Дюжина надприродних книжок для весняного бінго

Привиди, відьми, упирі, телепатія та телекінез, іншопланетяни, магічні істоти, подорожі в часі… Ми підготували для вас добірку книжок про таке, що й брати Вінчестери (головні фахівці з «Надприродного») позаздрять. Вмикайте на повну гучність «Carry on my wayward son» гурту Kansas та беремось до надприродного читання з Кінгом, Скальці, Колфером, Лебовскі.

 «Мертва зона»

Стівен Кінг

Стівен Кінг – ще той надприродний письменник (щоб стільки писати, треба бути як мінімумом безсмертним). Нещодавно українською вийшла одна з його найвідоміших історій.

«Мертва зона» (серіал за нею теж нічогенький) – про чоловіка, який п’ять років пробув у комі, і разом з тим набув надзвичайний талант (мабуть, як компенсацію за змарнований час) – він бачить можливе майбутнє. Досить дотику і перед ним розгортається кіно: що буде з цією людиною далі. Так він бачить долю кандидата в президенти, який переможе і непродуманою військовою політикою запустить світовий армагеддон. Що робитиме з цими знаннями Джон Сміт? Який вихід підкаже йому інтуїція? 

«Зірковий агент»

 Джон Скальці

Іншопланетянам теж потрібні піарники. Особливо, якщо ці іншопланетяни – безформна грудка желе, яка жахливо смердить. Підготувати людство до контакту з позаземною цивілізацією – нове завдання зіркового агента Тома Штейна.

Він – справжній професіонал, тому розпорядження боса його не дуже дивує і зовсім не лякає. Але що ж він робитиме, якщо люди прагнуть бачити зелених чоловічків з величезними очиськами, а не оце от. Перший роман Джона Скальці потішить не тільки закрученим сюжетом, а й незлецьким гумором.  

Комплект з 4 книг

Улісс Мур

Таємні щоденники Улісса Мура – це не тільки про подорожі в часі, таємницю маєтку «Арго» (там ж у вежі мешкає привид, якого ніяк не вдається спіймати) та дивовижне містечко, в яке просто так не дістатись, а й про дружбу, яка витримує неймовірні випробування. У цьому комплекті перші чотири томи «Двері у міжчасся», «Крамниця забутих мап», «Будинок дзеркал», «Острів масок».

 Мало не міфічний Єгипет і папіруси, які приховують секрети; старовинна Венеція, де на безлічі островів заховані чимало відгадок, та всі двері ведуть на віллу «Арго». До слова, нещодавно українською вийшов і п’ятий том серії, що має назву «Кам’яні охоронці».

«Округ Герроу. Том 1. Незліченні мари»

Каллен Банн, Тайлер Крук

Емі – хороша дівчинка, от тільки чомусь її починає боятись все містечко. Хоча насправді вони бояться її вже давно, адже була обіцянка. Обіцянка, що прозвучала на смертному одрі. Обіцянка заплатити за зроблене: за кожен удар, за кожен прокльон і за вогонь, який довершив справу. Однієї ночі Емі доведеться втекти, втекти в ліс та постати перед незліченними марами, які давно її виглядали. Ця книжка сподобається прихильникам коміксів у дусі «південної готики».

 


«Комплект Артеміус Фаул» (комплект із 2 книг)

Йон Колфер

Артеміус Фаул – підліток-вундеркінд з злочинними нахилами. Бо хто б ще здогадався використати міфічних істот для власного збагачення. Звісно, гноми вони й так люблять добувати золото і самоцвіти, але ж не для якогось неповнолітнього експлуататора. Тільки не варто було Артеміусові покладатись тільки на свій неабиякий розум… У другій частині ірландський хлопчина досягає аж Арктики та реалізовує свій кримінальний талант. Мерзлота слабкості не прощає, і Фаулу доведеться вибирати, що для нього найдорожче.  

«Книга вигаданих неістот»

Євген Лір, Кшися Федорович

Своєрідна енциклопедія тих, кого (чого?) не існує. Не існує в реальному світі, але в Краю снів вони себе прекрасно почувають. Вони можуть і проникати в дійсність, якщо межа між світами стає надто тонкою.

