива Корморана Страйка та його напарницю Робін. Все починається з пакунка. Робін доставили величеньку коробку, яка кривавить, бо там відрубана кінцівка – делікатна жіноча ніжка. Але це справа для кримінальної поліції, тож починають шукати серед тих, у кого на Страйка міг бути зуб, тих, хто виношував помсту роками. Та Корморан не чекає і береться за власне розслідування. Робін йому допомагає. Вони не здогадуються, що психопат вже обрав головну жертву, свій маніяцький джекпот. І це – Робін. 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Дещо нове від французького майстра кривавого трилера. Жертва – красуня-стриптизерка. Її тіло зв’язане за японською технікою, а обличчя виражає біль, який неможливо витримати. Щось таке є на похмурих полотнах Гойї… Розслідує злочин Стефан Корсо – досвідчений детектив, який невдовзі помітить, що є в цьому щось дуже особисте, мовби маніяк (чи радше якийсь втрачений ментальний брат-близнюк) звертається до нього. Слід веде і губиться серед крамарів, які продають біль заради задоволення. Це подобається убивці, але й Корсо, здається, теж приваблює… 

Щороку на розкішних круїзних лайнерах – місцях райського відпочинку посеред відкритого моря – зникають люди. Вони ніколи не повертаються. Тільки не цього разу. Дівчинка, яка загубилась, знову тут, і в неї іграшка хлопчика, який зник разом із мамою під час подорожі п’ять років тому. Можливо, Мартіну Шварцу вдасться знову зустрітись з найріднішими людьми, адже це слід. Він і сам вирушає в круїз на лайнері і дізнається, що щороку кількість зниклих незмінна – 23. Як таке взагалі може бути випадково? Чи люди зникають зовсім невипадково? 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Ірина Грабовська «Остання обитель бунтарства. Леобург» (КМ-Букс, 2019)

Початок стімпанкової дилогії «Леобург» занурить у паралельний світ, де вся влада належить чотирьом імперіям, завжди готовим до війни, щоб змінити . Місто Леобург – оплот вчених та винахідників, та це не захищає місто від подиху неминучої війни, що відчувається всюди. Та, може, поки не почалась, її ще можна уникнути? Фантастичний детектив покаже безліч варіантів «а що, якби?» альтернативної історії та подарує мандрівку до незвіданого, але водночас такого знайомого варіанту майбутнього. 

Тесс Ґеррітсен «Грішна» (КСД, 2019, пер. О.В.Оксенич)

Третя справа поліцейської Ріццолі та судмедекспертки Айлз пов’язана з монастирем. Там замордували послушницю. За кілька днів ще знаходять ще одне тіло – цього разу вбивця залишає труп у давно зачиненому ресторані. Крім того, що обидві жертви – молоді жінки, здається, більше ніщо ці справи не поєднує. Та під час розслідування виявляється, що монастир – не таке вже й святе місце, і що робилось там таке, від чого волосся стає дибки. От тільки монахині про це не говорять. Минуле волає про помсту, а хтось випустив на волю справжнє зло. 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0
Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Ієн Флемінг «Джеймс Бонд. Діаманти назавжди» (НК «Богдан», 2019, пер. А. Антомонов)

Четверта частина пригод Джеймса Бонда навчить вас знатись на дорогоцінному камінні. А ще подарує кілька лайфхаків щодо перевезення коштовностей за кордон (та краще не користуйтесь ними). Вищий світ, схиблений на діамантах, кінних перегонах та азарті. А що ж Джеймс? Він почуває себе тут, мов риба у воді (хоча… не завжди у воді, та хто застрахований від падінь), але не завжди йому вдається вийти сухим… Нова дівчина, блиск, погоні, перестрілки, Лас-Вегас та черговий тріумф агента з двома нулями – це «Діаманти назавжди». 

