Добірка книжок від Ольги Мусійко, HR-директорки 1+1 media

Нагадаємо, що 1+1 media та національна книжкова платформа Yakaboo обʼєднали зусилля задля популяризації української мови, літератури та підтримки військових. У межах партнерства ми продовжуємо ділитися добірками з найактуальнішими творами та книжковими рекомендаціями від ведучих і менеджерів 1+1 media.
На цей раз ділимось добіркою книжок від Ольги Мусійко, HR-директорки 1+1 media, яку вперше було опубліковано на сайті наших партнерів.

Зараз вкрай важливо пізнавати українську культуру, вивчати мову та цікавитись нашою історією, адже таким чином ми популяризуємо все українське. Саме тому моя добірка сповнена історичних книжок, які будуть корисні для дорослих і малечі. Окрім цього, не забуваймо про особистісний розвиток, вдосконалення лідерських якостей та підвищення ефективності – у добірці ви знайдете корисні книжкові ресурси для цього.

Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності
Сергій Плохій 

Вважаю, що нині багатьом із нас варто заповнити прогалини у знаннях з історії України. Тому моя перша рекомендація – книга Сергія Плохія «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності». В ній автор цікаво й доступно розповідає про історію нашої країни від часів Геродота. Багато фактів, які відомі нам ще зі шкільних років, в книзі інтерпретовані настільки цікаво, що неможливо відірватися. Це зовсім не нудне осмислення історичних подій.

Анна Ярославна: Київська князівна — королева Франції
Іван Малкович

Історична книга для дітей з дуже гарними ілюстраціями. Це написана в легкій формі розповідь про життя видатної жінки, доньки Ярослава Мудрого, української принцеси часів Київської Русі. Про справжню Анну є небагато правдивої інформації, але багато привабливих історій, серед яких автор обрав ті, що будуть найцікавішими для малечі. До того ж можна дуже довго роздивлятися красиві кольорові ілюстрації, якими насичена ця книга.

Запасний. Мемуари принца Гаррі
Гаррі Маунтбеттен-Віндзор

Історія родини британської корони сповнена таємниць, складних взаємин та величних подій, і це зробило її однією з найцікавіших та найзагадковіших у світі.  Тому раджу всім прочитати книгу принца Гаррі, герцога Сассекського. Це захопливі мемуари, де він розповідає про своє життя в королівській родині, ділиться таємницями та деталями, які раніше ніколи не були висвітлені.

Self-Made Woman. Історії жіночого лідерства
Антон Савочка

У книзі через приклади успішних жінок розглянуто розвиток лідерських якостей. Також автор ділиться техніками, які створюють можливості для особистого зростання та допомагають розвивати лідерський потенціал. У кожному розділі книги міститься історія видатної жінки, яка, розвинувши в собі навички лідерства, стала прикладом для інших – княгиня Ольга, Роксолана, Клеопатра, Мадонна, Опра Вінфрі та багато інших.

The Advantage: Why Organizational Health Trumps Everything Else in Business
Патрік Ленсіоні

Ця книга про те, що успіх будь-якої компанії визначається не лише стратегією, фінансами та ринковими показниками. Вона наголошує на важливості корпоративної культури й на тому, як ця культура може допомогти або нашкодити досягненню довгострокових цілей. Також книга про те, що робота з культурою компанії вимагає неабияких зусиль. А ще в ній міститься багато інструментів.