Ви мали бачити їх, коли поринаєте в сон. Тобто не так бачити, як відчувати, адже вони ніколи не потрапляють у поле зору повністю, але спонукають щось зробити, навівають емоції, а ще можуть схопити – і тоді повернення стане неможливим. Надприродне зовсім близько. Можливо, неістоти прийдуть до вас вже цієї ночі, тож будьте готові. 

«Секретна війна»

 Браян Майкл Бендіс

Супергерої та мутанти – що буває надприродніше? Тільки секретна війна, яка визначить, хто на Землі головний. Тож Ніку Ф’юрі доведеться знову робити непростий вибір: діяти одразу чи чекати підтвердження від найвищого керівництва. А час спливає, суперники стають сильнішими, згуртованішими.

Він вибирає найбільш лояльних перевірених супергероїв для того, щоб вдарити по супротивнику до того, як той збереться в силі. Критично важлива місія покаже, чи здатен ЩИТ реагувати вчасно, адже занадто багато на кону. 

«Уявний друг»

 Стівен Чбоскі

Сучасний підлітковий роман про юнака Крістофера, якому  важко давалось навчання. Він погано читав, хоч мама завжди вибирала для нього найкращі школи. Аж ось хлопчик зник просто з-під школи. Його не було шість днів. А потім Крістофера мало не збила юнка, яка щойно отримала права і не уявляла, що незадовго до півночі хтось може вийти з лісу. 

Після інциденту щось в хлопчикові змінилось. Він став якщо не генієм, то близьким до цього. І зараз йому надзвичайно важливо збудувати хатку на дереві, адже саме там буде вхід в інший світ. 

«Чужий 3»

Вільям Гібсон

Класика надприродного, класика горору. «Чужий 3» – нова зустріч з Ріплі, Гіксом, Ньютом та Бішопом. Ну, і що зараз вони заморожені. Це ж не назавжди. От тільки на борту «Сулако», який Союз Прогресивних Народів бере під своє крило, не тільки вони. Є там і чужий, який несе в собі значно більшу небезпеку, ніж можна було б уявити.

Прихована загроза скоро стане явною, але не тільки він може призвести до знищення відомого світу, а й гонка озброєнь, яка набирає обертів в умовах Холодної війни.  

«Кістки та Зоряний пил»

Редгрейн Лебовскі

Надприродна Тиша – в’язкий туман, з якого не повертаються. Вона забрала батьків Адель та Яґо. У Сонячному Королівстві, мабуть, не знайдеться людини, в якої згадка про Тишу не викликала б жаху. Але Тиша може бути й шансом.

Вона – прекрасний сюжет для матеріалу, який захоче кожен часопис. Тож Адель та Яґо збираються зустрітись з нею віч-на-віч. Вони ще не знають, що цей вечір стане поворотним моментом. Клуб Пекельних Джентельменів – стане першою таємницею, яку відкриє Адель, а попереду – ще довжелезна вервиця великих секретів.  

«Омріяна донька»

Діана Чамберлен

Історія про материнську любов, яка не знає перешкод. Навіть час не стає на заваді, бо що таке час, якщо ще не надто пізно. На що вона готова заради дитини? Заради дитини, яка не мала шансу на життя? Заради дитини, якої так хотіла, але тоді ніяк не могла врятувати. І лікарі не змогли.

Жінка пристає на пропозицію загадкового родича. Вона розуміє, що помилитись дуже легко, зробити гірше дуже легко, але коли є хоч найменша надія, жінка готова боротись. Нехай знову доведеться зустрітись зі злигоднями минулого, вона знає, чому вона тут. 

«Зіпель, кумедний привид із дверного замка»

Алекс Рюле

Якщо ви впевнені, що у вашій оселі не живуть привиди, то подумайте двічі.

 Коти, які ночами шурхотять по кутках, не враховуються. Адже химери  – необов’язково капосні страхітливі істоти. От привид Зіпель та хлопчик Пол стали найкращими друзями. От тільки примарка живе у старому дверному замку, який батькам Пола закорпіло замінити.

То й що, що заїдає і рипить – хіба ж це привід лишати привида без домівки? Тож Полові та Зіпелю треба або знайти нову привидохатку або ж попрощатись, а цього їх ох як не хочеться. 

Авторка: Юлія Дутка