Оголосили переможця престижної французької Ґонкурівської премії

У понеділок 4 листопада французька літературна організація Ґонкурівська академія вручила відому книжкову премію. Лауреатом став Жан-Поль Дюбуа, 69-річний письменник, автор роману Tous les hommes n’habitent pas le monde de la même façon (букв. пер. з фр. «Ніхто на світі не живе однаково»). З десяти членів журі за Жан-Поля проголосували шестеро. Розповідаємо детальніше про автора.

jean paul

У романі-переможці Дюбуа зобразив життя героя, який опинився в канадській в’язниці. В’язень згадує своє нещасливе життя, трагічні його повороти, починаючи від образу матері, закінчуючи некомфортними і небезпечними умовами, в яких він наразі опинився. 

Голова журі Ґонкурівської премії зазначив, що автор міг би стати французьким Джоном Ірвінґом чи Вільямом Бойдом, якби його романи частіше перекладали англійською.

Жан-Поль Дюбуа — автор кількох романів та мандрівних заміток; журналіст. Найвідомішою його книгою є Une vie française — роман про покоління бебі-бумерів та перехід суспільства до епохи консьюмеризму. 

У ресторані Le Drouant вже відбулася прес-конференція з автором з приводу перемоги. «Це мило, мені дуже приємно, але не думаю, що це якось змінить моє життя», — зазначив Дюбуа, але додав, що все ж не може повірити, що це все насправді. 

Виграш Ґонкурівської премії становить мізерну суму — всього 10 євро, але це гарантує підвищення продажів і збільшення промо для книги у книжкових магазинах. 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “Оголосили переможця престижної французької Ґонкурівської премії

    Залишити відповідь