Дитячі книжкові новинки 2020

Настала весна, а разом із нею в українських видавництв з’явилася низка дитячих новинок. У свіжій підбірці ви знайдете книжки про все на світі: пригоди, подорожі, буденне життя, людей і тварин, риб і комах, а також про почуття та цінності, любов, співчуття, дружбу, підтримку та взаємоповагу.

Від 3 до 5 років

Перед вами історія, щоб закохати найменших читачів у книжки. Це невелика оповідь про бібліотечні книжки, а точніше, про одну з них — книжку на ім’я Дасті, до якої ніяк не доберуться читачі. Дасті дуже засмучений, бо і сам не знає, про що йдеться на його сторінках: його давно ніхто не розгортав. Однак це історія зі щасливим кінцем, тому варто лише дочекатися, допоки книжку знайде її читач і буде в захваті від дивовижних оповідей, які Дасті в собі береже.

Можливо, спочатку слово «монстри» здається страшним, але насправді монстрики — це ми самі, допитливі й невгамовні, які хочуть знати все й одразу. Саме тому, крім веселих мальованих історій про хлопчика-невидимку, равликів і котів, читачі зможуть дізнатися відповіді на цікаві запитання: що насправді бачать коти? Які розмови нишком ведуть дерева? Чи варто робити смішні обличчя у вітряний день? Чи керують світом черв’яки? Чи завжди мами кажуть правду? Чи сняться равликам кошмари? Здається, це ідеальний вибір для маленького допитливого читача.

У новій книжці серії про відьмочку Зук героїня йде до школи й потрапляє у різні ситуації, які можуть трапитися з кожним маленьким школярем. Саме тому за веселою і пізнавальною історією читач, який лише готується стати учнем, навчиться адаптуватися до нового середовища й звикати до спілкування з однолітками. Крім того, особливі таланти відьмочки Зук не дозволять нікому знудитися, а лише пожвавлять інтерес до її пригод, а відтак, і до власних майбутніх пригод у школі.

Дуже важлива книжка, яка може навчити дитину довіряти своїм почуттям і слухатися свого серця. Перед нам історія маленької Риби, яка хотіла співати, але співмешканці її ставка вирішили розповісти Рибі, що такими заняттями риби не займаються. Саме тоді маленька героїня і починає розуміти, що у світі безліч думок і поглядів, але головне, яку думку і які бажання маєш ти.

Від 6 до 8 років

Велика ілюстрована енциклопедія про героїв-дослідників, які пізнавали наш світ у різні часи. Усі вони зробили значні відкриття, і саме їхні пригоди та дослідження визначили те, як ми бачимо наш світ сьогодні. 22 герої, 10 століть і низка приголомшливих історій про віру у власні сили, переможений страх та цілеспрямованість.

Читач познайомиться з вікінгами, що відкрили Америку ще до Колумба, з Марко Поло, жага знань якого довела до Китаю, чи Неллі Блай, яка натхненна романом Жуля Верна здійснила навколосвітню подорож за 72 дні.

Нове українське видання коротких оповідок від Ервіна Мозера розповість маленьким читачам низку кумедних та захопливих історій про не менш кумедних персонажів: птахів, комах, рослин й тварин. Оповідання Мозера не лише розважать дитину перед сном, а й допоможуть поміркувати про важливі людські цінності: дружбу, любов, взаємоповагу, підтримку та розуміння. Крім того, це чудова нагода провести час разом із батьками й опісля обговорити прочитане. А можливо, навіть разом вигадати нову веселу історію, яка цілком могла б статися у вигаданому світі Мозера.

Краще за батьків про кохання може пояснити лише посібник про кохання! У книжці, яка обіцяє пояснити геть усе про любов, на читачів чекають відповіді на найважливіші запитання: що таке бути закоханим? Скільки триває любов? Чому любов це не лише насолода й радість, а й велика відповідальність? Чому важливо бути щирим та чесним, коли закоханий? І не варто лякатися, що така книжка виявиться занадто серйозною через обрану тему: у ній ви знайдете багато гумору та легкості, щоб про таке складне почуття як любов можна було розмовляти значно простіше.

Математична енциклопедія, з якою вчитися рахувати буде геть не сумно. Кожний розгорт присвячений одному числу, про яке одразу можна дізнатися низку цікавих фактів. Усі вони працюють на краще запам’ятовування матеріалу. Навряд ви забудете, що у машини 4 колеса, раз на 4 роки буває високосний рік чи що квадрат має 4 сторони. Саме за допомогою таких асоціацій маленькому читачеві буде легше зрозуміти, що означає те чи інше число. Не встигнете й оком моргнути, як дитина навчиться рахувати, а також вражати своїх співрозмовників цікавими фактами про звичні речі.

Від 9 до 12 років

Розповідь, покликана змінити своє ставлення до підлітків у дорослих, а також відгукнутися для самих підлітків як свідчення, що всі їхні почуття — такі самі серйозні, як і почуття дорослих людей.

Двоє героїв переживають важкі періоди в житті й намагаються осмислити те, що з ними відбувається. Джонні пробує призвичаїтися до нової спроби жити, а Нів докладає зусиль, щоби впоратися із втратою близької людини. Вони зустрічаються, щоб допомогти пройти складнощі одне одному, а також щоб відчути світле та глибоке почуття, на яке мають право. Щемка та важлива історія для хлопців та дівчат, після якої підліткам буде легше сприймати себе, свої емоції та почуття.

Нова пригодницька серія про маленьких детективів для тих, хто любить динамічні сюжети й таємниці. Підлітки Джо, Ейпріл та Фін переїжджають жити до тата після загадкового зникнення матері. Їм доводиться звикати до нового життя й адаптуватися серед однолітків. Водночас у новому містечку несподівано починають ставатися дивні злочини — хтось розпочинає полювання на тарганів, які беруть участь у перегонах.

Після підозр, які падають на них як на новачків, діти починають власне розслідування, щоби знайти справжнього злочинця. У цій нелегкій справі юним детективам допомагають дорослі й непосидючий пес на ім’я Гарбуз.

Продовження історії, з якою вже знайомий український читач, а також іще одна захоплива історія для любителів детективів та таємниць. Допитлива дівчина Вишенька любить загадкові історії, які можна розслідувати, вести по них нотатки й щоденники. Цього разу у центрі її уваги опиняється жінка: щовівторка, рівно о третій годині, вона сідає на один і той самий автобус — і завжди з тією самою книгою в руках. Вишенька ставить сама собі завдання: дізнатися, хто вона і чому її маршрут щоразу один і той самий.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

777 thoughts on “Дитячі книжкові новинки 2020

    Залишити відповідь