Джоджо Мойєс радить 5 книжок про сміливих жінок

У новій книзі Джоджо Мойєс “Still Me” автор дарує читачам зустріч з Луїзою Кларк, улюбленим персонажем, якого вона створила в «До зустрічі з тобою». Цього разу провінційна дівчина виявилася в Нью-Йорку.


Головна тема «До зустрічі з тобою» – як це буде виглядати, якщо життя якось вислизнуло від вас. І в один прекрасний день ви виявили, що живете зовсім не так, як хотіли б, дрібно і безглуздо. Продовження історії, книга «Після тебе» продовжує й саму тему і пропонує зосередитися на процесі скорботи Луїзи. У цій же новій книзі героїня Мойєс знаходить пригоди у великому місті – Луїза жадає почати все заново і кидається в світ вищого суспільства.

Джоджо Мойєс рекомендує п’ять грандіозних книг про жінок, які живуть сміливо. «Протягом кількох років я зробив свідомий вибір, щоб писати про жінок, які роблять щось. Таких героїнь дуже складно знайти в комерційній літературі – жіночі персонажі часто визначаються їхнім романтичним життям або тим, що вони одягають», – каже Мойес. «Я хочу, щоб сьогоднішні дівчата читали про те, що інші дівчата сильні і виходять за межі власної зони комфорту, будучи вірними собі і своїм амбіціям. За вікном великий старий світ – заявіть про себе!»


31_3_01

Енід Багнольд “National Velvet”


«Для книги, виданої в 1935 році, це на диво радикальна книжка. Молода Вельвет Браун, худий підліток, тренує свою дикого коня, щоб бігти в найбільшій гонці Великобританії – the Grand National. Готуватися до змагання Вельвет допомагає її мати, яка колись була професійним плавцем.

Весела, оригінальна і надихаюча книга».


31_4_01

Луїза Мей Олкотт «Маленькі жінки»


«Майже всі жінки-письменники ототожнюються з Джо, яка була так далеко за межами традиційних кордонів, що батько називав її своїм «сином». Сильний і норовливий характер допомагають їй самій вибирати власну кар’єру і романтичну життя, на відміну від її сестер».


31_5_01

Шарлотта Бронте «Джейн Ейр»


«Чи була коли-небудь більш незвичайна героїня, ніж Джейн Ейр? Вона переживає жорстоке дитинство, щоб опинитися в рабстві у божевільного, безкомпромісного містера Рочестера. Вона залишає його, незважаючи на свою любов до нього, коли виявляє правду про нього. Вона відмовляється полегшити своє життя і вийти заміж за Сент-Джона. Коли ж вони нарешті возз’єднаються, Рочестер запитує її: «Я огидний, Джейн?» Вона відповідає: «Дуже, сер: ти завжди таким був, ти ж знаєш».


31_6_01

Шеріл Стрейд «Дикая»


«Спогад про 1100-мильний сольний похід автора по стежці Тихоокеанського гребеня є спокутним. Він показує безліч небезпек, з якими автор стикається на своєму шляху й показує, як фізичні та емоційні стреси подорожі підсилюють її і приводять до нового місця. New York Times описує книгу як «класику дикої природи і сучасного фемінізму».


31_7_01

Малала Юсуфзай «Я – Малала»


«Чи є кращий приклад живої сміливості, ніж Малала Юсуфзай? У цих мемуарах, в співавторстві з Кристиною Лем, розповідається історія молодого пакистанського активіста, вбитого «Талібаном». Незважаючи на триваючі погрози її безпеки, Малала не припиняє свою діяльність – вона стала не тільки лауреатом Нобелівської премії, але і очолила боротьбу за освіту для дівчаток».


Джерело: goodreads.com


Читати: Любить – не любить: 25 книг про непрості стосунки

Читати: Зазирнути за завісу: 12 книжок про майбутнє


Придбати книжки Джоджо Мойєс в Yakaboo

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 517 thoughts on “Джоджо Мойєс радить 5 книжок про сміливих жінок

    Залишити відповідь