Атмосферний трилер, який переносить у США середини ХХ століття. Вбивство красуні Елізабет Шор ставить на вуха весь Лос-Анджелес. «Чорну Жоржину», яка раніше викликала захват та бажання, замордували і порізали. Жорстокість вбивці вражає навіть бувалих газетярів, які одразу таврують душогуба словом «перевертень», бо тільки нечисть здатна на таке звірство. Справу розслідують Бланшар та Блайхерт, які не покладаючи рук вистежують маніяка. Розслідування потроху просувається, та для детективів воно може стати останнім. 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Ларс Кеплер «Контракт Паганіні» (КМ-Букс, 2019, пер. Анна Топіліна)

Друга історія з циклу про детектива стокгольмської поліції Йону Лінну. Цього разу допитливий фін розслідує дві загадкові смерті: молодої жінки, тіло якої виявили на яхті, що бовталась на хвилях Стокгольмського архіпелагу, та високопосадовця, якого знайшли повішеним у власній квартирі. Перша втопилась, адже у її легенях морська вода, але на тілі її залишків немає, та й яхта на ходу. Щодо другого, то Лінна вірить, що це самогубство, хоча чоловік аж ніяк не міг дістатись до гаку самотужки в абсолютно порожній кімнаті. Чи пов’язані ці справи? Та яка за ними криється таємниця?

Дебютний роман телевізійної редакторки, який покаже, що криється за лаштунками телебачення. Що можна знайти по той бік новин? Що залишається поза світлом камер на задньому плані? Телевізійниця Вірджинія Найтлі зацікавилась справою зниклої адвокатки, яку колись бачила у сюжеті. Вона починає шукати, наражаючись на величезну небезпеку. Виявляється, не все так просто у Вашингтоні, особливо, якщо маєш намір розкрити одну з його найтемніших таємниць. Який результат буде у її пошуків та чи вийде сюжет? 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Етель Ліна Вайт «Дама зникає» (Жорж, 2019, пер. Володимир Горбатько)

Класичний англійський детектив у стилі Агати Крісті. Айріс Карр їхала в одному купе з міс Фрой, але та зникла! Дивовижно, але дівчини ніхто не бачив, окрім Айріс. Їй примарилось на спеці, чи весь вагон у змові? Айріс переконана, що міс Фрой – цілком реальна і її, ймовірно, викрали! Та ніхто не вірить у її версії, мовляв, ніякої попутниці не було. Кому вигідне зникнення дівчини? Чому її більше ніхто не бачив? Айріс доведеться знайти відповіді на ці запитання, та де шукати правди, поки поїзд не прибув до кінцевої? 

Ричард К. Морган «Зламані янголи» (КМ-Букс, 2019)

Продовження екранізованого роману «Видозмінений вуглець» з вже знайомим Такеші Ковачем, який в різних тілах випробував низку професій – від посланця ООН до найманця та детектива. Цього разу він додав собі ще більше високотехнологічних примочок, але улюбленим АК не зраджує. Ковач вирушає у космічне полювання за скарбами – на старий корабель через мертве місто, яке вбиває кожного зайду. Та не тільки смертоносна технологія стоїть на його шляху, доведеться ще розбиратись з кровожерними марсіянами та іншими мисливцями за легкою наживою. 

Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи 0

Ще одна мандрівка в часі від Андрія Кокотюхи. Цього разу містична – без відьми не обійшлось. На Полтавщині моровиця худоби, лютують бурі. Винною у цьому вважають поміщицю. Місцеві переконані, що вона – відьма. Чи так це має з’ясувати колишній слідчий Платон Чечель, який переїхав сюди з Києва. Шукаючи доказів, він постійно наражається на спротив місцевих. Невже ті справді вірять у версію про відьму чи просто не хочуть знати правду? Чи це тільки привід, щоб здійснити помсту. Зараз він впевнений тільки в одному: чужинцям тут не раді.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

12 thoughts on “Гостросюжетні новинки Форуму видавців: трилери і детективи

    Залишити відповідь