Вішліст до Форуму видавців: гостросюжетні книги для поціновувачів жанру

Зміст[ сховати ]

Українські видавництва готують сотні нових книг спеціально «під форум». Ми обрали ті новинки, які сподобаються любителям детективів та трилерів. Любите полоскотати собі нерви? Тоді шукайте ці книги на Форумі та в Yakaboo. 

Марлон Джеймс «Коротка історія семи вбивств» (ВСЛ, 2018, пер. Анатолій і Людмила Хлівні)

Ця книжка — товстезний епос, який не відпустить до самого кінця. Він розповідає про громадянську кризу на Ямайці, зачіпаючи при цьому зіткнення культур та відчайдушне прагнення втекти з країни, яка вбиває. Концерт за мир, який організовує славетний Співак, мало не стає новим вибухом насильства. Гетто спливає кров’ю, а ті, хто таки потрапляє в омріяні Сполучені Штати, везуть свою Ямайку із собою, хоч і намагаються забути її, як страшний сон.

Клер Макінтош «Я дозволила тобі піти» (Віват, 2018)

Підліток Джейкоб трагічно гине в автокатастрофі – той, хто його збив, тікає з місця пригоди. Мати хлопця Дженна страждає і переїжджає подалі від людей, винуватця точить почуття провини, а поліція тупцює на місці. Минуле переслідує жінку, і, коли вона врешті знаходить у собі силу, щоб озирнутись та пильно вдивитись у те, що залишається позаду, вдається знайти бажане: дізнатись правду про останній синів подих.

Жоель Діккер «Книга Балтиморів» (ВСЛ, 2018, пер. Леонід Кононович)

Після успіху «Правди про справу Гаррі Квеберта» Жоель Діккер не скинув обертів та порадував публіку новою книжкою, яка поєднує у собі легку іронію детективу та помпезність сімейної саги. Письменник Маркус Гольдман досліджує свій родовід, зокрема рідню з Балтимору, у якої колись любив гостювати. Та, як виявляється у минуле веде ледь помітний слід майбутньої трагедії.

Книжка про двадцяті роки ХХ століття, заснована на реальних подіях та повна загадкових смертей та зникнень – ще б пак, де крутяться великі гроші, там багато небезпек. Нафтові родовища, які знаходять на території племені осейджів, приносять індіанцям великі статки, але й чималі неприємності. Розслідувати таємничі злочини береться новостворене Федеральне бюро розслідувань під керівництвом амбітного Едварда Ґувера.

Ю Несбьо «Макбет» (КМ-Букс, 2018)

Міцний скандинавських детектив: відомий норвежець пропонує нове бачення шекспірівської трагедії. Він творить відповідний антураж: похмуре сіре місто, де не припиняється дощ, а справжню владу мають дві злочинні групи. Їм намагається протистояти поліційний шеф – він кісткою стоїть в горлі кримінальним авторитетам. Зріє змова, знаряддям якої має стати інспектор Макбет, який стає іншою людиною під час нападів агресії.

Тайґе Трюде «Пацієнт» (Нора-Друк, 2018)

У психіатричній клініці Дікемарка вбивають, у цьому переконаний чоловік на прізвисько Крез, який був на лікуванні півстоліття. Він встигає передати цю інформацію медсестрі і помирає. Далі до головоломки додається ще один пазл – зникнення доньки хірурга Юлії. Знайти дівчину просять репортерку Кайсу, яка у декреті встигла засумувати за журналістськими розслідуваннями. От тільки, збираючи інформацію про зниклу, вона сама опиняється в халепі.

Джейн Гарпер «Посуха» (Нора-Друк, 2018, пер. Наталя Тисовська)

«Посуха» – титулований дебют австралійської письменниці, який вийшов у 2017 і одразу став книжкою року. «Посуха» — історія федерала Аарона Фалька, який повертається до рідного містечка, щоб вшанувати пам’ять друга дитинства, який трагічно загинув. Сонце випалює поля, а в повітрі аж пашить можливою пожежею. Каталізатором може стати таємниця, відповідь на яку намагається знайти Фальк, який не змирився із загадковою смертю приятеля.

Дмитро Білий «Кабінет доктора Калігуси» (Легенда, 2018)

Етнограф Ґустав Калігуса – постать одіозна і неоднозначна. Хто він був – чаклун чи науковець – збирається з’ясувати аспірантка Інга, яка спеціально приїхала до містечка Млинник на Поділлі за такою місією. Та дослідження для дівчини перетворюється на смертельну небезпеку, тож вона не не зважає на свою першочергову мету, а шукає, як виплутатись з цього містичного лабіринту.

