Англомовні новинки грудня на Yakaboo

Розповідаємо про англомовні книжки, які читає весь світ і які тепер можна купити на Yakaboo. Ось якими були новинки грудня:

Малколм Гладуелл — автор бестселерів «Неординарні. Історії успіху», «Давид і Голіаф. Аутсайдери, невдахи і мистецтво перемагати гігантів» та «Спалах! Сила несвідомих думок, або Як не заважати мозку приймати рішення». У вересні 2019 з’явилася його перша за останні 5 років книга Talking to Strangers. Видання про те, як навчитися розмовляти з незнайомцями — людьми, яких ми щодня зустрічаємо на кожному кроці і з якими інколи доля підштовхує до вимушеної розмови. Серед іншого, у книзі Гладуелл пояснив читачам, яким чином серіали створюють неправильне уявлення про реальні взаємовідносини, чому збільшується кількість сексуальних домагань в університетських гуртожитках та як Фіделю Кастро вдавалося переховуватися від ЦРУ. А також розповів цікаві юридичні кейси.

Новий графічний роман від авторки бестселеру «Диво» розповідає про тяжкі часи Голокосту та Другої світової, які, однак, розкрили героїв історії з іншого боку. Хлопчик, якого цькували всі однокласники, раптом виявився мужнім у скрутній ситуації і став рятівником для єврейської дівчинки, яка переховується в окупованому нацистами французькому поселенні. Основна мораль історії — доброта вимагає сміливості та може коштувати тобі життя, але вона також здатна врятувати, змінити світ та ставлення до тебе. 

В центрі історії — бібліотекарка Марта, якій простіше знаходити спільну мову з книжками, аніж з людьми. Проте вона постійно намагається допомогти іншим будь-якими дрібними справами, інколи — на шкоду собі. Якось, повертаючись додому, вона знаходить біля входу пакунок з книгою чарівних казок. Виявляється, що це — подарунок від бабусі, єдиної близької подруги Марти, яка, на жаль, померла за загадкових обставин. Хоча у книзі є певні підказки, де стає зрозумілим, що бабуся, все ж, може ще бути жива…

Еко-активістка Ґрета стала Людиною 2019 року за версію видання Time. Та чи всі знають її чітку позицію? Ця книга — збірка з 16 промов Ґрети, які вона виголошує, починаючи з 8 вересня 2018 року, коли дівчинка вийшла на марш із підтримки клімату. З того часу Тунберґ не припиняє нагадувати про екологічні ризики для нашого світу. 

Від автора книг «Північне сяйво» та «Рубін імлі» — продовження фантастичної історії про дівчинку Ліру. З часів попередньої історії минуло 10 років (тому якщо ви не читали попередні історії від Пулмана, все одно можна читати цю — все одно герої змінилися до невпізнаваності і цього разу будуть нові пригоди). Двадцятирічна Ліра вирушає до Азії, в місто, заселене деймонами, але перед цим їй доведеться зустрітися з алхіміком у Празі, стати свідком жорстокого вбивства в Константинополі, а також ледь уникнути смерті в Ізмірі. Автор книжки попереджає: хоч історія і витікає з дитячої фантастичної прози, цього разу це все ж читво для дорослих із зовсім не дитячими сценами та надто яскравими описами жорстокості. 

Від «Короткої історії майже всього на світі» Білл Брайсон вирішив дослідити інший Всесвіт, який кожна людина постійно носить з собою — тіло. Він розповідає простими словами про функціонування всього: від мозку до нирок, від імунної системи до нервів. Починає книжку автор зі згадки про один епізод свого життя — у школі тоді ще маленькому Біллу викладач розповів, що усі хімічні елементи, які знаходяться всередині людини, можна придбати десь приблизно за $5 в аптеці. Чи це правда — що ж, про це Брайсон також розповість на сторінках цього якісного нон-фікшн.

У нього фотографічна пам’ять, та разом з тим він не пам’ятає власну матір; він народився у рабстві, але потім зрозумів, що володіє даром переміщення у просторі на далеку відстань. 

Опра Вінфрі обрала цей роман для свого читацького клубу, а New York Times назвали бестселером номер 1. Для американського журналіста Та-Нехісі Коутса цей роман — не перший, проте він точно став знаковим у його кар’єрі.

Ця історія заснована на реальних подіях, і все, про що в ній розповідається, було перевірено автором на основі доступних джерел. Батько і син — Густав і Фрітц Кляйнман — пройшли разом пекло концентраційних таборів. Ще з 1930-их, коли Відень був окупований нацистами, в сім’ї почались негаразди. У сина був шанс урятуватися від смертельної небезпеки Бухенвальду, але він обрав залишитися з батьком і бути завжди поряд із ним. 

Історія читається захопливо, немов роман, і часом можна забути, що читаєш, фактично, свідчення справжніх жахливих подій того часу. 

12 thoughts on “Англомовні новинки грудня на Yakaboo

    Залишити відповідь