Роксолана Сьома «Світи суміжні» (Легенда, 2018)

Напружена містична історія, у якій, здається, з усіх боків чигає небезпека. Паранормальні події переслідують психолога-практика Казимиру, яка з чоловіком та дитиною часто переїздить. Та ці явища не таять у собі ніякого страшного, аж поки вона не опиняється в галицькому містечку, і донька подружжя мало не гине за загадкових обставин. Щоб розвіяти таємницю, Казимирі доведеться добряче пошукати відповідей у минулому.  

Томас Гарріс «Червоний дракон» (КСД, 2018, пер. Анастасія Рогоза)

Довгоочікувана перша частина тетралогії про Ганнібала Лектера познайомить читачів з талановитим науковцем, гострим розумом та, певна річ, найвідомішим літературним канібалом. Вбивця допомагає знайти собі подібного – надзвичайно небезпечного Червоного Дракона, який не просто став головним болем ефбеерівців, а й змусив їх піти на угоду з самим дияволом – небезпечним та підступним божевільним психіатром.

Макс Кідрук «Де немає Бога» (КСД, 2018)

Гучна новинка від майстра технотрилера. Цього разу Макс Кідрук розіб’є літак у горах. Він зіткне безліч сильних характерів у цій страшній катастрофі. Він, як бог, дозволить комусь вижити і дуже пошкодувати про це. Холод і висота стануть неабияким випробуванням для купки “останніх героїв”, яким знадобляться нелюдські (божественні) зусилля, щоб повернутись з рейсу 341, де немає Бога.

Стівен Кінг, Овен Кінг «Сплячі красуні» (КСД, 2018)

Король жаху та його син створили роман, який у сні огортає жінок теплою ковдрою, а точніше білим коконом, на зразок того, у якому гусінь перетворюється на метелика. От тільки пацієнток з сонною хворобою не можна будити, бо вони перетворюють на справжніх фурій – жорстоких та безжальних. У Євки Блек є імунітет, вона не перетворюється на лялечку. Жінка стає причиною конфлікту у чоловічому світі, який раптово залишився без жінок.

Пітер Воттс «Сліпобачення» (Видавництво Жупанського, 2018)

Футуристичний роман переносить читачів у недалеке майбутнє, у суспільство, виснажене постійними змінами та неспокоєм. Органи відчуттів, яким ми так звикли довіряти, не дають змоги розгледіти інопланетні сутності, які дослідили Землю і землян та вирушили додому (хоч невідомо, чи є в них дім взагалі) – на периферію Сонячної системи. Знайти зайд має команда космольоту “Тезей”, яка й близько не може уявити, який контакт на них чекає.

Марґарет Ленгдон «Анна і король Сіаму» (Фабула, 2018)

Книга, заснована на реальних подіях, розповідає про непросте, але дуже цікаве життя англійки Анни Леоновенс, яка була наставницею для численних дружин та дітей короля Сіаму Монгкута. У країні вирують пристрасті, є загроза заколоту, тож виваженій вчительці доведеться стати по один бік барикад з нестриманим монархом. Книжка, яка пережила п’ять екранізацій і досі заборонена в Таїланді, захопить вас з перших сторінок.

Артур Конан Дойл «Шерлок Голмс» (повне видання у двох томах. Том 1) («А-ба-ба-га-ла-ма-га», 2018, пер. Володимир Панченко)

«А-ба-ба-га-ла-ма-га» готує перше в Україне повне видання повістей та оповідань про невгамовного нишпорку Шерлока Голмса – творця дедуктивного методу розслідування злочинів, розказаних його бойовим побратимом доктором Ватсоном у перекладі Володимира Панченка з оригінальними ілюстраціями ХІХ-ХХ століття. Перший том вийде вже до Форуму видавців і традиційно його відкриє перша повість про детектива – «Етюд у багряних тонах». 

Це – щонайменше класичний трилер про помсту за вкрадене життя. До речі, ідею для сюжету Дюма-батько підгледів у поліційному архіві і створив неймовірну трагічну історію Едмонда Дантеса, який потрапив до неприступного замку Іф через несправедливе звинувачення. Чоловікові не тільки вдається втекти, а й набути небачене раніше багатство. Він домагається свого – помсти, та чи стане вона основою для щасливого майбуття….

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

12 thoughts on “Вішліст до Форуму видавців: гостросюжетні книги для поціновувачів жанру

    Залишити відповідь